«علیرضا اکبر پور»، مدیر کل گمرک فرودگاه امام خمینی(ره)، یکشنبه 15 خردادماه، با حضور در برنامه مشاور، ضمن اشاره به خدمات گمرگی در خصوص شرایط ورود و خروج کالا، گوشی تلفن همراه و ریجستر، داروهای مجاز، میزان ارز ورودی و خروجی به ایرانیان خارج از کشور توصیههای لازم را ارائه داد.
اکبرپور در ابتدا با اشاره به اینکه یکی از مهمترین گمرکهای کشور، فرودگاه امام خمینی است، گفت: میزان ورود و خروج کالا و مسافر در این فرودگاه بسیار بالا بوده و بر همین اساس جهت نظارت و ارائه خدمات بهتر، ناگزیر از اجرای قوانین قانونگذار هستیم. وی در ادامه با تاکید بر اینکه در فرودگاه، تمامی کالاهای تجاری از غیر تجاری تفکیک میشوند، افزود: تعرفه خدمات متفاوت بوده و توسط قانونگذار از سوی وزارتخانهها تعیین و جهت اجرا به فرودگاه ارسال میشود.
وی ادامه داد: با توجه به فرهنگ هدیه و سوغات که در کشور ما مرسوم است، در پروازهای داخلی بابت این اقلام هزینهای دریافت نمیشود؛ اما در خصوص مسافرتهای خارج از کشور، طبق ماده 138 قانون آیین نامه اجرایی امور گمرکی، کالاهای مسافرتی تا ارزش 80 دلار از پرداخت حقوق کمرگی، معاف هستند؛ اما مازاد از این مقدار اگر کالا جنبه تجاری نداشته باشد با محاسبه حقوق کمرگی به اضافه دو برابر، سود دریافت میشود.
مدیر کل گمرک فرودگاه امام (ره) در ادامه در مورد رجیستری تلفن همراه گفت: تمامی مسافران جهت ثبت IMEI گوشی همراه خود می بایست به محض ورود به فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و قبل از خروج از سالن مسافری، گوشی خود را ثبت کنند؛ همچنین لازم است مسافران به مدت 30 روز پس از ورود به ایران و دریافت پیامک تأیید و ثبت اطلاعات، جهت تکمیل رجیستری تلفن همراه اقدام نمایند.
اکبرپور در ادامه با اشاره به ماده 136 قانون آیین نامه اجرایی امور گمرکی گفت: از آنجایی که مسئولیت قانونی هرگونه کالایی بر عهده خود مسافر بوده و در صورت هر گونه تخلف گمرکی باید پاسخگو باشد، پس ضروریست مسافران از لیست کامل کالا و اشیا ممنوعه که در سایت فرودگاه منتشر شده است؛ مطلع باشند.
او همچنین در خصوص میزان ورود و خروج ارز اذعان داشت: برای جلوگیری از متلاطم شدن بازار ارز، برای ورود تا 10 هزار یورو خروج ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بینام برای هر مسافر مجموعا تا سقف 5 هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز بوده و مازاد بر آن باید ضمن اظهار به گمرک و رعایت تشریفات مربوطه نیاز به مجوز بانک دارد.
اکبرپور در پایان اظهاراتش درخصوص خروج ظروف و لوازم خانه گفت: مشروط بر آنکه ظروف در زمره آثار تاریخی و فرهنگی محسوب نشود، مسافر حداکثر تا 3 کیلوگرم، مجاز به خروج است؛ همچنین در مورد لوازم خانه و اشیای شخصی مستعمل ایرانیان که مدت اقامت آنان در خارج از کشور، یک سال بیشتر بوده، لازم است اشیای مزبور از کشور و محل اقامت مسافر حمل و از یکماه قبل تا نه ماه بعد از ورود مسافر به گمرک اعلام شود. البته این لوازم نیز میبایست با وضع و شئون اجتماعی آنان مناسب بوده و جنبه تجاری نداشته و همچنین ظرف مدت پنج سال قبل از آن از معافیت استفاده نکرده باشد.