اعتبار اسناد رسمی هر کشور در کشورهای دیگر تابع مقرراتی است که ساز و کار آن بر اساس توافق دو جانبه یا بر پایه ی معاهدات بین المللی تعیین و اجرا می شود. سال 1961 میلادی به منظور ایجاد پل ارتباطی میان نظام های حقوقی متفاوت، سندی در چارچوب حقوق بین الملل خصوصی در "لاهه" تدوین شد که کنوانسیونهای متعددی داشت. یکی از کنوانسیونهای آن، معاهده ی "آپوستیل" بود که در آغاز به تأیید سه کشور رسید و در حال حاضر 124 کشور جهان عضویت در آن را پذیرفته اند.
این مطلب، توضیح جامعی بود که "ناصر محبتی" (کارشناس معاونت کنسولی مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه) سخنان خود در برنامه ی "مشاور" شبکه جام جم را با آن آغاز کرد. وی در جایگاه "دبیر اجرایی معاهده آپوستیل" در خصوص عضویت ایران در این معاهده چنین توضیح داد:
"با این که آیین نامه اجرایی قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون لغو ضرورت تصدیق رسمی اسناد دولتی بیگانه مصوب 1340 هجری شمسی در تاریخ 29/1/1391 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و پیش نویس آن جهت بررسی و تصویب به هیأت وزیران تقدیم شده؛ به دلیل این که سند الحاق نزد امین این معاهده تودیع نشده؛ ایران عضو این کنوانسیون نیست و تأیید اسناد رسمی همچنان به روش سنتی اجرا می شود."
در بخش دیگری از برنامه، "یوسف نوری کیا" (رایزن حقوقی جمهوری اسلامی ایران در لاهه) در تماس تلفنی خود پیوستن ایران به این کنوانسیون را منوط به تودیع سند الحاق و پذیرش همه ی اعضا دانست. نوری کیا گفت: "از زمانی که سند الحاق به امین کنوانسیون، یعنی وزارت امور خارجه هلند تودیع می شود؛ دولتهای عضو کنوانسیون 6 ماه فرصت اظهار نظر دارند. هر کشوری که عضویت ایران را نپذیرد؛ از شمول برقراری رابطه خارج می شود و اگر هیچ مخالفتی نباشد؛ 60 روز پس از اتمام فرصت 6 ماهه، ایران عضو این کنوانسیون میشود و اسناد رسمی ممهور به مهر آپوستیل در همه ی کشورهای عضو دارای اعتبار است."
در بخش پایانی برنامه، ناصر محبتی پیوستن به این کنوانسیون را زودهنگام خواند و اعلام کرد؛ زیرساختها و برنامه ی نرم افزاری برای آپوستیل آماده شده و طی چند هفته ی آینده بخش اول آن به بهره برداری می رسد. این سامانه در گام اول برای تأیید اسناد به روش فعلی از طریق سامانه ی میخک در بخشی به نام "تأیید اسناد و آپوستیل" آغاز به کار می کند و در ماههای آینده، بعد از پیوستن ایران به معاهده، روند سنتی به آپوستیل تغییر خواهد کرد. تا آن زمان تأیید اسناد با ثبت درخواست متقاضی در این برنامه و بارگذاری اسناد در سامانه، بدون نیاز به مراجعه ی حضوری انجام خواهد شد.