در ابتدا، میهمان مخترع رباتیک گفت: من از دوران کودکی علاقه بسیاری به طراحی مدارات الکترونیک و طراحی ربات داشتم. از دوران ابتدایی علاقه داشتم دستگاههای الکترونیکی را باز کنم تا اجزای آنها را بشناسم. پس از ورود به دبیرستان به رشته ریاضی و فیزیک رفتم تا آشنایی بیشتری به طراحی مدارها پیدا کنم.
پس از اخذ دیپلم ریاضی و فیزیک، در دانشگاه مهندسی کامپیوتر خواندم تا بتوانم با تلفیق برنامه نویسی و الکترونیک کارهای مورد علاقه ام را انجام دهم. هر یک از این زمینهها به تنهایی حوزه بسیار وسیع و گستردهای هستند و پس از ترکیب با یکدیگر میتوان بسیاری از مشکلات زندگی روزمره انسانها را برطرف کرد.
من به صورت ذاتی علاقه شدیدی به مدارات الکترونیکی داشتم و همیشه تمایل داشتم بدانم رادیو و تلویزیون چطور کار میکنند!! ترکیب علاقه و کنجکاوی من باعث شد در این رشته قدم بگذارم و نهایتا با هدف برطرف کردن مشکلات انسانها در این حوزه به فعالیت خود ادامه دهم.
او افزود: من اهل منطقهای به نام کرهود از توابع شهرستان اراک هستم. این منطقه یکی از نقاط سرسبز و خوش آب و هوای ایران به حساب میآید. من نیز در آنجا باغی داشتم و به همین دلیل تصمیم گرفتم کاری کنم تا سیستم آبیاری تمامی باغهای آن منطقه به صورت خودکار انجام شود. به باغداری و مزرعهداری علاقه داشتم اما به دلیل مشغله کاری نمیتوانستم آبیاری مناسب را صورت دهم اما با ابداع دریچههای برقی و برنامهنویسی برای آنها توانستم سیستم اتوماتیکی را طراحی کنم که امکان آبیاری از راه دور را فراهم کند.
این مخترع جوان ادامه داد: سیستم به گونهای با حسگرهای آب طراحی شده بودند که میزان آب لازم را بررسی میکردند و با فرستادن پیام به ما زمان قطع کردن آبرسانی را اعلام میکردند. فعالیت من اکنون در حوزه هوش مصنوعی صورت میگیرد که دنیا در مسیر آن حرکت میکند. این رشته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تاثیرگذاری بسیاری دارد.
رضایی افزود: یکی از مشکلات رایج و ساده زندگی روزمره انسانها تعداد بسیار کنترلهای تلویزیون، پنکه، کولرهای گازی و موارد مشابه است. ما از این جهت به دنبال فراهمسازی سیستمی بودیم که بتوانیم با استفاده از آن از طریق دستورات صوتی فرمان خاموش و روشن شدن دستگاهها را بدهیم. این کار از طریق برنامهنویسی دقیق امکانپذیر است که نمونههای آن در دنیا وجود دارند.
او گفت: اکنون ما از طریق نرمافزاری که طراحی کردیم میتوانیم لامپها را با استفاده از فرمانهای صوتی کنترل کنیم و آنها را روشن یا خاموش کنیم. به این فناوری پردازش زبان طبیعی میگویند که با توابع مختلف فراهم میشود. هدف از طراحی چنین مواردی برقراری ارتباط با اشیاء و وسائل الکترونیکی است تا بتوان آینده پیشرفتهتری را شکل دهیم.
در ادامه، میهمان صداپیشه برنامه گفت : من از کودکی علاقه بسیاری به صداپیشگی داشتم؛ در آن زمان با دیدن عروسک برنامه بستنیها آرزو میکردم که به جای قیفی صحبت کنم و این مسئله بسیار برای من لذتبخش بود. از همان روزها به این رشته علاقهمند شدم و این باعث شد سال ۸۹ وارد حوزه صداپیشگی بشوم.
مینا زین العابدین گلپایگانی اظهار کرد: اولین تجربه من با تهیهکنندگی و کارگردانی علی اکبر ذاکری بود و من به جای عروسک نازدونه صداپیشگی میکردم. در این کار افتخار همکاری با خاله شادونه را داشتم که ایشان آشنایی بسیار خوبی با برنامه کودکان دارند.
