حسامالدین خضری، کارشناس و پژوهشگر سلامت رسانه مهمان امروز صبح پارسی بود؛ وی با حضور در این برنامه از شرایط فعلی ویروس کرونا در دنیا و میزان تاثیرگذاری اطلاعرسانی و فرهنگسازی عمومی در واکسیناسیون جامعه صحبت کرد. او همچنین در رابطه با سرعت انتقال آبله میمونی سخن گفت.
کارشناس و پژوهشگر سلامت رسانه گفت: بسیاری از اوقات پیشبینی کردن رفتارهای یک ویروس میانرشتهای است؛ به این دلیل که ممکن است ابتدا محققان بخواهند رفتارشناسی ویروس را انجام دهند و سپس به اپیدمیولوژی آن را در نظر بگیرند. قبل از ویروس کرونا، پاندمی آنفولانزای اسپانیایی وجود داشت که به سالهای ۱۹۲۰ الی ۱۹۳۰ برمیگشت. در آن زمان تلفات بسیار بالاتر بود اما خوشبختانه در این دوره توانستیم با استفاده از رسانه و دسترسیهای نوین کشورها توانستند دانش خود را به اشتراک بگذارند و همچنین مردم را از نکات ضروری مطلع کنند تا کنترل پاندمی کرونا راحتتر شود.
خضری گفت: به طور کلی پاندمی کرونا با وجود شرایط سختی که به وجود آورد اما آسیبی مانند آنفولانزای اسپانیایی نداشت و علت این مسئله نیز پیشرفت علم است. خوشبختانه اکنون با گذر زمان و ایجاد سویههای جدید از امیکرون کرونا این ویروس بسیار تضعیف شده و دیگر تاثیر بسیار سختی بر بدن انسان نمیگذارد اما با این وجود به طور جدی توصیه میشود تمامی افراد به واکسن زدن خود ادامه دهند.
وی افزود: بیش از ۹۹ درصد افرادی که واکسن تزریق نکردند تحقیقات و پژوهشهای لازم در رابطه با واکسنها صورت ندادهاند. بهتر است این افراد فهرستی از تمام عوارضی که واکسنها دارند تهیه کنند و آن را با متخصصان در میان بگذارند تا توضیحات لازم را به آنها ارائه دهند. وبسایت رسمی سازمان وزارت بهداشت این امکان را برای افراد فراهم کرده تا در صورت لزوم عوارض واکسن خود را به این سازمان گزارش دهند. متاسفانه افرادی که جنبشهای ضد واکسن دارند و مخالف واکسیناسیون هستند ادعاهایی دارند که نتوانستهاند آنها را ثابت کنند. از این افراد درخواست میشود تا با کادرهای متخصص همکاری کنند و نگرانیهای خود در رابطه واکسن را برطرف کنند.
او ادامه داد: برخی از کشورها در بحث سلامت عمومی بسیار خوب عمل کردهاند و توانستهاند فرهنگسازی لازم را صورت دهند. در برخی از کشورهای اسکاندیناوی بیش از ۸۰ درصد جامعه واکسیناسیون خود را انجام دادهاند و در برخی کشورها که فرهنگسازی بسیار کم صورت گرفته میزان افرادی که واکسن زدهاند ممکن است حتی ۵ درصد جامعه را نیز تشکیل نداده باشد. کشورهایی که فرهنگسازی سلامت جامعه را به خوبی پیادهسازی کردند امروزه توانستهاند بسیاری از محدودیتهای کرونایی را حذف کردهاند و دیگر به حالت عادی برگشتهاند.
کارشناس و پژوهشگر سلامت رسانه اظهار کرد: به طور کلی میتوان گفت که کشور ما وظایف خود در اطلاعرسانی عمومی برای فرهنگسازی سلامت را به درستی اجرا کرد و رسالت خود را به پایان رساند؛ این که عدهای از مردم همچنان با واکسن زدن مخالف هستند تصمیم شخصی خود آنها است و نمیتوان افراد را به انجام کاری مجبور کرد.
خضری گفت: اکنون با توجه به واکسنهایی که زده شده و تحقیقات صورت گرفته میتوان گفت افراد دیگر نیازی به زدن ماسک در فضای باز ندارند اما توصیه میشود افرادی که به حج میروند به دلیل گرمای بالای هوا و شرایط طواف ماسکهای خود را به صورت داشته باشند تا احتمال ابتلا به کرونا را کاهش دهند.
وی افزود: از آنجایی که ما به مدت دو سال درگیر ویروس کرونا بودیم اکنون ترس بیشتری نسبت به بیماریهای جدید داریم؛ به دنبال این مسئله بیماری آبله میمون توانست در خبرها به مراتب حضور پیدا کند و افراد بسیاری را نگران کرد. خوشبختانه میتوان گفت این ویروس گسترش و قدرت انتقال سریع ندارد و افراد نیاز به نگرانی ندارند.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع پایان همهگیری ویروس کرونا بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها، نماهنگ وخواندن خبر صبح پارسی؛ میلاد شیران و آلاء خامهیار با حسامالدین خضری، کارشناس و پژوهشگر سلامت رسانه به گفت و گو نشستند.