به گزارش روابط عمومی شبکه جهانی جام جم در این نشست دکتر ملکی مدیر شبکه، ضمن ابراز خشنودی از گسترده تر شدن همکاری و تعامل میان شبکه جهانی جام جم گفت: این دو مجموعه به دلیل تمرکز ماموریت هایشان بر موضوعاتی چون فرهنگ، هویت، تاریخ و تمدن ایرانی اسلامی از ظرفیت های هم افزای بالایی برخوردار هستند. وی افزود: در دنیایی که استکبار جهانی تلاش می کند تا هویت و فرهنگ و ارزش های سایر جوامع را نابود کرده و فرهنگ غربی را جایگزین سازد رسانه ملی تکلیف خود را دو موضوع مهم هویت محوری و عدالت گستری قرار داده تا با این هجمه فرهنگی به خوبی مقابله کند. وی توجه به این مهم را بویژه برای ایرانیان خارج کشور که هم از وطن خود دور هستند و هم بویژه نسل های سوم و چهارم در حال فراموشی هویت، آرمانها و حتی زبان مادری خود هستند و در حال ذوب شدن در فرهنگ های بیگانه می باشند از اهمیت مضاعفی برخوردار است. از سوی دیگر ما طی دهه های اخیر با موج عظیمی از اسلام هراسی و شیعه هراسی مواجه هستیم که ریشه آن را می توان در مکتوبان برخی شرق شناسان مغرض مشاهده کرد که تلاش کرده اند تا ایران و اسلام و تشیع را به گونه ای معرفی کنند که افکار عمومی از آنها اعلام انزجار کنند. بسیاری از مستشرقانی که به ایران می آمدند در سفرنامه هایی که می نوشتند، ایران و ایرانی را طوری معرفی میکردند که سرشار از نفرت، خشونت، اعمال وحشیانه و... بود. نمونه یکی از این سفرنامه ها سرگذشت «حاجی بابای اصفهانی» در کتاب خاطرات جمیز موریه است که ایران را با صفات و ادبیاتی سخیف معرفی کرده است. در چند دهه اخیر هم غرب با تولید شمار زیادی فیلم و سریال و مستند و انیمیشن و حتی بازی های رایانه ای چهره ایران قبل و بعد از اسلام و چهره ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی را به گونه ای دروغین بازنمایی کرده و در معرض دید افکار عمومی دنیا قرار داده است. در تمامی این فیلم ها ایرانیان زشت رو، خشن، نفرت انگیز و ضد قهرمان به تصویر کشیده می شوند در حالیکه غربی ها را خوش سیما، قوی و قهرمان نشان می دهند. یا در فیلمهایی مانند «بدون دخترم هرگز» و «سنگسار ثریا» فقط یک داستان روایت نمی شود بلکه هدف به انحراف و انحطاط کشاندن تاریخ ایران و اسلام و تشیع و باورهای دینی ملت ایران است.
ملکی در ادامه ضمن بیان تاریخچه ای از عملکرد شبکه جهانی جام جم گفت: در این 26 سال که شبکه جهانی جام جم تشکیل شده است، تلاش ما در جهت معرفی چهره واقعی و رو به پیشرفت ایران و زیبایی های آن به دنیا، به مردم خود و ایرانی های خارج از کشور بوده است. وی افزود: از زمان شکل گیری شبکه جهانی جام جم، تلاش کرده ایم تا هم برنامه های سرگرم کننده و پر نشاط برای مخاطبان تولید و پخش کنیم و هم برای صیانت از هویت دینی و ملی ایرانیان خارج کشور چاره اندیشی نماییم. در واقع شبکه جهانی جام جم با سه کانال 24 ساعته، شبکه ای پاک، سالم و اخلاق محور است و به همین خاطر هم بسیاری از مخاطبان خارج از کشورمان، اذعان داشته اند که آنها با آسودگی خاطر زمینه تماشای برنامه های شبکه را برای فرزندانشان فراهم می کنند.
دکتر ملکی اظهار داشت: ما امیدواریم بتوانیم از ظرفیت های هم افزای شبکه و بنیاد ایرانشناسی در جهت تقویت نظام جمهوری اسلامی و تقویت هویت، فرهنگ و ایران بزرگ اسلامی استفاده کرده و شرایط رسیدن به تمدن نوین اسلامی که مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری است را فراهم کنیم.
