عطیه افخمیستوده، پژوهشگر حوزه قرآن و حدیث و فعال اجتماعی گفت: امروزه افراد گاهی تصور میکنند برخی از کلمات مانند تقلید بر ضرر آنها است؛ اما ما باید ابتدا به این فکر کنیم که در کودکی چگونه صحبت کردن، غذا خوردن و دیگر رفتارها را آموختیم. به طور کلی افراد با دیدن دیگران و آموختن رفتارها به تکامل شخصیتی میرسند. انسان باید بهترین راه و الگوهای زندگی را انتخاب کند تا در این دنیا بتواند بهترین تاثیرگذاری را داشته باشد. وظیفه انسان آن است که با روشها و سبکهای زندگی مختلف آشنا باشد و بهترین آنها را پیش بگیرد.
افخمیستوده اظهار داشت: با گذر زمان و رشد انسان، افراد دیگر نیازی ندارند تا به صورت کامل الگوهای زندگی دیگران را تقلید کنند و تنها است از شناخت آنها بهرهمند شوند و آگاه باشند. برای مثال در فرهنگ ما آموزههایی وجود دارد که نیازی به تقلید آنها نیست بلکه با شناخت آن موارد میشود به نتیجهگیریهای مهمی رسید.
او ادامه داد: ما باید درباره الگوهای زندگی خود اطلاعات کافی را کسب کنیم و آگاه باشیم. اکثر ما اطلاعات کافی از وجود حضرت فاطمه زهرا (س) نداریم. وقتی در رابطه با آن حضرت صحبت میشود معمولا درباره مادر بودن و مدیریت خانواده توسط او سخن میگویند اما درواقع زنان سه بعد دارند.
وی افزود: این ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی هستند؛ زنی که جامع نباشد تنها یک بعد از زنان است و کامل نیست. اولین چیزی که هر زن باید آن را پیدا کند خودآگاهی است؛ بانوان باید داشتهها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را بشناسند. زنان باید بدانند آرزوهایشان چیست، چه چیزی حالشان را خوب میکند و چه چیزی حالشان را بد میکند. یک زن زمانی که نتواند حال خوبی برای خود داشته باشد نمیتواند در زندگی مشترک نیز حال خوب داشته باشد. متاسفانه برخی از بانوان درگیر ایثار بیش از حد میشوند و این جلوی پیشرفت آنها را میگیرد.
افخمیستوده گفت: بانوان همچنین باید نقش خود در خانواده را بشناسند و رسالتشان را بدانند. یک بانو پس از ازدواج باید بتواند استقلال داشته باشد و تعادلی بین ارتباط با خانواده و همسرش ایجاد کند به طوری که نه خانوادهاش فراموش شوند و نه همسر او نادیدهگرفته شود.
وی افزود: در بعد اجتماعی نیز، زنان باید حتما فعالیت اجتماعی داشته باشند که رهبر انقلاب اسلامی نیز به آنها اشاره کردهاند. بسیاری از فعالیتهای فرهنگی موارد مناسبی هستند که زنان میتوانند به آنها ورود کنند و در جامعه تاثیرگذار باشند. در کنار این مسئله، بسیاری اوقات نقش زنان در جامعه میتواند سازمانی باشد.
او ادامه داد: ما نمونهها و الگوهای بسیاری مانند حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س)، حضرت فاطمه (س) در زندگی داریم. تمامی این اشخاص با تفاوتهایشان به درجه رشد و کمالشان رسیدهاند. زنان به طور کلی لطیف و مقتدر هستند و حضرت فاطمه (س) نیز به این صورت بودند؛ ایشان لطافت بسیاری داشتند و در عین حال قاطع و شجاع بودهاند.
افخمیستوده گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) بسیار اهل علم و آموختن بودند؛ ایشان همواره در حال آموختن و یاد دادن بودند تا دیگر زنان دوران خود را پرورش دهند. ما نیز باید نگاهی به میزان فعالیت فرهنگی و علمی خود بیندازیم. حضرت فاطمه زهرا (س) بسیار دقیق و منظم بودهاند و همچنین به خود، همسر و فرزندانشان میرسیدند. آن حضرت بانوی رشد، تعالی و کمال بودند.
برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود . اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.