دکتر محمود عباسزاده، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت: از سال ۱۳۸۰ در صدا و سیما فعالیت میکردم و با حفظ سمت، مدیر موسسه هنر و موسیقی صدا و سیما هم بودم. حال باید بدانیم که همه چیز در بستر امنیت رشد میکند و توسعه مییابد. زندگی، لذت، پیشرفت و هنر هم هیچکدام از این قاعده مستثنی نیستند.
او اظهار داشت: اگر بتوانیم در مورد امنیت هنرمندانه تصمیم بگیریم و به نوعی این دو را با هم همراه کنیم، آنجاست که امنیت درونجوش میشود و هزینه تولید و توسعه آن به مراتب کمتر میشود. به عقیده من در هیچ حوضهای نباید از هنر، هنرمندی و عقلانیت غافل بود.
وی افزود: معرفت و دانایی، مهمترین مولفه برای تولید و تضمین امنیت است. یعنی هرچه معرفت مردم یک جامعه در حوضههای متفاوت سیاسی و اجتماعی و به طور کلی نسبت به جهان پیرامون خود بیشتر باشد، دستاوردها بیشتر و هزینهها کم میشود. لذا من مهمترین تهدید برای امنیت یک جامعه را، ایجاد اخلال و تناقض در تفکر مردمان آن میدانم.
عباسزاده اظهار کرد: رسانه این توانایی را دارد که انسجام و وحدت ملی ایجاد کند. در کشور ما بهترین و اطمینانبخشترین محور و کلیدواژه برای ایجاد این انسجام و وحدت، کلیدواژه "منافع ملی" است. یعنی با هدف منافع ملی، ما میتوانیم همه مردم را گرد هم بیاوریم.
او افزود: منافع ملی دو مولفه دارد. یکی از آنها تمامیت ارضی است. همه ما ایرانیها به این موضوع تعصب داریم. دومین مولفه نظام سیاسی است. اگر این مولفهها کنار هم تحقق یابد، اجماع و وحدت ملی و به دنبال آن معرفت ملی شکل میگیرد.
او اظهار داشت: امروزه پدیدهای مهندسی افکار عمومی در جریان است که توسط رسانه صورت میگیرد. رسانه شامل بخش سختافزار و نرمافزار است. کشورهای قدرتمند، رسانههای قدرتمندتری نیز دارند که میتوانند با استمرار و تکرار، یک پیام را به جامعه هدف منتقل کنند و همینجاست که یک جنگ نرم شکل میگیرد.
وی افزود: در شرایطی که تدارکات رسانهای ما با حریفمان برابر نیست، باید از عناصر هوشمندی و خلاقیت استفاده کرد. جمهوری اسلامی ایران طبیعتا نسبت به جوامع غربی، از ابزارهای نرمافزاری و سختافزاری کمتری برخوردار است. اینجاست که باید مزیتهای ویژه خود را بیابیم. فرهنگ ما، ادبیات ما، مشاهیر و مفاخر ما و اساسا میراث معنوی ما، همین مزیتهای ویژه هستند.
عباسزاده در ادامه گفت: در زمان جنگ سرد،آمریکا، شوروی را به عنوان دشمن مشترک و ابزاری برای ایجاد وحدت ملی انتخاب کرد. بعد از فروپاشی شوروی سابق نیز، از پدیدههای دیگر مانند تروریسم یا طالبان به عنوان همان دشمن مشترک برای حفظ انسجام و وحدت ملی خود استفاده کرد. در حالی که در کشور ما، مولفههای اثباتی و نرم زیادی وجود دارد که همین هدف را عملی میسازد.
او افزود: انسانها همگی از یک فطرت واحدند و ضمن وجود یک سری تفاوتها در میانشان، میتوانند به خوبی در کنار هم زندگی کنند.و همین تفاوتهاست که زیبایی را خلق میکند. لذا ما باید این تفاوتها را در دنیا نیز به رسمیت بسازیم که جنگها کمتر و امنیت بیشتر شود.
وی در آخر اضافه کرد: امروزه در ایران شاهد شکلگیری یک جنگ ترکیبی آو پیچیده، آمیخته از جنگ نظامی، اقتصادی، فرهنگی و ترور هستیم که این اقتدار جمهوری اسلامی و ملت ایران را نشان میدهد. خوشبختانه ما با ذهن ایرانی و پیچیدهاندیش خود، تاکنون توانستهایم هنرمندانه و به خوبی در برابر این سختیها مقاومت کنیم.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود و تهیه کننده این برنامه نیز یاسر معظمی گودرزی است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.