مجید رضا سامانی، نخبه و مخترع ایرانی مهمان امروز برنامه صبحپارسی بود؛ وی در گفتوگو با میزبانان برنامه از تحصیلات خود و مسیر مخترع شدنش صحبت کرد. او همچنین در ادامه برنامه درباره اختراع دستگاه توانبخشی در شرکت دانشبنیان سخن گفت و کاراییهای آن را برای مخاطبان توضیح داد.
این نخبه و مخترع ایرانی گفت: من در مدرسه سمپاد تحصیل کردم؛ شرایط این مدارس به گونهای بود که کارگاههای بسیار مجهز و خوبی داشت که میتوانستیم کنجکاوی خود را در این کارگاهها پیاده کنیم. افرادی که در ذهن خود تفکری دارند و میخواهند آن را عملی کنند فعالیتهایی را صورت میدهند که دیگران به صورت عادی انجام نمیدهند در نتیجه مخترع بودن انسان را از دیگران جدا میکند به طوری که گاهی این افراد را تک بعدی میخوانند چرا که تنها متمرکز بر اختراع یک چیز هستند. معمولا افراد مخترع اشخاص متمرکز و تک بعدی هستند که فکر و ذهن خود را بر روی اختراع خود میگذارند در نتیجه این افراد نمیتوانند به خوبی به مسائل دیگر حتی خانواده خود رسیدگی کنند.
سامانی ادامه داد: من پس از گذراندن کارشناسی ارشد در رشته رباتیک وارد بحث توانبخشی برای بیماران شدم. پس آن وارد بخش دستگاههای توانبخشی برای بیماران با مشکلات حرکتی مانند اماس شدم. در آن زمان به فکر افتادم تا چگونه به این بیماران کمک کنم؛ با تحقیقات بسیار متوجه فناوریهای توانبخشی در خارج شدم که برای این بیماران بسیار کمک کننده است. متاسفانه هیچکدام از این فناوریها در ایران وجود نداشت.
وی افزود: بیماران مانند سکته و فلج مغزی معمولا در راه رفتن مشکل دارند؛ دستگاههای خارجی الکتروتراپی به این بیماران کمک میکند راحتتر حرکت کنند. ما این دستگاهها را به سختی وارد ایران کردیم و با کمک تیمهای تحقیقاتی متفاوت این دستگاه را از نو ساختیم و توانستیم در سال ۹۶ برای اولین بار آن را به یک بیمار ارائه دهیم که خوشبختانه بسیار از آن خوشحال شدند.
او گفت: افرادی که دچار بیماری اماس میشوند اختلالی در سیگنالدهی ارتباط مغز و نخاع دارند که باعث میشود حرکت برای آنها سخت باشد. این اتفاق برای افرادی که سکته مغزی میکنند نیز به وجود میآید. متاسفانه این افراد نمیتوانند پای خود را به خوبی تکان دهند اما با استفاده از دستگاههای ساخته شده سیگنالهای لازم به عضلات پا داده میشود تا نقض حرکتی بیماران برطرف شود.
نخبه ایرانی اظهار داشت: اکنون دستگاه ما در نسل سوم قرار دارد که از سال ۹۶ تولید شده است. دستگاه ما به بیش از ۴ هزار بیمار در ایران و خارج از کشور ارائه شده است. متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا نتوانستیم در نمایشگاههای بینالمللی شرکت کنیم اما اکنون در عراق و ترکیه نماینده داریم تا این دستگاه را به دست بیماران برسانند.
سامانی افزود: این دستگاه پیش از فروش بر روی بیماران تست میشود و در صورت اثرگذاری بیماران میتوانند آن را خریداری کنند. دستگاه ما قیمت بسیار کمتری نسبت به نمونههای خارجی دارد اما تاثیرگذاری آن کاملا مشابه است. دستگاه ما اکنون به همراه یک نرمافزار ارائه میشود که کار با دستگاه را برای بیماران آسانتر میسازد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با رد شدن از بحران کرونا و کمکهای دولت اکنون شرکتهای دانشبنیان حوزه تجهیزات پزشکی شرایط بهتری پیدا کردند و توانستهاند در بازارهای خارجی نیز وارد شوند. به طور کلی برای رسیدن به نقطههای موفقیت هزینههای بسیاری صورت گیرد و افراد برای موفقیت در این حوزه نیاز به سرمایهگذاری و مدیریت خوب دارند
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع اختراع دستگاه توانبخشی بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها، نماهنگ وخواندن خبر صبح پارسی؛ محمدامین نبی اللهی و آلاء خامهیار با مجید رضا سامانی، نخبه و مخترع ایرانی در مجلس به گفت و گو نشستند.