در ادامه جلسه، رجبی دوانی، مدیر بنیاد ایرانشناسی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نشست به ارائه گزارشی از تاریخ تاسیس و فعالیت های این بنیاد پرداخته و گفت: این بنیاد بیشتر فعالیت های ایران دوره اسلامی را معرفی کرده است. متاسفانه یکی از اشتباهاتی که بعد از انقلاب رخ داد، این بود که ما همه تاریخ ایران قبل از انقلاب را سیاه دیده و به معرفی تاریخ پرشکوه کشور نپرداختیم. از دوران طلایی «آل بویه» که اوج تمدن اسلامی در زمان آنها اتفاق افتاد یا دولت ساسانیان که یک دولت دینی بوده و تلفیق دین و سیاست در این زمان برای اولین بار شکل گرفت و از درخشان ترین دوران تاریخی بوده است یا شیعه که مدیون «شاه اسماعیل» و «شاه تهماسب صفوی» بوده است و امثال این موارد که بسیار است، هرگز سخن نگفته و به آنها اشاره نکرده ایم. به همین دلیل هم تمدن ایران باستان توسط ضد انقلاب و سلطنت طلب ها مصادره شده است.
وی افزود: ایران تنها تمدنی است که هرگز بت پرستی در آن رواج نداشته است. ما چرا نباید به این موضوع افتخار کنیم یا چرا از دوران هخامنشی یاد نکنیم که حتی دشمنانشان هم سبک کشورداری را از آنها تقلید می کردند؟ چرا نباید به «اردشیر بابکان» ببالیم که به دنبال پیاده سازی دین در جامعه بوده است؟ غفلت ما در معرفی تاریخ مان باعث ایران هراسی شده و این از ضعف ما در تبلیغات بوده است. ما همواره در ترسیم نقاط مثبت و قوت انقلاب و تاریخ کشورمان منفعل بوده و تسلیم شده ایم. متاسفانه علیرغم داشتن رسانه و شبکه های گسترده، نتوانستیم از ظرفیت ها استفاده کنیم. اگر درایت داشتیم مانع از پیشامدهای کنونی می شدیم.
مدیر بنیاد ایرانشناسی بیان کرد: ما قصد داریم به معرفی تاریخ و تمدن ایران در سه دوره مشخص بپردازیم؛ ایران باستان، ایران اسلامی و ایران انقلاب اسلامی و این کار را در قالب برپایی نمایشگاه و موزه دائمی و همچنین تولید محتوای علمی و پخش از رسانه برای ایرانیان و فارسی زبانان غیر ایرانی در سراسر دنیا انجام خواهیم داد. تصمیم مهم دیگرمان این است که درس ایرانشناسی را وارد سیستم آموزشی کنیم تا در مقاطع مختلف تحصیلی تدریس شود.
رجبی دوانی ادامه داد: ما برای حفظ هویت ایرانی اسلامی نیاز به تشکیل یک کارگروه عملیات روانی در رسانه داریم. یک گروه بزرگ متشکل از جامعه شناسان، روانشناسان و مردم شناسان که در صورت پیشامد فتنه هایی مانند اغتشاشات اخیر، بتوانیم واکنش به موقع نشان داده، فتنه را خنثی و ضربه را به خود آنها برگردانیم. خوشبختانه شبکه جهانی جام جم پیشگام بوده و امیدوارم شاهد ثمرات این همکاری بر اساس بیانیه گام دوم و رهنمودهای حضرت آقا باشیم.
در پایان جلسه نمایندگان دو طرف جهت تشکیل کارگروه و تنظیم متن تفاهم نامه همکاری میان شبکه جهانی جام جم و بنیاد ایرانشناسی مشخص گردید و مقرر شد بسترهای لازم جهت تولید مستند، میان برنامه، کلیپ و نیز یک مسابقه تلویزیونی با موضوعاتی چون فرهنگ، تمدن، هویت، تاریخ، جغرافیا و مشاهیر و مفاخر ایران فراهم گردد. همچنین بازتاب همایش ها و جشنواره های بنیاد ایرانشناسی و نیز انعکاس عملکرد شعب بنیاد در 17 استان کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.