سید محمد هادی طباطبایی نیک، کارشناس مذهبی گفت: حضرت سید الشهدا (ع) ابعاد مختلف زندگی خود را به نمایش گذاشت که کرامت انسانی برجستهترین موضوعات اشاره شده در کربلا است. ابعاد مختلفی در کربلا وجود دارد که امکان پرداختن به تمامی آنها وجود ندارد. یکی از جالبترین موارد در عاشورا دقت حضرت امام حسین (ع) به تمامی جزئیات است؛ در کربلا تمامی افراد نقشی داشتند و هرنفر به تنهایی نقش مهمی را ایفا کرده است
طباطبایی نیک ادامه داد: حضرت سیدالشهدا (ع) در مدینه زمانی که از کوچهای میگذشتند غلامی را دیدند که گوشهای از کوچه نشسته و غذای خود را با یک سگ تقسیم میکند. وقتی که امام حسین (ع) از آن غلام علت کارش را میپرسند میگوید این سگ در محله غریبه است و نیاز به کمک دارد؛ حضرت امام حسین (ع) در آنجا غلام را از صاحبش میخرد و باغ او را نیز تهیه میکند سپس به غلام مورد نظر آزادی میدهد و باغ را در اختیارش قرار میگذارد چرا که او به آن سگ کمک کرده بود.
وی افزود: محمد حنفیه، برادر حضرت امام حسین (ع) زمانی که سیدالشهدا (ع) به سمت کربلا حرکت کردند از ایشان پرسیدند که چرا همچنان به سفر خود ادامه میدهند در حالی که دشمنان مسلم را به شهادت رسانده بودند. حضرت امام حسین (ع) فرمودند درست است که مردم به عهد خود وفا نکردند اما من باید این کار را انجام دهم و بر سر حرف خود بایستم. حضرت امام حسین (ع) به ما میآموزند انسانها باید تا آخرین لحظه به پای اعتقاد صحیح بمانند و از باورهای درست حفاظت کنند؛ حضرت سیدالشهدا (ع) خود و خانوادهشان را فدای پایداری دین اسلام کردند و پایداری را به ما آموختند.
او اظهار داشت: از ابوذر غفاری میپرسند آیا یار امیرالمومنین بودن فضیلت بیشتری دارد یا فرزند ایشان بودن؛ وی میگوید در حالی که فرزند ایشان بودن ارزش و فضیلت بالایی دارد اما اگر پسر امیرالمومنین (ع) باشی ممکن است مانند پسر نوح بشوی اما اگر یار ایشان باشی تا ابد همراه حضرت امیرالمومنین (ع) میمانی. ما باید در زندگی همیشه ائمه اطهار را الگوی زندگی خود قرار دهیم؛ برای مثال در مقابل مشکلات زندگی باید از خود پرسیم اگر حضرت سیدالشهدا (ع) در این موقعیت بودند چه تصمیمی میگرفتند.
این کارشناس مذهبی گفت: حضرت سیدالشهدا (ع) به ما الگوی ادب دادند؛ مثال واضح زمانی است که حر بن ریاحی پس از بستن آب بر روی امام حسین (ع) پشیمان میشود و در روز عاشورا به ملاقات ایشان میرود تا ابراز پشیمانی کند. حضرت امام حسین (ع) در ابتدا برای امتحان حر بن ریاحی او را رد میکند اما حر از پشیمانی دست نمیکشد و پای تصمیم خود میماند و با ادب و احترام رفتار میکند. امام حسین (ع) نیز در آنجا میگوید که به دلیل ادب حر او را میبخشد.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی"که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی حسین قطبی زاده از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع ابعاد مختلف شخصیت امام حسین (ع) بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها و نماهنگ صبح پارسی؛ محمد قاسمی و کیمیا گیلانی باسید محمد هادی طباطبایی نیک، کارشناس مذهبی به گفت و گو نشستند.