اپلیکیشن شبکه جام جم
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

جایگاه دانشمندان ایرانی درپیشرفت علم دنیا

روز جهانی علم چگونه نام‌گذاری شد؟

داود عامری ، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی اظهار داشت: با گذر زمان و پیشرفت علم، نقش آن در توسعه دنیای نوین و مواجهه با مخاطرات آن همواره پررنگ‌تر شده است. همین شد که در سال ۲۰۰۱ بر اساس انگیزه‌ای مشترک میان نخبه‌های جهان، یونسکو به همراه شورای علم و فناوری جهانی، روز ۱۰ نوامبر را به جهت ایجاد بستر فرهنگ‌سازی برای ترویج و توسعه علم، به عنوان روز علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری کرد.

وی افزود: امروزه ما شاهد تغییرات بزرگ اقلیمی در سطح جهانی هستیم که ناشی از عدم توجه به استفاده صحیح از علم و فناوریت به وجود آمده است. تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم پایبندی برخی از کشورها، اکنون جهان را در حوضه‌های مختلف به مرز نگرانی کشانده است.

او اظهار کرد: با یک نگاه کلی به تاریخ زندگی بشر درمی‌یابیم که انسان همواره برای تسخیرمحیط پیرامون خود، علم را به کار گرفته است و همین نشان‌دهنده نقش بنیادی علم در زندگی بشر است. امروزه ما نمی‌توانیم فناوری را حتی از ساده‌ترین ابعاد زندگی خود حذف کنیم. این موضوع می‌تواند از طرفی انسان را از ماهیت خود دور کند و از طرف دیگر قادر است او را به اهداف بزرگ‌تر و پیشرفته‌تری برساند.

وی افزود: ما ایرانیان همواره به سمت صلح قدم برداشته‌ایم و این موضوع از لحاظ تاریخی نیز کاملا قابل استناد است. امروزه دانشمندان ایرانی در سراسر دنیا به بشر خدمت می‌کنند. به عنوان مثال در زمان اوج شیوع ویروس کورونا، ایران آماده بود تا فرمول واکسن خود را در اختیار دنیا قرار دهد، در حالی که شرکت‌های دیگر در سراسر جهان مشغول به کاسب‌کاری و سودجویی بودند.

عامری گفت: دو مساله در اینجا وجو دارد. اولا مبنا و اندیشه تولید علم باید در خدمت بشر باشد. ثانیا هنگامی که پس از تولید علم در قالب یک محصول، توانایی بهره‌مند شدن از باید در اختیار همه به صورت عادلانه قرار بگیرد. چراکه علم نه دستاورد تنها یک ملت، بلکه دستاورد کل بشر است. علم نیازمند دو مشخصه عدالت و اخلاق است. اگر این دو به علم وارد شوند، جنبه بشردوستانه آن نیز روی خود را به انسان نشان خواهد داد. مانند نقش صلح در نمود عدالت.  برای علم نیز چنین است، علم تنها در حضور شاخص‌های عادلانه و اخلاق‌مدارانه نمود بشر دوستانه خود را نشان می‌دهد.

وی همچنین اظهار کرد: در دنیا شعار همه این است که دارند علم خود را در اختیار بقیه جوامع بشری قرار می‌دهند. منتها از شعار تا عمل فاصله زیادی است. بعضا کشورهای پیشرفته از منابع موجود در کشورهای ضعیف‌تر بهره‌مند می‌شوند، اما در عوض به آن‌ها خدمتی نمی‌کنند.

عامری گفت: امروزه نظام سلطه و آمریکایی‌ها ما را برای برخورداری از دانش هسته‌ای مواخذه می‌کنند و می‌گویند شما به نیازی به آن ندارید. در حالی که خودشان بالاترین میزان ذخایر هسته‌ای را برای خود دارند. با این حال انرژی هسته‌ای تنها مربوط به بمب اتم نیست و می‌توان از آن بهره‌مندی‌های بسیار سودمندی کرد. با این حال این کشورها با وجود دسترسی به همه این امکانات، می‌خواهند جوامع دیگر را از داشتن آن حروم کنند.

