محمدرضا ابن الدین حمیدی، جانشین بسیج علمی اساتید کشور مهمان امروز صبحپارسی بود؛ وی در این برنامه از ویژگیهای تاثیرگذار شهید مصطفی چمران صحبت کرد. او همچنین در ادامه در باره بسیج علمی اساتید کشور صحبت کرد و اهداف آنها را برای مخاطبان توضیح داد.
جانشین بسیج علمی اساتید کشور گفت: امروز سالروز شهادت شهید مصطفی چمران است و باید به چند نکته در رابطه با این شهید اشاره کنم. در مرحله اول باید به واژه دغدغهمندی اشاره کرد که اکنون بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرد. این واژه برای کسی استفاده میشود که نگران دیگر انسانها است و برای آنها ایثار میکند. این ویژگی از جدیترین ویژگیهای شهید چمران بود.
حمیدی ادامه داد: شهید چمران ساکن آمریکا بود و بر روی فیزیک پلاسما در ناسا کار میکرد اما زمانی که متوجه شد که باید برای مردم کشورش و مسلمانان کاری انجام دهد زندگی شخصیش را رها کرد و به ایران آمد تا ایثار کند. وی مدت طولانی در پادگان زندگی کرد تا برای جنگ آماده شود. وی پس از مدتی به لبنان رفت و در آنجا یک مدرسه تاسیس کرد .
وی افزود: جهتگیری شهید در راستای توسعه منابع انسانی بوده است و اکنون بسیاری از فرماندهان جبهه مقاومت و جهاد در جنوب لبنان دانشآموزان همان مدرسه هستند. توسعه امروز به واسطه برنامهریزیهای یک انسان دغدغهمند شکل گرفته و ما اکنون اهمیت تلاشهای این فرد را کاملا متوجه میشویم.
او اظهار داشت: ما در کشور غریب هزار عضو هیئت علمی داریم که حدود ۳۲ هزار نفر از آنها عضو سازمان بسیج اساتید هستند. تصور این که افراد عضو بسیج افرادی با شکل و شمایل خاصی هستند اشتباه است چرا که بسیجی بودن یک تفکر به حساب می آید بسیج اساتید امروز به مسئله محوری میپردازند و سعی دارند به روش علمی مشکلات موجود را برطرف کنند.
جانشین بسیج علمی اساتید کشور گفت: سازمان بسیج اساتید با آغوشی باز هر استادی که بخواهد در حل مسائل به کشور کمک کنند میپذیرد و راه حلهای آنها را مورد بررسی و استفاده قرار میدهد. اکنون بیش از ۱۰۸ اندیشکده در بیش از هزار کانون دانشگاهی کشور تاسیس شده که راه حلهای بسیار خوبی را پیشنهاد میدهند. این اندیشکدهها با اهداف مختلف شکل گرفتهاند تا مشکلات موجود و موانع پیشرفت را برطرف کنند.
حمیدی اظهار کرد: مشکلی که اکنون در جهان وجود دارد باور غلط کشورهای مختلف درباره حکمرانی دینی است؛ این باور باید اصلاح شود . اساتید بسیجی برای کمک به حکمرانی دینی در ایران هستند و راهکارهای خود را ارائه میدهند. این افراد در قالب گروههای پایشگر نظام حکمرانی را نظارت میکنند و بر اساس ضوابط قانونی و حوزههای اسلامی شرایط را مورد بررسی قرار میدهند. بسیج اساتید به عنوان چشم ناظر، هوشیار، دانا و آگاه با ذکر امر به معروف و نهی از منکر نسبت به حکمرانان نظارت دارند. همواره امر به معروف از سوی حکومتها به مردم بوده است اما اکنون امر به معروف و نهی از منکر از سوی مردم به حاکمان در حال شکلگیری است.
مفهوم این مسئله آن نیست که همه حکمرانان گناهکار هستند بلکه بسیاری از آنها نیز افراد بسیار درستکاری هستند که تلاشهای بسیاری را صورت میدهند اما با وجود امر به معروف میتوانیم شرایط را به ایدهآل برسانیم.
او در پایان گفت: اساتید بسیجی ظرفیت علمی و معنوی دارند؛ در نتیجه در جایگاه مرجعیت نیز قرار میگیرند و مردم میتوانند به آنها کاملا اعتماد کنند. اساتید بسیجی نماد سازمان مردمی هستند و نمیتوانند به کسی دستور انجام کاری دهند. اساتید بسیجی تلاش میکنند راه حلها را بررسی کنند و آنها را برطرف سازند اما در نهایت اقدامات صورت گرفته بر عهده نهادهای حکومتی است.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع بسیج علمی اساتید بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها، نماهنگ وخواندن خبر صبح پارسی؛ میلاد شیران و آلاء خامهیار با محمدرضا ابن الدین حمیدی، جانشین بسیج علمی اساتید کشور به گفت و گو نشستند.