غیاثی راد، معاون فرهنگی رزمندگان غرب و شمال غرب کشور گفت: صدام تصمیم به تجزیه ایران داشت و با پاره کردن قرارداد ۱۹۷۵، میخواست یک هفتهای تهران را بگیرد. من مستندات مربوط به این اتفاقات را با جزئیات در کتاب لایههای پنهان جمعآوری کردهام. شدت حساسیت این جنگ آنقدر زیاد بود که کنت دمورانژ، رئیس سازمان جاسوسی فرانسه در زمان جنگ ایران و عراق، به آن در کتاب خود به عنوان جنگ جهانی چهارم اشاره میکند.
وی در ادامه افزود: در نهایت نه تنها صدام به هیچ یک از خواستههای خود نرسید، بلکه در نامهای خطاب به رئیسجمهور وقت ایران، به نوعی به شکست خود اقرار کرد. چه بسا که بعدها وقتی صدام در صحنه جهانی هم به عنوان یک متجاوز شناخته شد و باید خسارتهایی را متحمل میشد.
غیاثی راد اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی صدام جدا کردن خوزستان به عنوان عربستان بود. او نقشههایی در کشورهای عربی توزیع کرد که در آنها نام خلیج فارس را به خلیج عربی تغییر داده بود. لذا از این روی، اولین تخلف بینالمللی را صدام مرتکب شد چراکه خود را رهبر جامعه عرب میدانست.
او افزود: نقش استراتژیک سوسنگرد یا خوزستان در این بود که اگر صدام آن را میگرفت، اهواز را هم میگرفت و جنگ تمام میشد. چرا چه به هدف خود مبنی بر جدا کردن خوزستان و اضافه کردن آن به عراق میرسید. همانطور که این کار را در کویت هم انجام داد. لذا سوسنگرد نقش اساسی در نتیجه جنگ داشت.
وی اظهار کرد: دو شخصیت در آزادسازی سوسنگرد نقش اساسی داشتند؛ دو نماینده امام در شورای عالی دفاع وقت، یعنی آقای خامنهای و شهید مصطفی چمران. هر دو نقش تاثیرگذار در سرنوشت سوسنگرد داشتند. در آنجا لشکر ۹۲ زرهی اهواز به دستور رئیسجمهور وقت قرار شد تا به سوسنگرد عمل نکند؛ مصطفی چمران در ساعت ۱ نصف شب متوجه این مسئله میشود و آن مطلب را با آیتالله خامنهای مطرح میکند.
معاون فرهنگی رزمندگان غرب و شمال غرب کشور ادامه داد: زمانی که حضرت آیتالله خامنهای به امام خمینی (ره) اطلاع دادند ایشان نامهای به سرهنگ لشگر ۹۲ نوشتند و به همین دلیل لشکر نیز به سوسنگرد میرود و میتوانند از خاک کشور با خون خود دفاع کنند. این نامه معروف مدتی گم شده بود اما پس از زمانی پیدا شد و ما توانستیم آن را باری دیگر ببینیم و از آن در کتاب استفاده کنیم.
وی افزود: پس از مقام معظم رهبری و شهید چمران، شهید زینالدین در حوزه اطلاعاتی نقش بسیار قوی ایفا میکرد؛ ایشان در ۲۳ سالگی توانست فرمانده لشکر شود. ایشان جوان دانشجویی بود که از فرانسه به ایران آمد. وی بسیار زیبا بود و میتوانست در عملیاتهای بسیار بزرگ هزاران هزار انسان را هدایت کند. او بسیار باهوش بود و توانست بزرگترین پیروزیهای عملیات جنگ را در سال ۶۲ رقم بزند.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی"که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی حسین قطبی زاده از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع آزادسازی سوسنگرد بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها و نماهنگ صبح پارسی؛ محمد قاسمی و کیمیا گیلانی با داوود غیاثی راد معاون فرهنگی رزمندگان غرب و شمال غرب کشور به گفت و گو نشستند.