در بخش اول گفتگو مهدی طباطبایی فر گفت: یکی از مشکلات ما این است که نمیتوانیم موضوعات مختلف زندگی را متفاوت و از دیدگاههای دیگر ببینیم،یعنی در واقع همه چیز را مطابق با آن چیزی که در گذشته در ذهنمان شکل گرفته مقایسه میکنیم.
او ادامه داد: بعضی از افراد نگاه منفی گرایانهای به زندگی دارند و این را همه جا همراه خود حمل میکنند، مثلا وقتی فردی در ایران است و مشکلاتی داشته و به خارج مهاجرت میکند بازهم از او میپرسی اوضاع چطور است با آنها میگویند همه چیز بد است.
طباطبایی فر توضیح داد: چند مطلب در رابطه با کتابخوانی وجود دارد مثلا اینکه فردی که میخواهد کتابی را بنویسد بسیار دقت میکند که مطالبش عمق داشته باشد و سالها چاپ و تکرار شود اما در فضای مجازی مطالب نهایتا یک ماه در فضای مجازی مصرف میشود و بعد هم از بین میرود.
وی افزود: من کتاب والد سوم در بحث فرزند پروری، کتاب قصر حبابی در بحث ازدواج و کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید در حوزه طرحواره را به علاقه مندان کتاب پیشنهاد میکنم.
طباطبایی فر ادامه داد: سه نکته در مورد خرید کتاب وجود دارد، اول اینکه آیا کتابی که می خریم، براساس تحقیق نوشته شده یا از ذوق یک نویسنده جوشش کرده است؟
دوم اینکه گاهی انتشارات به ما کمک بزرگی میکنند زیرا انتشارات معروف اصولا کتابهای خوب را گلچین میکنند و هر کتابی را چاپ نمیکنند.
سوم اینکه سابقه مولف نیز مهم است که آیا نویسنده کتابهای زرد مینویسدیا عمقی؟ این سه نکته به شما در خرید کتاب کمک میکند تا بهترین را انتخاب کنید.
در بخش دوم گفتگو علی خوبانی کارشناس کسب و کار گفت: ما میتوانیم درآینده به جای فود بلاگرها، بوک بلاگرها را داشته باشیم تا فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ترویج دهند یا مثلا میتوانیم جیم بوک داشته باشیمیعنی فضایی باشد که ورزش فکری انجام دهید تا حال روحی شما بهتر شود.
او ادامه داد: ما میتوانیم یک قسمت به اسم شهر کتابها داشته باشیم و با آن نمایش کتابها را بازی کنیم تا مردم علاقه بیشتری به کتاب و کتابخوانی پیدا کنند.
خوبانی بیان کرد: ما باید کتابخوانی را مد کنیم، شما وقتی دقت کنید متوجه خواهید شد که هر متن و نام کتابها با مسابقات تلویزیونی گره خورد چقدر برای مردم جذابیت پیدا کرد، پس اینیک راهکار دیگر برای ترویج کتابخوانی است.
وی افزود: ما همه رویاهای ۱۰ سال گذشته خودمان هستیم یعنی برای آن فکر و برنامه ریزی کردهایم و همین رویاپردازی هاست که شما را به سمت هدفتان هدایت میکند.
در بخش سوم گفتگو سارا طوسی کارشناس زبان و ادبیات فارسی درباره هوشنگ شاه در شاهنامه گفت: هوشنگ در اوستا به معنی داد و قانون است پس به همین دلیل ما هوشنگ شاه را به عنوان نخستین قانون گذار در شاهنامه میدانیم.
وی افزود: لقب هوشنگ شاه در شاهنامه پیشداد است که خود این واژه نیز به معنی قانونگذاری است، پس از وقتی ما اسم هوشنگ را در شاهنامه میبینیم متوجه وجود قانون در جامعه ایران میشویم.
طوسی بیان کرد: هوشنگ ۴۰ سال پادشاهی میکند، البته منظور در شاهنامه ۴۰ سال، ۳۶۵ روز نیست بلکه ۴۰ دوره است که هوشنگ شاه پادشاهی میکندیا حتی میتوانیم بگوییم در این ۴۰ دوره فرزندان هوشنگ نیز با نام او حکوم میکنند.
در دوره هوشنگ شاه آهن کشف میشود و پیشه آهنگری نیز رواج پیدا میکند و همچنین وسایل و لوازم کشاورزی ابداع میشود که در واقع نشان میدهد ما قبل از این دوره در ایران کشاورزی نداشتیم.
از این دوره مردم متوجه میشوند که باید زمینهای کشاورزی خود را آبیاری کنند و فقط آب باران برای کشت محصولاتشان کافی نیست.
وی افزود: عدد ۴۰ نیز عدد تکامل است . یکی از مهمترین اتفاقهایی که در دوره هوشنگ شاه رخ میدهد این است که وقتی هوشنگ شاه بیرون رفته بوده ماری را میبیند و سنگ را به آن پرتاب میکند اما سنگ به سنگ دیگری برخورد میکند و آتش کشف میشود.
وقتی هوشنگ شاه بعد از این کشف به دربار برمی گردد جشن میگیرد و نام آن را سده میگذارد دلیل آن هم این است که آن روز تعدا فرزندان کیومرث به صد میرسند.
او ادامه داد: در دوره هوشنگ شاه به دلیل کشف آتش، مردم دیگر از آن سرمای وحشتناک نجات پیدا میکرده و خودشان را با آتش گرم میکنند.
در اوستا ما ۵ قسم آتش داریم، اول آتش بهرام است که در آتشکدهها است و نماد آن گرماست. دوم آتش در بدن حیوان و کالبد آدمی و سوم آتش در نباتات و چوب است.
وی افزود: چهارمین آتش، برق در آسمان و پنجمین آتش که بسیار مقدس است در حضور اهورا مزداست.
برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیهکنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش میشود، امروز با موضوع تغذیه در هزار روز ابتدایی زندگی بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها، نماهنگ وخواندن خبر صبح پارسی؛ محمد امین نبیاللهی و سارا شاکری با سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و عباس جندقی، کارشناس طبیعتگردی به گفتگو نشستند.