خانم دكتر فرزانه داستان (متخصص داروسازی بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته علمی ستاد کرونا) در برنامه زیتون حضور یافت و پیرامون دوران کرونا چنین گفت:
دارو هاى ضد ويروس جديد معرفى شده
دو داروی "منوپيراوير" و "پلكسيويد" دارو هاى جديدى هستن كه اخيراً از سازمان غذا و دارو براى درمان كرونا تاييديه گرفته اند .
مصرف اين دو دارو در ٥ روز اوليه در بيماران با پيشينه بيمارى ها ى زمينه ايى و پر ريسك مى تواند مفيد باشد و از بسترى شدن و بدخيم شدن بيماران جلو گيرى كند .
اما نگرانى ها از عوارض دارويى اين دو دارو در اطفال وجود دارد كه نياز به بررسى بيشتر دارد .
تاثير مكمل ها در پيشگيرى و درمان كرونا
مصرف مداوم مكمل ها و تاثير آن در پيشگيرى و درمان كرونا در هيچ يك از مراجع علمى تاييد نشده است ! اما همانطور كه مى دانيم در افرادى كه دچار كمبود ويتامين ها و مواد مغذى هستند مصرف اين مكمل ها مى تواند از بدخيمى بيمارى بكاهد .
نقش واكسن در پيشگيرى از ابتلا به جهش اوميكرون
با توجه با اينكه جهش اوميكرون در قسمت ژن اسپايك اين ويروس بوده است در ابتدا نگرانى ها در مورد عدم تاثير واكسن مطرح بود كه مطالعات نشان داده است كه واكسن ها در گونه ى جديد هم موثر بودند و سازمان جهانى بهداشت توصيه اكيد به ترزيق واكسن در كسانى كه هنوز واكسن را دريافت نكردند و تزريق دوز بوستر در كسانى كه دو دوز واكسن را دريافت كردند مى باشد .
مصرف دوز بوستر به علت كاهش سطح آنتى بادى ها يك تا سه ماه بعد از واكسناسيون اوليه بسيار موثر و ضرورى است .