اپلیکیشن شبکه جام جم
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

مروری بر اهداف و برنامه های بنیاد ایران‌شناسی برای ترویج فرهنگ و تمدن کشور

تلاش بنیاد ایران شناسی برای تاسیس موزه تاریخ تمدن تمامی ادوار سرزمین ایران

 محمدحسین رجبی دوانی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی گفت: بنیاد ایران‌شناسی در سال ۱۳۷۶ توسط معاون اول ریاست جمهوری وقت، با هدف شناساندن و ترویج فرهنگ و تمدن ایرانی در سطح ملی و بین‌المللی تاسیس شد. این بنیاد یک موسسه علمی، فرهنگی، پژوهشی و آموزشی است که به تمامی این حوزه‌ها در تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران می‌پردازد. بنیاد ایران‌شناسی همچنین پیشبرد تحقیقات فرهنگ ایران را از دیرباز تاکنون صورت می‌دهد.

 رجبی دوانی افزود: فعالیت‌های فرهنگی در ابعاد گوناگون توسط بنیاد ارائه می‌شود و بیشتر این مسئله در قالب جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها در مجموعه بنیاد انجام می‌شود. مجموعه بنیاد ایران‌شناسی موزه و نمایشگاه‌های متفاوتی برای تاریخ، هنر و حتی طبیعت است که در آن‌ها دستاوردهای متفاوت ایران از گذشته تاکنون به نمایش گذاشته می‌شوند.

او ادامه داد: ما همچنین کتاب‌ها و نشریات متفاوتی برای ترویج فرهنگ و تمدن وجود دارند؛ ما اکنون در حال ایجاد معاونت ترویج و توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی هستیم تا بتوانیم هویت ایرانی اسلامی مردم این سرزمین را به صورت علمی و بصری برای جوانان بازگو کنیم. ما همچنین پیگیر هستیم تا بتوانیم درس‌هایی را در دوره‌های تحصیلی به عنوان «ایران‌شناسی» وارد کنیم تا دانش‌جویان و دانش‌آموزان بتوانند از این راه با تمدن ایرانی آشنا‌تر شوند.

وی اظهار داشت: از گذشته در رابطه با تمدن و فرهنگ ایران تحقیقات بسیاری در مراکز ایران‌شناسی سراسر دنیا صورت گرفته است؛ یکی از وظایف بنیاد ایران‌شناسی ارتباط با این مراکز و دانشگاه‌ها است چرا که ما بیش از هرکسی شایستگی شناساندن ایران را داریم و باید بر روی تحقیقات دیگران نظارت داشته باشیم تا تحلیل‌ها و برداشت‌های محققان اشتباهی در خود نداشته باشند.

او گفت: برای مثال دانشگاهی در رم با ما تفاهم‌نامه‌ای دارد که تحقیقات مشترک با ما انجام می‌دهند تا ایران‌شناسی را توسعه دهند؛ چندی پیش نیز از کشورهای دیگر مانند چین، عراق و برخی دیگر از کشورهای آسیایی برای ایجاد ارتباط و فعالیت‌های علمی در این زمینه با بنیاد ایران‌شناسی ارتباط برقرار کردند. ما در نظر داریم تا ارتباطات را توسعه دهیم و بتوانیم در آینده نزدیک نتایج قابل توجهی را پدید بیاوریم.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی ادامه داد: یکی از اهداف مهم بنیاد تاسیس موزه تاریخی در رابطه با تمامی ادوار تاریخ و تمدن ایران است؛ این سرزمین عظیم با سابقه طولانی دوران‌های مختلفی را به خود دیده که از پیش از اسلام تا اکنون ادامه داشته است. ما به ادوار مختلف در این موزه با دستاوردهای آن می‌پردازیم و آن‌ها را در معرض نمایش می‌گذاریم. برای ایجاد این نمایشگاه دوره‌ای مجسم از تمام تاریخ ایران را به نمایش می‌گذارد. برای ایجاد این نمایشگاه نیاز به تحقیقات بسیاری وجود دارد و همچنین باید به مسائلی مانند هنر به نمایش در آوردن تاریخ توجه بسیار داشته باشیم. ما از تمامی علاقه‌مندان به این مسائل دعوت می‌کنیم تا در این حوزه با ما مشارکت داشته باشند.

وی افزود: ما همچنین در بنیاد ایران‌شناسی مدیریت تحصیلات تکمیلی داریم که دانشجویان مقطع دکترا و کارشناسی ارشد در آنجا تربیت می‌شوند؛ ما در نظر داریم تا این حوزه را توسعه دهیم و گرایش‌های مختلف را به این مرکز اضافه کنیم. ما تلاش داریم برای ترویج فرهنگ تمدن ایران دانشجویان خارجی بیشتری را در مراکز خود تربیت کنیم و تعداد آن‌ها را افزایش دهیم.

