برنامه ی مشاور شبکه جام جم در ادامه ی مباحث حقوقی مطرح شده در چند هفته ی گذشته، برنامه ی این هفته را نیز بنا بر پرسشهای پرتعداد مخاطبان، به موضوع وکالت اختصاص داد. "شیوه ی انتخاب وکیل"، "نحوه ی تنظیم وکالت نامه" و "حدود اختیارات وکیل در امور اداری و اعتباری" از جمله مواردی بود که با حضور "دکتر فتاح ملکی" (رئیس دادگاه مجتمع عدالت اداری تهران) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مهمان برنامه در آغاز ضمن توضیح در خصوص فلسفه ی وجودی وکالت گفت: ماهیت و محتوای ذاتی وکالت، "اذن" است؛ به این معنا که موکل می تواند بخشی از توان حقوقی خود یا تمام آن را در موضوعی خاص با "عقد جایز" به وکیل تفویض کند. در این صورت عزل وکیل نیز از جمله اختیارات موکل است؛ مگر آن که ضمن "عقد لازم"، با قراردادن شرط "بلاعزل" این اختیار را از خود سلب کند.
دکتر ملکی در پاسخ به پرسش یکی از مخاطبان در خصوص اعتبار وکالت در صورت فوت وکیل یا موکل، توضیح داد که چگونه با "فوت"، "جنون" یا "مهجور شدن" موکل اعتبار وکالت از بین می رود؛ یا به تصریح قانون، وکالت منفسخ می شود. وی در ادامه گفت؛ از آنجا که نمایندگی قائم به شخص است و وکیل به نیابت از موکل دارای اختیار می شود؛ هنگامی که موکل نباشد یا به دلیل جنون و هجر اجازه ی استفاده از حقوق خود را نداشته باشد؛ اختیار از وکیل او نیز سلب می شود و این وکالت در مقابل ورثه قابل اعتنا و استناد نیست.
"چگونگی گزینش وکیل و صدور وکالتنامه برای ایرانیان مقیم خارج کشور از طریق سامانه ی میخک" پرسش مهم دیگری بود که بخشی از پاسخ آن به "محمدرضا نیلی"، مسئول بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم واگذار شد. وی که از طریق تلفن با برنامه تماس داشت؛ استفاده از پیش فرضهای مطرح شده در فرم وکالت این سامانه را ضروری ندانست و توضیح داد که حک و اصلاح موارد، پیش از امضا و تأیید مجاز است و موکل می تواند حتی با حذف کل پیشفرض، وکالت نامه ی مورد نظر را به خواست خود تنظیم کند. وی دقت کافی در انتخاب موارد را ضروری دانست و تأکید کرد که پس از امضاء موکل و تأیید وکالت نامه، تغییر و اصلاح آن ممکن نیست و باید وکالت نامه ی جدیدی صادر شود.
در فرصت باقیمانده، دکتر فتاح ملکی مطالب دیگری را مطرح کرد و پیش از خداحافظی سخنان خود را با دو توصیه و یک پیشنهاد به پایان رساند. وی گفت: "وکالت عام و مطلق ندهید. حدود اختیارات را دقیق تعیین کنید و پیشنهاد می کنم که به هیچ عنوان وکالت بلا عزل به وکیل ندهید.