مریم طبری، کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مدرس قصه گویی نوجوان گفت: یکی از مهمترین گامها برای روبرو شدن با کودکان برقراری ارتباط موثر با آنها است؛ برای این کار ما باید موضوعات پیچیده را ساده کنیم. قصه و قصهگویی یکی از قدرتمندترین ابزار برای برقراری ارتباط موثر با کودکان است.
طبری ادامه داد: به طور کلی قصهگویی تنها برای کودکان در نظر گرفته نشده است؛ قصهگویی به تمامی کشورها و فرهنگها ارتباط دارد و دنیای قصه گفتن از جذابیت بسیاری برخوردار است.
وی افزود: برقراری ارتباط موثر به اندازهای که میتواند سخت باشد، میتواند سادگی داشته باشد و با قصهگویی میشود با آنها ارتباط برقرار کرد. کودکان میدانند بسیاری از مواردی که در قصه وجود دارند حقیقت ندارند اما دوست دارند آنها را باور کنند و تصورات خلاقانه داشته باشند.
او اظهار کرد: ما باید در نظر بگیریم چه قصهای را برای فرزندانمان انتخاب کنیم تا بتوانیم ارتباط با آنها را از همیشه مفیدتر کنیم. قصهها آثار تربیتی بسیار عمیقی دارند چرا که قصهها زبان غیرمستقیم دارند.
کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مدرس قصه گویی نوجوان گفت: برای مثال اگر بخواهیم اعتماد به نفس کودکان را در قصه خود افزایش دهیم باید قصهای را انتخاب کنیم که این موضوع را به صورت غیر مستقیم در خود جای داده است؛ قصهها در کنار اهدافی که دارند همواره خلاقیت کودکان را نیز افزایش میدهند.
طبری ادامه داد: افراد برای قصه گفتن نیاز به کسب تجربه دارند و میتوانند این کار را به سادگی انجام دهند. افراد در قصه گویی میتوانند از زبان بدن خود استفاده کنند تا باورپذیری را در کودکان افزایش دهند. قصهگویی خوب زمانی صورت میگیرد که فرد از ابزار ساده و در دسترس استفاده کنند. ابزار استفاده در قصهگویی باید تا حدی مرتبط با قصه باشند و نباید تعدادی بالایی از آنها استفاده شود.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع قصهگویی برای کودکان بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها و نماهنگ صبح پارسی؛ محمدامین نبیاللهی و آلاء خامهیار با مریم طبری، کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مدرس قصه گویی نوجوان به گفت و گو نشستند.