زهره اعتضادالسلطنه، نقاش توانیاب مهمان دیشب شبنشینی بود؛ وی در این برنامه راجع به فعالیتهای هنری و ورزشی خود صحبت کرد و ماجرای فعالیتهای سخت خود را توضیح داد. او همچنین ماجرای آغاز فعالیت هنری خود به عنوان یک توانیاب را برای مخاطبان تعریف کرد.
او گفت: من خوشنویسی را به توصیه و تشویق پدرم آغاز کردم؛ پس از اتمام دوره خوشنویسی به هنر نقاشی روی آوردم. جز نقاشی من به هنرهایی مانند گلدوزی، سفالگری و قالیبافی نیز پرداختهام که تمام آنها را با استفاده از پاهایم انجام میدهم.
من به تشویق والدین خود، به خصوص مادرم تصمیم گرفتم تا با استفاده از پاهایم به نوشتن یا انجام کارهای هنری دیگر بپردازم. در ابتدا که کارهای من از کیفیت بالایی برخوردار نبودند والدینم مرا تحسین و تشویق میکردند. برای نقاشی کردن ناچار بودم تمام ظریفکاریهای طراحی را ساعتها با استفاده از پاهایم انجام دهم. این فعالیتها از ابتدا برای من بسیار دشوار بود اما انگیزهای که خانواده به من داد باعث شد کارهایم را پیش ببرم و تلاش کنم. در نهایت این باور را در خود شکل دادم که میتوانم با پاهایم مانند دست فعالیت کنم و هنرهای مختلف را انجام دهم.
وی افزود: برای رسیدن به اهداف خود سختیهای بسیاری را تحمل کردم و سعی داشتم هیچ زمان از زیر فشار مشکلات شانه خالی نکنم. من آموختم که برای حل شدن یک مشکل باید به سمت آن حرکت کنم و با آن مواجه شوم. افراد باید بدانند همیشه راه حلی برای تمام مشکلات وجود دارد.
او اظهار داشت: من این مسیر دشوار را با توکل بر خدا و تلاش بسیار آغاز کردم. من در بسیاری از شرایط ناچار شدم خود را به دیگران ثابت کنم تا بتوانم فعالیتهایی مانند معلمی و تدریس را انجام دهم. من توانستم به عنوان معلم نمونه شناخته شوم و در دانشگاه نیز موفقیت کسب کنم. من در ورزش قهرمان پینگپنگ کشوری شدم و در زمینه هنر نیز فعالیتهایی مانند نقاشی، خطاطی و گلدوزی را انجام دادم. در ادامه در بخش آشپزی نیز در مسابقات ترکیه شرکت کردم و بین ۱۵ نماینده کشور مقام قهرمانی را کسب کردم. من به دنبال موسیقی نیز رفتم اما متاسفانه به دلیل شرایط زندگی نتوانستم آن را ادامه دهم.
نقاش توانیاب گفت: من اکنون در کلاسهای غیرحضوری ثبت نام کردهام و در خطاطی به مرحله خط نستعلیق رسیدم. من با قلم نی نیز کار میکنم و نوشتار با آن را به خوبی آموختهام.
اعتضادالسلطنه افزود: تمامی افراد توانیاب تمایل دارند مردم مانند یک فرد عادی به آنها نگاه کنند و پذیرای این افراد باشند. بزرگترین خواسته توانیابها آن است که تمامی امکانات لازم برای عبور و تردد افراد توانیاب به بهترین صورت فراهم باشد تا بتوانند به مکانهایی که تمایل دارند رفت و آمد داشته باشند. من نیز در تمام زندگی خود به مشکلات بسیاری برخورد کردم و در رفت و آمدها شرایط سختی را پشت سر گذاشتم اما این مسائل جلوی ادامه دادن من را نگرفتند. توصیه آخر من آن است که مردم به توانیابها با دید ترحم نگاه نکنند و با آنها همانند یک انسان دیگر برخورد کنند.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود و تهیه کننده این برنامه نیز علی شعبانی است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.