محسن سوهانی، مدیرکل هنری های نمایشی رادیو و رادیو نمایش گفت: رادیو رسانهای گرم به حساب میآید که به صحنه ذهن معروف است چرا که مخاطب نمایش رادیویی یک کارگردان بالفعل است چرا که تمامی اجزای نمایش را با خلاقیت خود در ذهن میچیند. به دنبال این مسئله روانشناسان توصیه میکنند که افراد مسن یا کودکانی که مشکل یادگیری دارند با گوش دادن به رادیو و استفاده از خلاقیت خود قدرت تمرکزشان را افزایش دهند.
سوهانی ادامه داد: من از ۹ سالگی شروع به نوشتن انشاء کردم؛ در آن زمان معلم من استعدادم در نوشتن را کشف کرد و به خانوادهام توصیه کرد تا به این مسئله توجه کنند. به واسطه این اتفاق من با هفته نامه ی طنز آشنا شدم و سپس با گذر زمان توانستم متنهای خود را در آن هفته نامه چاپ کنم و تجربه خود را بالا ببرم. بهترین چیز برای یادگیری نوشتار تمرین و تکرار است.
وی افزود: نوشتههای من به یک ستون ثابت در هفتهنامه تبدیل شد و به مدت سه سال ادامه پیدا کرد. با گذر زمان من به فیلمسازی علاقهمند شدم و همچنین متونی را برای رادیو نوشتم تا برای کودکان اجرا کنند. در سن ۱۴ سالگی اولین مستند خود را به نام "کهنههای همیشه نو" ساختم و در این مسیر قرار گرفتم. من در زندگی دغدغه فرهنگ را پیدا کردم و دکترای مدیریت رسانه کسب کردم و مسیر فیلمسازی و باقی فعالیتهای فرهنگی را ادامه دادم.
او اظهار داشت: از آنجایی که جوانان امروزی به پادکستها علاقهمند شدهاند ما همواره سعی میکنیم به روز باشیم و به رادیو رسانه صداپایه میگوییم چرا این رسانه بسیار فراگیر است و ما حتی مخاطبهای خارجی را در نظر داریم.
مدیرکل هنری های نمایشی رادیو و رادیو نمایش گفت: فیلم "آوازهای باد" یک نمایش بلند و داستانی است که محصول مشترک بوسنی هرزگوین با ایران است؛ ساخت این فیلم تجربه بسیار خوبی بود چرا که بوسنی هرزگوین برای ما ایرانیان به واسطه کمکهای مردمی که به آنان کردیم بسیار آشنا است.
سوهانی اظهار کرد: این فیلم داستان دختری را روایت میکند که در زمان جنگ به یک خانواده آلمانی تحویل داده شده اما پس از مدتی به یافتن ریشه هویتی خود به بوسنی هرزگوین بازمیگردد؛ در نهایت این فیلم سعی دارد نقش نجاتبخش ایران در زمان جنگ بوسنی هرزگوین را به تصویر بکشد.
وی افزود: متاسفانه اکنون جنگ جهانی هویت در جهان وجود دارد چرا که کشورهایی که به استعمار کشورهای دیگر میپرداختند پس از مدتی تصمیم گرفتند با استفاده از رسانه بر شخصیت و هویت مردم کشورهای دیگر تاثیر بگذارند و یکی از کشورهایی که بسیار در این مسئله تاثیر گرفت بوسنی هرزگوین بود. آمریکاییها در بوسنی هرزگوین گسلهای هویتی به وجود آوردند و قومیتها را با هم درگیر کردند تا به نفع اهداف سیاسی خود بوسنی هرزگوین را تجزیه کند.
او ادامه داد: واژه فرهنگ به معنای قصد و آهنگ به سمت آرمانهای بزرگ است پس یک هنجار به حساب میآید که انسان را به قلههای آرمانی یا همان هویت میرساند. ما گنجینه گهرباری مانند شاهنامه داریم که بسیار اهمیت بالایی دارد. ما در ایران اسطورههایی داریم که ما را به سمت فرهیختگی هدایت میکنند؛ برای مثال آرش کمانگیر معنای جان دادن برای مرزهای وطن به حساب میآید. افرادی مثل شهید همت و شهید باکری پروردههای شاهنامه هستند که توانستند آرمانها را حفظ کنند و پیش بروند.
مدیرکل هنری های نمایشی رادیو و رادیو نمایش گفت: پیشرفت برای ما دو بال دارد که شامل ایدئولوژی و فناوری است تا انسان بتواند توسعه درستی داشته باشیم به همین دلیل ما باید در کنار فعالیتهایی که در حوزه تکنولوژی میکنیم به ایدئولوژی کشور نیز بپردازیم و مفاهیم فرهنگی را درک کنیم.
سوهانی اظهار داشت: برای من آرش کمانگیر بیشترین معنا و مفهوم از وطنپرستی و آرمانگرایی را به همراه دارد و بسیار آن را دوست دارم. زندگی به طور کلی سختی دارد اما برای کنار آمدن با آنها باید حکمت رنج خود را بدانیم اگر ما هدف زندگیمان را بشناسیم و آرمانی داشته باشیم میتوانیم سختیها را پشت سر بگذاریم و به هویت ملی بپردازیم.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود و تهیه کننده این برنامه نیز عباس درویش است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود