در بخش اول برنامه روانشناس مثبت گرای برنامه گفت: من معتقدم انسان میتواند به صورت آگاهانه در لحظه حال خود را خوب کند. اگر افراد بتوانند شیوه تفکر خود را تغییر دهند قادر خواهند بود که احساسات خود در رابطه با مسائلی که میتوانند کنترل کنند را مدیریت کنند. مثبت اندیشی به معنای تصور داشتن یک زندگی بینقص نیست و در واقع به معنای پذیرفتن شرایط منفی است.
پذیرش مشکلات در واقع نشان میدهد یک مسئله یا قابل حل است یا میشود آن را تحمل کرد. این تحمل در واقع یک احساس اعتماد مانند توکل به خدا است که باعث میشود فرد از آینده مثبت پس از مشکلات اطمینان داشته باشد. یکی از دلایل ناامیدی و ناآرامی افراد آن است که فراموش کردهاند خدایی وجود دارد که همواره به آنها توجه میکند و بهترینها را برایشان میخواهد.
وی افزود: توکل از درون انسانها شکل میگیرد و افراد را به شکرگذاری هدایت میکند. افراد باید بدانند که با وجود آن که مشکلاتی وجود دارد اما هزاران نکته مثبت راجع به زندگی آنها نیز موجود است در نتیجه باید تلاش داشته باشند آن مسئله را بپذیرند و در راه حل کردنش قدم بردارند.
او اظهار کرد: من معتقدم ما حتی نیازی به تمرکز داشتههای خود نداریم و میتوانیم با نگاه به نداشتههایمان حس بهتری بگیریم؛ برای مثال ما بیماری، بیکاری، فرزند معلول، طلاق و خیانت نداریم. ممکن است بسیاری از افراد به این شرایط منفی دچار شده باشند اما به طور کلی عموم افراد دچار چنین مشکلاتی نمیشوند و باید ارزش آرامش عدم وجود آنها را بدانند.
او ادامه داد: ما متاسفانه شیوه زندگی کردن را فراموش کردیم و نمیتوانیم به نکات مثبت نگاه کنیم. همانطور که جسم ما نیاز به استراحت دارد ذهن، احساسات، روح و تفکرات ما هم نیاز به استراحت دارند و باید برای آنها آرامشی فراهم کنیم. متاسفانه انسانهای امروزی استراحت کمی دارند و این باعث ایجاد اندوه و خستگی می شود.
تیموری در ادامه اظهار کرد: استراحت ذهن میتواند به سادگی توسط مطالعه و طبیعتگردی فراهم شود. آگاهی از موارد مختلف میتواند به ایجاد آرامش کمک بسیاری کند در نتیجه توصیه میشود افراد به خواندن کتاب روی بیاورند. موسیقیهای شاد و مثبت نیز به بهبود انرژی و حال خوب افراد کمک کند. اشخاص باید پیش از خواب داشتهها و نعمتهای خود را بشمارند تا بتوانند آرامش درون خود را فراهم کنند.
وی افزود: استراحت اجتماعی نیز به معنای وقت گذراندن با انسانهای مناسب و آگاه است. افرادی که میتوانند در زندگی ما تاثیر مثبت داشته باشند و همواره حال ما را خوب کنند. در ادامه استراحت احساسی میتواند با کارهایی مانند بخشش و گذشت اتفاق میافتد؛ انسان باید با رها کردن اتفاقات منفی گذشته میتوانند در نهایت به آرامش نسبی برسند و دست از آزار دادن خود. بردارند.فراهم کردن تمامی استراحتهای ذکر شده میتواند در کنار هم شیوه مثبت زندگی کردن فرد را شکل دهد.
او گفت: موضوع آن است که انسانها به صورت همزمان تمامی مشکلات دنیا را ندارند و در لحظه با وجود مسائل مختلف نعمتهای بسیاری دارند. انسان باید به خوبیهای زندگی خود نگاه دقیقتری بیاندازد و دست از خودآزاری بردارد. اگر ما به صورت مداوم به شرایط منفی فکر کنیم عملکردمان نیز در مسیر آن پیش میرود و همواره شرایط منفی را پیش میبریم.
