برنامه ی "مشاور" شبکه جام جم در راستای پاسخگویی به نیاز مخاطبان خود، این هفته موضوع "ایرانیان مهاجر، توسعه ی دیپلماسی و همکاریهای کنسولی" را محور برنامه ی یکشنبه بیستم آذرماه خود قرار داد. در این برنامه ی زنده، "جمشید پرویزی" (رئیس اداره ی کمیسیون مشترک دیپلماسی کنسولی وزارت امور خارجه)، ضمن برشمردن مأموریتهای اداره ی متبوع خود، برگزاری کمیسیونهای مشترک با کشورهای دیگر را راهکاری مناسب برای بررسی و اموری دانست که نه از طریق دیپلمات ها، بلکه به شیوه ی ارتباطات مردمی حل و فصل میشود.
وی گفت: "دیپلماسی رسمی"ارتباط "دولت به دولت" است و تفاوت دارد با "دیپلماسی عمومی" که در آن بازیگران غیردولتی، دانشگاهیان، هنرمندان، بازرگانان و به طور کلی عموم مردم در عرصه ی بین المللی نقش آفرینی می کنند. "اداره ی کمیسیون مشترک" به عنوان یکی از مجریان دیپلماسی کنسولی که در واقع یک لایه از دیپلماسی عمومی است؛ وظیفه ی برقراری روابط کنسولی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دیگر را از طریق ارتباطات مردمی و به صورت "مردم، مردم" بر عهده دارد.
تطبیق زندگی اتباع ایرانی در خارج کشور، افزایش مراودات با ایران، مهاجرت، وضعیت دانشجویان ایرانی، رسیدگی به امور زندانیان و مواردی از این دست بخشی از اموری است که این اداره از طریق برگزاری کمیسیونهای مشترک با کشورهای دیگر، به بررسی آنها می پردازد. آنچه کمیسیون مشترک مجاز به انجام آن است؛ تفاهم نامه ای است که مانند همه ی تفاهم نامه ها الزام آور نیست و طرفین میتوانند به دلایلی که مبنای قانونی داشته باشد؛ اجرای آن را متوقف کنند؛ یا در صورت اختلاف با توضیح خواستن و بررسی مجدد به حل و فصل آن بپردازند. جمشیدی در ادامه ی برنامه توضیح داد که کمیسیونهای مشترک میان ایران و کشورهای دیگر به صورت دوره ای برگزارمی شود. وی ضمن معرفی کمیسیون مشترک با "بلاروس" که هفته ی گذشته در تهران برگزار شد؛ بررسی مسائل ترانزیت، تسهیل روادید رانندگان، حل مشکلات دانشجویان ایرانی در بلاروس و حمایت های قضایی و کنسولی از اتباع ایرانی در آن کشور را نمونه ی اقداماتی دانست که در این نشست با انعقاد تفاهم نامه به انجام رسید.
مهمان برنامه همچنین گفت: مردم، موضوع کمیسیون مشترک هستند و هدف، تسهیل زندگی مردم است. ما در کمیسیونهای مشترک در کنار اموری که از آنها یاد شد؛ با درخواست و شکایت متقاضی، حتی مواردی مانند دعواهای شخصی، شکایت افراد مالباخته و به طور کلی اموری را که توسط نهادهای رسمی و کنسولگری به نتیجه نرسیده؛ نیز مطرح و پیگیری می کنیم.
رئیس اداره ی کمیسیون مشترک، در بخش دیگری از برنامه به مسأله ی مهاجرت و مبارزه با مهاجرتهای غیرقانونی پرداخت و به استناد حضور بیش از یک میلیون مهاجر افغانی، از ایران به عنوان یکی از سه کشوری یاد کرد که پذیرای بیشترین مهاجر در سطح جهان هستند.
وی در بخش پایانی با ادعای بی رقیب بودن خدمات کنسولی ایران در سطح جهان، همگان را به چالش در خصوص اثبات ادعای خود دعوت کرد.
جمشیدی گفت: "خدمات کنسولی که ما ارائه می دهیم در هیچ جای جهان مشابه ندارد. ما سریعترین، گسترده ترین و پرتعدادترین خدمات کنسولی را با پایین ترین هزینه در سطح جهان ارائه می کنیم. در بسیاری از خدمات نیازی به حضور شخص نیست و در خدمات الکترونیک بی رقیب هستیم. این، افتخاری برای وزارت خارجه ی جمهوری اسلامی ایران است و هر کس باور ندارد؛ ما را به چالش بکشد."