وی افزود: یکی از بزرگترین تحریم‌ها علیه ملت ایران، تحریم علم و فناوری است. حتی روابط بین دانشجو‌ها و اساتید خارج از کشور نیز دچار مشکل شد. اما این کشورها همچمنان به استفاده ابزاری از علم در جهت سلطه و استعمار خود ادامه می‌دهند و به نظر نمی‌آید که قصد چشم‌پوشی از منافع خود را داشته باشند که این خود نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی حسین قطبی‌زاده از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع روز جهانی علم بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم‌ها و نماهنگ صبح پارسی؛ محمد قاسمی و کیمیا گیلانی با داود عامری ، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی به گفت و گو نشستند.

آخرین اخبار

یلدا و یک دقیقه مهربانی بیشتر سینمایی های هفتگی جام جم مستند "شکست ترمیم ناپذیر" روی آنتن شبکه جهانی جام جم شب روشنی میهمان هندی خواهد داشت ادامه سلسله مباحث مهدویت در آیات و روایات بررسی چالش مدرسان غیرایرانی در زبان فارسی در برنامه شب روشنی شب روشنی با موضوع غذای ایرانی... تحلیل و بررسی تحولات میدانی و سیاسی در فلسطین و سرزمین های اشغالی در کنکاش پیام مدیر شبکه جهانی جام جم در پی حمله پلیس آلمان به مراکز اسلامی این کشور تحلیل شخصیت والای نگارنده تفسیر المیزان در رواق نگاهی مستند به جنایات رژیم صهیونیستی بررسی مطالبه رییس جمهور در اجلاس ریاض توسط کارشناسان کنکاش رواق با موضوع مهدویت در قرآن کنکاش ویژه 13 آبان ویژه های آنتن جام جم در روز مبارزه با استکبار جهانی.... آخرین تحولات غزه و جبهه مقاومت بررسی می‌شود کنکاش، ویژه ی فاجعه انسانی در غزه به روی آنتن می رود. مستند طوفان الاقصی به آنتن جام جم رسید. رواق از زندگانی پربار کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه(س) می گوید قوانینی که ایرانیان خارج از کشور باید درباره وقف بدانند. نبرد غزه و آینده فلسطین جنایت بزرگ اسرائیل و ابعاد عملیات طوفان الاقصی مسافر ری اهمیت توسعه صنعت نساجی کشور و لزوم سرمایه گذاری در ان، محور گفتگوی برنامه فرصت پخش زنده تجمع اعتراضی مردم در واکنش به جنایت صهیونیستها از شیکه جام جم تسلیت به تمامی آزادگان جهان بررسی عملکرد تیم ملی والیبال در مسابقات انتخابی المپیک ضرورت تأسیس وزارت خانه یا سازمان مستقل برای امور ایرانیان خارج از کشور تبیین برنامه های توسعه ی امور فرهنگی و اجتماعی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور در برنامه مشاور بررسی تحولات سیاسی و میدانی فلسطین در کنکاش رشادتهای فرزندان مقاومت به روایت مخاطبان جام جم بررسی علل صلح امام حسن (ع) در برنامه رواق پارک های علم و فناوری؛ موتور توسعه اقتصادی کشورها نگاهی به عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی ملاقات تیم اعزامی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با ایرانیان مقیم ترکیه "شکارچی شنبه" از قاب جام جم طرح مطالبات ایرانیان خارج از کشور در مشاور تحلیل حمله ترکیبی گروههای مقاومت فلسطینی به مواضع اسرائیل در برنامه تلویزیونی کنکاش رواق با موضوع هجرت معرفی و بررسی مشترکات ایران و عراق در برنامه فرصت مرور نتایج کاروان ورزشی ایران در هانگژو و والیبال انتخابی المپیک در ورزش ایران معاضدت قضایی و راه کارهای حقوقی برای طرح و پیگیری دعاوی قضایی ایرانیان خارج کشور معرفی راه­کارهای حقوقی برای طرح و پیگیری دعاوی قضایی ایرانیان خارج از کشور کنکاش با موضوع هفته وحدت دیدار با پدر سم شناسی ایران در مسیر ویژه برنامه رواق در هفته وحدت نگاهی به بازی‌های آسیایی هانگژو در ورزش ایران ارائه ی خدمات از طریق درگاه کنسولی دیجیتال به ایرانیان مقیم کانادا و برنامه ی گسترش آن شکوه زبان فارسی در خارج از مرزها تنوع خدمات کنسولی به ایرانیان خارج از کشور

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها