«علیرضا ساوری»، سیاست های کارگشایی برای پیشگیری از وقوع جرم در خارج از کشور پیشنهاد کرد.
«علیرضا ساوری»، مشاور ارشد و رییس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، با اشاره به اینکه تعداد بسیار کمی از ایرانیان با جرم های مختلف در سراسر دنیا در حبس به سر میبرند، گفت: بسیاری از این جرائم به دلیل عدم آگاهی و اطلاع از قوانین کشورها و فقدان فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم رخ میدهد؛ به گونه ای که گاهی با بررسی مشخص میشود فردی که به عنوان بزهکار معرفی میشود، قربانی ناآگاهی خود شده است! از اینرو در راستای حفظ و کرامت ایران و ایرانی و با هدف کاهش و پیشگیری از جرائم ایرانیان خارج از کشور، کارگروهی زیر نظر شورای عالی پیشگیری قوه قضاییه تشکیل شده است که قصد دارد با تولید محتوا، نشر و بازنشر آگاهی عمومی پیشگیرانه و آگاهی های حقوقی و قضایی از وقوع جرم جلوگیری نماید.
ساوری در ادامه ضمن اشاره به تشکیل سامانه هایی چون توصیه های مسافرتی و پرسمان تردد، در ذیل سامانه «میخک» وزارت امور خارجه افزود: در بخش توصیه های مسافرتی، هشدارهای لازم با توجه به کشور مقصد، برای گردشگران و مسافران ارائه شده است و در سامانه پرسمان تردد که از هشتم دیماه سال 1400 راه اندازی شده، هموطنان میتوانند با قرار دادن کد ملی و رمز عبور از ممنوع الورود یا خروج بودن خود آگاه شده و با امنیت خاطر سفر کنند.
وی همچنین در خصوص کسانی که مقیم خارج از کشور بوده و فاقد کد ملی هستند، اذعان داشت: صدور کارت هوشمند ملی، برای ایرانیان مقیم خارج از کشور راه اندازی و وارد فاز اجرایی شده است؛ اما آن دسته از افرادی که فاقد کارت هستند، میتوانند با مراجعه به دفاتر نمایندگی رسمی در کنسولگری ها، شماره ملی دریافت کرده و استعلام انجام دهند. ما توانسته ایم با طراحی این سامانه، علاوه بر فراهم ساختن امنیت خاطر برای مسافران، به مقابله با هجمه های دشمنان پرداخته و تا حدود زیادی ایران هراسی را از بین ببریم.
ساوری در ادامه اقدامات انجام شده در شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهار داشت: از دیگر اقدامات مثبت صورت گرفته، همسوسازی آژانس های مسافرتی با شورا و بهره گیری از ظرفیت های این بخش در آگاهی بخشی ایرانیان بوده است؛ به این شکل که با توجه به کشور مقصد، تمامی هشدارهای ضروری و توصیه های لازم مسافرتی، در قالب بروشوروها و بسته های اطلاع رسانی، به مسافران ارائه میشود. وی همچنین با اشاره به رایزنی با کانون وکلای دادگستری ایران، در راستای تسهیل و روانسازی و بهره گیری از ظرفیت وکلا، عنوان کرد: هموطنان میتوانند در صورت نیاز، با مراجعه به سایت «اسکودا»، از وکلای خوشنام و مورد قبول، در حوزه های مختلف حقوقی و قضایی، مشاوره رایگان دریافت کرده و از خدمات آنان بهرهمند شوند.
رئیس کمیته پیشگیری از جرایم ایرانیان خارج از کشور در بخش پایانی برنامه به تمامی هموطنان توصیه کرد: با توجه به افزایش کلاهبرداری از اتباع ایرانی در کشورهای مختلف و وجود خطرات مالی و حتی جانی، از اعتماد به افراد و گروههای ناشناس، جدا پرهیز نمایند. چرا که لازم است همه افراد با کمی دقت، فرصت را از مجرمین اطراف خود سلب نمایند!