این روانشناس معتقد بود: اگر انسان بتواند حال خوبی برای خود فراهم کند میتواند به سادگی شرایط منفی را پشت سر بگذارد و مسیر بهتری را انتخاب کند. متاسفانه زمانی که افراد طرز تفکر منفی دارند مغز آنها توانایی تفکر واضح را ندارد و همواره شرایط نادرستی را به وجود میآورد. برای مثال انسانهای افسرده همواره بیمارتر میشوند و از دیدن نعمتهای الهی خود را محروم میکنند.
تیموری درباره راههای بهبود طرز تفکر گفت: پنج راه طلایی برای تفکر مثبت وجود دارد که اولین آن تنفس درست به هنگام آغاز روز است. افراد باید در ابتدای روز پانزده بار نفس عمیق بکشند تا ذهنشان فعالیت خود را آغاز کند. در مرحله بعد باید یادآور شکرگزاریها شود و از شرایط مثبت زندگی خود متشکر باشد. پس از آن باید بر تکلم خود تمرکز کرد و همواره از شرایط روز تعریف کرد تا به خود بیاموزیم که حس بهتری داشته باشیم. در ادامه انسانها باید تفکرات خود را کنترل کنند و تجسم مثبتی داشته باشند. در مرحله نهایی نیز باید توکل داشت چرا که رمز آرامش تمامی افراد موفق توکل کردن است. اگر انسانها آگاهانه شرایط زندگی را به قدرت خالق بسپارند میتوانند با قدرت بیشتری ادامه بدهند و موفق شوند.
میهمان بخش بعدی برنامه استاد خوشنویس بود که گفت: فرقی نمیکند که انسان به چه زبانی مینویسد، مهم آن است که افراد با ابزار و اصول نوشتن آشنا باشند. با وجود آن که نوشتار با خودکار رواج یافته است اما توصیه میشود برای تمرین افراد از مداد استفاده کنند چرا که استحکاکی که توسط مداد صورت میگیرد باعث افزایش تمرکز شخص میشود.
خانی اظهار کرد: به مرور زمان که افراد تمرکز کافی را به دست آوردند خودکار را به عنوان ابزار اصلی نوشتار انتخاب میکنند. اولین مشکل بیشتر انسانها با خودکار نحوه گرفتن آن است. حالت گرفتن خودکار باید با کمترین میزان فشار همراه باشد. پس از آن افراد باید به زاویه خودکار خود بر روی کاغذ توجه داشته باشند. اگر اشخاص زاویه عمودتری را برای نوشتن خود با خودکار انتخاب کنند متوجه بهبود کیفیت نوشتاری میشوند. نوشتن با رواننویس نیز کار نسبتا آسانی است اما استفاده از خودنویس کار دشواری است چرا که فرد باید خودنویس مناسبی را تهیه کند. بهترین راه آن است که افراد به نوشتن با خودکار عادت کنند و بهترین روش نوشتار با آن را بیاموزند.
وی افزود: در خط تحریری معیار اصلی بر اساس خط کشی کاغذ در نظر گرفته میشود. در این سبک نوشتاری زمانی که کار به نوشتن واژگان مشابه میرسد کار کمی دشوار میشود چرا که باید تمامی زوایا به درستی رعایت شود تا هماهنگی آنها برهم نخورد. در نوشتار تحریری معمولا نقطههای کلمات را در آخر میگذارند تا نظم بهتری داشته باشند. نوشتن شعر از جهت آن که باید خطوط بالا و پایین با هم هماهنگ باشند کمی دشوارتر از نوشتار سطور عادی است.
او در پایان گفت: خط نستعلیق در واقع ابتدای شروع نوشتار به صورت زیبا است و پس از مدتی ما به شکسته نستعلیق میرسیم که سرعت بسیار بالاتری دارد. در شکسته نستعلیق ما اتصالات را به یکدیگر وصل میکنیم و قوسهای متن را کاهش میدهیم.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی"که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارتاز شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع مثبتگرایی بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها، نماهنگ وخواندن خبر صبح پارسی؛ سارا شاکری و محمد امین نبیاللهی با معصومه تیموری، روانشناس مثبت گرا و آرامش درون و لطفعلی خانی، مدرس خط تحریری به گفت و گو نشستند.