مجید نجف علیزاده، پژوهشگر تمدن نوین اسلامی و معاون رییس سازمان بسیج در امور دانشجویی، جمعه نهم دی ماه در استودیوی شبکه جام جم حضور داشت تا با مجریان برنامه صبح پارسی به گفتوگو بنشیند. وی در این برنامه در خصوص تمدن نوین اسلامی صحبت کرد.
او درباره جایگاه نخبگان در تمدن اسلامی گفت: نخبه در واژگان علوم انسانی و سیاسی غرب ریشه از تفکرات افلاطون دارد، افلاطون فردی بود که معتقد بود حاکم یک کشور باید فلسفه را بشناسد و حتی فیلسوف باشد؛ فارابی نیز به این مسئله اینطور اشاره میکند که حاکم فیلسوف باید احکام اسلامی را بداند و همانند یک امام باشد. در تمدن نوین اسلامی آن کسی که میتواند جامعه و تمدن اسلامی را راهبری کند یک انسان کامل است و نخبگان جانشینان او در جامعه به حساب میآیند. نقش نخبگان نیز هدایت و راهبری جامعه به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی است.
نجفعلیزاده در رابطه با نبوغ حاج قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی به واسطه نفوذ و نبوغی که داشت توانست محو مقاومت را شکل دهد؛ جنس ماهیت نخبگان در تمدن نوین اسلامی با غرب تفاوت دارد به طوری که تعریف نخبگان غربی وابسته به دید بالا به پایین است اما در در تمدن نوین اسلامی، نخبگان مانند سردار سلیمانی با مردم هستند و یکی از آنها به حساب میآیند.
وی در رابطه با جهاد تبیین و بصیرتافزایی جامعه گفت: آنچه اکنون در جامعه وجود دارد تلاش نخبگان برای بصیرتافزایی است؛ نخبگان نیازی به تریبون ندارند و میتوانند در فضای محدود خود اثرگذار باشند. نخبگان بر اساس نفوذ خود حرکت میکنند و تاثیرگذار هستند. نخبگان باید منظومه فکری رهبر معظم انقلاب را بدانند تا جهاد تبیین تاثیرگذاری مانند حاج قاسم سلیمانی داشته باشند.
او درباره موانع تمدن نوین اسلامی گفت: تمدن نوین اسلامی مراحل مختلفی دارد که شامل انقلاب، امت، دولت و تمدن اسلامی میشود؛ ما اکنون در مرحله امت اسلامی هستیم. گاهی نخبگان ما از مردم عادی ما عقب میفتند؛ این نخبگان باید وارد جامعه شوند و از داخل جمع مردم به دیگران کمک کنند. نخبگان باید همانند سردار سلیمانی باشند و از بین جمع مردم و دل جامعه دیگران یا یاری کنند.