او ادامه داد: ما بنیاد ایران‌شناسی را خانه تمامی مردم تعریف کردیم و افراد می‌توانند برای بازدید یا اظهار نظر به مرکز بیایند و با ما همکاری کنند؛ ما همچنین در نظر داریم تا اساتید بزرگ ایران‌شناسی را به بنیاد بیاوریم تا در جهت پژوهش‌ها به ما کمک کنند. بنیاد ایران‌شناسی مرکز اصلی برای پژوهش و تحصیل در رابطه با ایران‌شناسی است و من امیدوارم با برنامه‌ریزی صورت گرفته بتوانیم تمامی منابع اصلی مربوط به فرهنگ و تمدن ایران را به تولید داخلی تبدیل کنیم. ما وظیفه خود می‌دانیم تا هنرهای ایرانی مانند تذهیب را زنده نگه داریم و آن را ترویج دهیم.

برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع ایران‌شناسی بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم‌ها و نماهنگ صبح پارسی؛ محمدامین نبی‌اللهی و سارا شاکری با محمدحسین رجبی دوانی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی به گفت و گو نشستند.

آخرین اخبار

سفره نور با طعم عدالت درباره سبک زندگی سالم بیشتر بدانیم. در کنکاش 12 فروردین خواهیم دید: اهمیت الگوگیری از زندگانی حضرت خدیجه (س) در پیشرفت و درخشش بانوان شب نشینی نوروزی در یازدهمین روز سال جدید ملاقات ۶۰۰ عالم روحانی برای نوشتن یک کتاب! میهمانان سفره نور شب نشینی در شب دهم نوروز میهمانی از عرصه پزشکی گرد سفره نور قدردانی از خدمات اورژانس کشور در شب نشینی سفره نور به نور قرآن پربرکت می شود. اساتید عرصه شعر و سخن و بیان، میهمان شب نشینی می شوند. میهمانانی از دایره ادب و پژوهش سفره نور رنگین به روزی حلال نقش پررنگ بانوان در خدمت‌رسانی و روحیه‌بخشی به رزمندگان جنگ میهمان جمع سفره نور باشید خواننده رسمی ارکست سمفونی تهران به شب نشینی می آید اهمیت امید در زندگی انسان فرشی از عشق در نوروز امسال پهن می شود نقش امید در زندگی انسان خردمند زوج علمی مخترع  در شب نشینی دیدگاه مخاطبان شبکه جهانی جام جم در خصوص شعار سال شب نشینی با بوی قرآن و رمضان شب نشینی میزبان یکی از ارکان موج سوم شعر انقلاب و دفاع مقدس می شود گفتگوی شب نشینی با بازیگر قدیمی تلویزیون شب‌نشینی‌ در ایام نوروز در کنار شما است جام جم به استقبال ماه خدا می رود. ماه مبارک رمضان ویژه برنامه نسیم نوروزی، دو میهمان ویژه داشت. گفت‌وگو با اولین بانوی وزنه‌بردار ایرانی نگاهی به وجود عدد هفت در فرهنگ ایران و افغانستان کیفیت ساخت فیلم غریب از نگاه دختر شهید محمد بروجردی خاطره هادی عامل از وقتی که گشتی‌گیران ایرانی آمریکایی‌ها را در کشورشان شکست دادند شهیدی که تمام زندگی‌اش را شهیدانه گذراند عمارت مسعودیه تهران، میزبان گروه برنامه ساز شب نشینی پیام نوروزی مدیر شبکه جهانی جام جم ایرانیان مقیم خارج از کشور، سرمایه های ارزشمند و موجب افتخار سرزمین مادری تاثیر بازی‌های جمعی در ایجاد صمیمیت در خانواده تاثیر بازی‌های جمعی در ایجاد صمیمیت در خانواده خدمات کنسولی و تسهیلات بازگشت ایرانیان مقیم خارج از کشور نقش برادر مشوق در موفقیت یک ورزشکار سفره رنگین نوروزی شبکه جهانی جام جم در نوروز 1402 شب‌نشینی‌ با موضوع ورزشی اجرا می‌شود گنجینه های ما - سری سوم، ویژه نوروز 1402 سال نو مبارک جام جم با نسیم نوروزی در سال تحویل به استقبال بهار1402 می رود. اهمیت فرهنگسازی در کاهش ظاهربینی میان مخاطبان در کنکاش خواهید دید: شب‌نشینی‌ میزبان یک کارگردان می‌شود کنترل چربی خون در آستانه ماه مبارک رمضان

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها