رحمان و رحیم چگونه انتخاب شدند؟
مصطفی و مجتبی حبشی، بازیگران سریال محبوب پایتخت مهمان امشب شبنشینی بودند؛ این دو برادر دوقلو با حضور در برنامه از چگونگی انتخاب شدنشان در نقش رحمان و رحیم سخن گفتند.
مصطفی حبشی گفت: پیش از ورود به بازیگری به موسیقی میپرداختیم و پس از پخش پایتخت، به صورت جدی وارد دنیای موسیقی شدیم. ما علاقه مند هستیم در حوزههای هنری که فعالیت داریم در کنار یکدیگر باشیم.
او گفت: اصالت ما به عباس آباد مازندران برمیگردد که زیبایی بسیاری دارد. من و برادرم در خانواده پرجمعیتی بزرگ شدیم؛ از ۱۶ سالگی به کرج مهاجرت کردیم و پس از دو سال با آقای تنابنده آشنا شدیم. گویا ایشان نقش رحمان و رحیم را از پیش نوشته بودند و به نظرشان ما بهترین انتخاب برای آن نقشها بودیم.
مجتبی در ادامه گفت: در ابتدای سریال پایتخت تجربهای نداشتیم و بسیاری از دیالوگهایمان حذف شد اما با گذر زمان و در فصلهای نهایی به کار خود مسلط شدیم.
نقش جغرافیا در پیدا کردن بهترین محیط زندگی اجتماعی
سمیه عزیزی، نخبه کشورمان نیز مهمان امشب شبنشینی بود؛ وی با حضور در برنامه از موفقیتهای تحصیلی خود در دانشگاه صحبت کرد و انواع حوزههای جغرافیا را توضیح داد. و از اهمیت توجه به جغرافیا برای تشخیص محیط درست زندگی صحبت کرد.
او گفت: من سال ۹۱ وارد دنیای رشته جغرافیا شدم و در مقطع کارشناسی از دانشگاه خوارزمی با معدل ۱۸ فارغالتحصیل شدم. پس از آن توانستم با استفاده از سهمیه درخشان در همان رشته و دانشگاه ادامه تحصیل دهم و معدل کسب کنم. در سال ۹۸ نیز با همان سهمیه وارد مقطع دکترای رشته جغرافیا و برنامهریزی روستا شدم. در حال حاضر با معدل ۱۹ ترم شش مشغول به تحصیل هستم. من یک بار کنکور دادم . در آن زمان جغرافیا اولویت دهم من بود و خوشبختانه توانستم در این رشته تحصیل کنم و موفق شوم.
عزیزی گفت: دانشگاه خوارزمی پنج گروه آموزشی جغرافیا دارد که شامل موارد مختلفی است. جغرافیای روستایی در دسته انسانی قرار میگیرد. بر خلاف تصور عامه جغرافیا محدود به جایگاه شهرها و استانها در کشور نیست. این تصور برگرفته از کتب درسی دوران تحصیلی است اما به طور کلی جغرافیا شناخت، مطالعه و تحلیل الگوی پدیدههای سرزمین است. این الگوها شامل موارد مختلف مانند سکونتگاههای اجتماعی، فعالیت افراد، پوشش گیاهی و کالبد سرزمین میشود.
او ادامه داد: جغرافیا شامل ابعاد مختلفی است و زمانی یک محل برای زندگی مناسب شناخته میشود که در ابعاد مختلف هماهنگی داشته باشد. یا در مقابل زمانی که مسائلی مانند خشکسالی پیش میآیند؛ تاثیر بسیاری در جامعهای مانند روستا میگذارد که موجب مهاجرت و شرایط متفاوت میشود. در اینجا جغرافیدان متوجه بینظمی اجتماعی میشود؛ که پس از شناخت شرایط جغرافیایی باید این بینظمیها را نیز برطرف کند. جغرافیا در حوزههای مختلف مانند پزشکی نیز وجود دارد و امیدوارم تمامی افراد با آشنا شدن با این رشتهها در بهبود شرایط کمک کنند.
عزیزی در پایان گفت: طی فعالیتهای خود چهارده مقاله پژوهشی، هشت مقاله همایشی و دو کتاب تالیف کردم. که امیدوارم برای علاقمندان مثمر ثمر باشد.
نگاهی به بهترین تجربیات یکی از ماهرترین کوهنوردان بینالمللی ایران
مصطفی بدرخانی، کوهنورد بینالمللی مهمان امشب شبنشینی بود؛ وی با حضور در برنامه از تجربیات خود در فتح قلههای داخل و خارج از کشور سخن گفت. او همچنین از اهمیت شناخت محیط توسط راهنماها و پیروی مردم از آنها در کوهنوردی صحبت کرد.
بدرخانی اینطور آغاز کرد: قسمتی از کوهنوردی من در ایران بوده و مابقی آن در خارج از کشور اتفاق افتاده است. من توانستم به همراه تیم ملی به برخی از قلههای رشته کوه هیمالیا بروم. طی این اقدامات یک سری قلهها برای شناسایی منطقه و برخی برای فتح بوده است. رشته کوه هیمالیا از شمال هند تا جنوب چین ادامه دارد و در نتیجه ما در چین و پاکستان نیز فعالیتهای بسیاری داشتیم.
او اظهار کرد: بهترین تجربه کوهنوردی من شامل صعود قله ۷ هزار متری در چین بود که جذابیت بسیاری داشت. در ایران نیز بهترین تجربه من قله علمکوه در منطقه کلاردشت بود که بسیار زیبا است. در شمار ایران نیز قله سبلان وجود دارد که از شگفتیهای دیگر جغرافی ایران به حساب میآیند.
وی افزود: من به عنوان راهنمای مسافران خارجی که علاقه به کوهنوردی داشتند فعالیت کردم که متاسفانه در فصل کرونا تعداد این مسافران بسیار کاهش یافت. بیشتر این افراد از آلمان، روسیه و انگلیس وارد ایران میشدند و بیشتر به دلیل فرهنگ ایران وارد کشور شده بودند. این افراد بسیار از وضعیت آبوهوایی ایران متعجب میشدند چرا که هر چهار فصل در ایران وجود دارد.
این کوهنورد بینالمللی گفت: من مهندس عمران هستم اما به دلیل علاقهمندی که به کوه داشتم مجوزهای لازم و مدارک کوهنوردی را دریافت کردم تا بتوانم دیگران را نیز در این مسیر راهنمایی کنم. توصیه میکنم کوهنوردان با راهنمایی مسئولیت پذیر به برنامههای کوهنوردی بروند تا از چالشهای غیر ضروری فاصله بگیرند.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود و تهیه کننده این برنامه نیز علی شعبانی است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.