برنامه زنده ی «مشاور» که یکشنبه ی هر هفته از شبکه جام جم پخش می شود؛ به منظور پاسخگویی به پرسشهای ایرانیان خارج از کشور، هر بار میزبان یکی از کارشناسان و مقامات مسئول است. برابر اعلام قبلی مهمان برگزیده برای برنامه ی یکشنبه 26 شهریور، «مجتبی فردوسی پور» (مدیر گروه مطالعاتی غرب آسیا و شمال آفریقای مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه) بود که در آخرین لحظات به دلیل یک برنامه ی کاری پیش بینی نشده؛ از حضور در برنامه باز ماند و «علیرضا رضوانی» (رئیس اداره تابعیت، مهاجرین و پناهندگان وزارت امورخارجه) به عنوان میهمان، جایگزین ایشان شد.
رضوانی که به صورت تلفنی در برنامه حضور داشت؛ در پاسخ به پرسش مجری درباره ی «تابعیت دو گانه و موضوع نظام وظیفه» در آغاز به توضیح در خصوص لایحه ی حمایت از ایرانیان خارج از کشور پرداخت و در ادامه به اصلاح ماده 989 قانون مدنی در راستای حل مشکل گریبان گیر دو تابعیتی ها در این لایحه اشاره کرد. وی گفت: «قانون مدنی ایران و ماده 989 آن بیش از صد سال قدمت دارد. با توجه به تعداد قابل توجه ایرانیان مقیم خارج از کشور اصلاح این ماده در شرایط حاضر ضروری به نظر می رسید. به همین مناسبت به اصلاح این ماده به وزارت خارجه پیشنهاد شد؛ در دولت به تصویب رسید و مدتی است در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی و تصویب قرار دارد. امیدواریم با تصویب این لایحه مشکل این هم میهنان در خصوص حفظ اموال غیرمنقول و نگهداشتن دارایی هایشان در داخل کشور برطرف شود. البته این مورد با ماده 988 قانون مدنی که مربوط به ایرانیانی که ترک تابعیت می کنند؛ تفاوت دارد که براساس آن، این افراد یک سال فرصت دارند؛ اموال غیرمنقول خود را به بستگان مقیم داخل کشور منتقل کنند.»
در ادامه ی برنامه و در فاصله ی بخش های مجزا شده ی گفتگو با مهمان، چند گزارش نیز پخش شد که در یکی از آنها «سردار مهری» در خصوص موضوع نظام وظیفه و خدمت سربازی مشمولان مقیم خارج از کشور توضیح می داد.
رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی فراجا در این مورد گفت: مشمولان مقیم خارج از کشور در صورتی که وزارت امور خارجه اقامت آن ها را به مدت سه سال در کشور ثالث تأیید کند؛ با مهر خروجی مشمولان می توانند در سال دوبار به کشور تردد کنند و در مجموع سه ماه در داخل اقامت داشته باشند. علاوه بر این مشمولان غایب میتوانند با مراجعه به «بنیاد ملی نخبگان» یا «تعاملات بین المللی رئیس جمهوری» با تعریف و اجرای پروژه از این تسهیلات استفاده کنند. همچنین کسانی که مشکل پزشکی دارند و مادران فاقد همسری که برای فرزندانشان درخواست کفالت دارند؛ درخواست آنها در کنسولگری ها پذیرفته می شود. کنسولگری ها مدارک مربوط به معافیت پزشکی، کفالت تک فرزند پدران بالای 70سال و مادران مطلقه را دریافت می کنند و کارت کفالت پس از تأیید مدارک صادر می شود.