وی افزود: به نظر من هر صدایی برای دوبله به کار میآید اما شروط اصلی آن استعداد، آموزش و تمرین بسیار است. صداهای خاص در صداپیشگی بر اساس تجربه شکل میگیرند و افراد علاقهمند باید با تماشای فیلمها و سریالهای بسیار و همچنین تمرین پیاپی هوش صداپیشگی خود را افزایش دهند.
او ادامه داد: در دوبله و صداپیشگی تفاوتهایی وجود دارد؛ برای مثال در دوبله چهارچوبی وجود دارد که افراد باید در قالب آن دیالوگهایی که مشخص شدند را اجرا کنند اما در کار صداپیشگی عروسک چنین چیزی وجود ندارد و تنها افراد باید بتوانند با عروسک گردان و مجری هماهنگ شوند تا بتوانند صداها را به صورت حرفهای و همزمان نشان دهند.
در بخش سوم برنامه قهرمان ووشوی آسیا گفت: من در مسابقات ملتهای آسیا در چین مدال طلا در رشته ووشو کسب کردم که در آن مسابقات حدود ۳۴ کشور شرکت کرده بودند.
از ۸ سالگی در رشته ووشو ورزش کردم؛ از آنجایی که باشگاه نزدیک به محل سکونت ما ووشو آموزش میداد در این رشته شرکت کردم و آن را ادامه دادم. به دنبال این مسئله ۱۷ سال بازیکن تیم ملی بودم و بالاترین مدال در ورزش بانوان و تاریخساز ورزش بانوان شوم. من در سال ۲۰۱۰ در مسابقات آسیایی توانستم رویداد بزرگی در ورزش بانوان رقم بزنم که باعث شد مسئولین نگاه بیشتری به این حوزه داشته باشند.
وی گفت: ووشو بخشهای مختلفی دارد که شامل قسمتهای سلاحدار و بیسلاح میشود. من در بخش بدون سلاح فعالیت دارم. ووشو در دستههای مختلف وزنی و سنی سطح بندی میشود و اصالت آن از کشور چین میآید. مسابقات آسیایی در این رشته بسیار دشوارتر از مسابقات جهانی است چرا که کشورهای شرق آسیا بسیار در این رشته مهارت دارند. بازیکنهای کشورهای آسیایی مانند دیگر کشورها تنها درگیر مسابقات کشوری نیستند و مدام در حال تمرین هستند. این افراد اسپانسرهای بزرگی دارند که همواره برای آنها مسابقه ترتیب میدهند. در مقابل ما تنها اردوهای تیم ملی داریم و مسابقات کشوری انجام میدهیم اما با این وجود توانستهایم مدالهای طلا کسب کنیم.
او ادامه داد: حریفهای ما معمولا به دلیل وجود حجاب اسلامی در مسابقات تعجب میکنند. اعتماد به نفس بانوان ایرانی باعث میشد تا با شرایطهای مختلف تلاش کنیم تا پرچم ایران را به بالای سر خود ببریم.
زمانی که من ورزش ووشو را آغاز کردم بسیاری از افراد با این ورزش آشنا نبودند و مادرم با من مخالفتهایی داشتند اما خوشبختانه اکنون بسیاری از افراد فرزندان خود را به این ورزش میفرستند و خوشبختانه فدراسیونمان نیز پیشرفت بسیاری داشته است.
قهرمان رشته ووشو بانوان گفت: در رشته ووشو تکنیکها و روشهای متفاوتی وجود دارد که با استفاده از آنها ورزشکار میتواند مسابقه بهتری داشته باشد. در رشتههای ورزشی قدرت و تقسیم انرژی بسیار اهمیت دارد و افراد باید در این بین ضربههای محکمی به حریف خود وارد کنند. در کشورهای خارجی تشویق هواداران نیز بسیار حواس انسان را پرت میکند که تاثیر بسیاری بر عملکرد ورزشکار دارد. در مسابقاتی که توانستم مدال طلای آسیا را بگیرم تمامی هواداران حاضر در سالن چینی بودند و از حریف من حمایت میکردند. مدال طلایی که من گرفتم یکی از پر افتخارترین مدالهای تاریخ ورزش بانوان بود که پس از آن بسیاری از بانوان توانستند در رشتههای مختلف مدال طلا کسب کنند.
آزادپور اظهار کرد: طی بازیهای حرفهای خود دست و همچنین پای من آسیب دید اما با این وجود تمایل دارم به ورزش خود ادامه دهم چرا که این قسمتی از ورزش حرفهای است و من از آن لذت میبرم.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود و تهیه کننده این برنامه نیز علی شعبانی است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.