1- دانش آموزان و دانشجويان خارج از كشور در صورت فراغت ، اخراج ويا ترك تحصيل تا چه مدت مي بايست خود را به وظيفه عمومي معرفي نمايند؟
اينگونه مشمولان حداكثر 1 سال از تاريخ فراغت ، اخراج يا ترك تحصيل فرصت دارند خود رابه وظيفه عمومي معرفي نمايند .
2- آيا مشمولي كه داراي معافيت تحصيلي دانش آموزي يا دانشجويي خارج از كشوراست مي تواند به دفعات متعدد به كشور مسافرت نمايد؟
صدور مجوز تردد سالانه براي اين گروه از مشمولان در اختيار وزارتخانه هاي مربوطه ميباشد و تردد مشمولان در سنوات مجاز تحصيلي ميسر بوده و دفعات تردد نبايد مانعي براي فراغت از تحصيل در سنوات مجاز باشد .
3- سنوات تحصيل دانشجويان در خارج از كشور چگونه ميباشد؟
سنوات تحصيلي دانشجوياني كه با مجوز وظيفه عمومي از كشور خارج شده اند و داراي معافيت تحصيلي ميباشند ، همانند دانشگاه هاي داخل كشور ميباشد وفرقي باهم ندارند.
4- آيا دانشجويان انصرافي در خارج از كشور حق تحصيل مجدد را دارند؟
كليه دانشجويان دانشگاه هاي داخل و خارج از كشور كه داراي معافيت تحصيلي مي باشند، در طول دوره تحصيل (از ديپلم تا دكتري )، فقط يكبار حق انصراف داشته و با شرط اينكه 1سال ازتاريخ انصراف آنان سپري نشده باشد ، ثبت نام و صدور معافيت تحصيلي در دانشگاه جديد (مورد تاييد وزارتخانه هاي علوم و تحقيقات ، بهداشت و آموزش پزشكي ) بلا مانع مي باشد .
5- دربازگشت از سفر هاي خارج از كشور با مشمولاني كه به موقع به كشور وارد شده ليكن با تاخير خود را به وظيفه عمومي معرفي نموده اند چگونه رفتار خواهد شد؟
از شش ماه تا يكسال از خروج مجدد ايشان جلوگيري خواهد شد .
6- شرايط صدور معافيت تحصيلي براي دانش آموزاني كه قبل از سن مشموليت از كشور خارج شده اند چيست ؟
چنانچه دانش آموز قبل از سن مشموليت مقيم خارج از كشور باشد، بايد با اخذ گواهي اشتغال به تحصيل از دبيرستان مربوطه و تاييد آن توسط نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در محل اقامت ،مدارك را به مركز امور بين الملل مدارس خارج از كشور وزارت آموزش و پرورش ارسال و پس از درخواست معافيت تحصيلي اين وزارت خانه ،در صورت تاييد سازمان وظيفه عمومي معافيت تحصيلي صادر گردد .
7- در چه مقطع تحصيلي مي توانيم براي ادامه تحصيل در خارج از كشور مجوز بگيريم؟
صدور مجوز خروج به منظور ادامه تحصيل در خارج از كشور صرفا براي فارغ التحصيلان ليسانس و بالاتر(تامقطع دكتراي غير پزشكي و تخصصي پزشكي ) فاقد غيبت ، پس از پذيرش مراكز پذيرفته شده و با سپردن وثيقه به وظيفه عمومي ، امكان پذير مي باشد.
8- شرايط صدور معافيت تحصيلي براي مشمولاني كه در خارج از كشور ديپلم اخذ كرده اند و متقاضي تحصيل در دانشگاه هاي كشور خارجي هستند ،چيست؟
اين گونه مشمولان چنانچه در رشته ودانشگاه هايي كه مورد تاييد (وزارت علوم ،تحقيقات و فناوري يا وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي) باشد به شرط عدم ورود به غيبت ،مشغول تحصيل شوند پس از درخواست معافيت تحصيلي توسط وزارت علوم و تحقيقات و يا وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي تا رسيدن به درجه دكتري ميتوانند از معافيت تحصيلي بهره مند شوند .
9- شرايط انتقال به كشور دانشجوياني كه با استفاده از معافيت تحصيلي در خارج از كشور مشغول به تحصيل هستند براساس چه معياري خواهد بود ؟
شرط انتقال دانشجويان ذكر شده اين است كه از تاريخ شروع به تحصيل آنان در دانشگاه خارج از كشور بيش از يكسال سپري نشده باشدو در صورت با ارائه مدارك انصراف از دانشگاه خارج از كشور توسط وزارت علوم ، موافقت نامه دانشگاه مقصد (ايران) و نامه درخواست وزارت علوم و تحقيقات يا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي يا سازمان مركزي دانشگاه آزاد اسلامي موضوع توسط سازمان وظيفه عمومي بررسي شده و معافيت تحصيلي صادر مي گردد.
10- لازمه صدور معافيت تحصيلي براي دانش آموزان خارج از كشور چيست؟
قبل از سن مشموليت از خارج از كشور شده باشند ، تحصيل آنان در دوره دبيرستان و پيش دانشگاهي پيوسته و به صورت مستمر باشد و مدرك ديپلم يا پيش دانشگاهي خود را در خارج از كشور اخذ نموده باشند .
11-دانشجوياني كه با استفاده از معافيت تحصيلي در خارج از كشور به تحصيل اشتغال دارند .چنانچه درحين تحصيل به كشور مراجعت كنند ،ظرف چه مدت بايد از كشور خارج شوند ؟
مدت حضوردانشجويان خارج از كشور ، درايران به عهده وزارت علوم و تحقيقات ميباشد ومي بايست حداكثر ظرف3 ماه از كشور خارج شوندو در صورتي كه درخواست حضور به مدت بيشتري دارند ميبايست با مجوز وزارت علوم باشد.
12- نحوه رفتار بامشمولي كه در خارج از كشور تحصيل مي كند و پس از مراجعت به كشور ظرف مدت 6 ماه ازكشور خارج نشود چگونه است ؟
چنانچه مشمولي به منظور خروج از كشور به مدت بيشتري نياز داشته باشد ،اين مدت درصورت پيشنهاد وزارت علوم و موافقت سازمان وظيفه عمومي ناجا تا 6 ماه ديگر نيز قابل تمديد خواهد بود.
13- نحوه رسيدگي به درخواست مشمولان خارج از كشور چگونه است؟
مشمول بايد با مراجعه به نمايندگي يا كنسولگري دولت جمهوري اسلامي ايران در كشور محل اقامت ،مدارك خود را ارائه كند تا پس از بررسي و تاييد وزارت خارجه ،مدارك را براي بررسي و اقدامات لازم به سازمان وظيفه عمومي ناجا ارسال كنند .
14- آيا براي دوره تافل معافيت تحصيلي صادر ميگردد؟
به افراديكه در سن مشموليت بوده ودر خارج از كشور دوره تافل را سپري ميكنند معافيت تحصيلي تعلق نخواهد گرفت .
|