اپلیکیشن شبکه جام جم
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

ماجرای کتابی که هیچ‌وقت به دست حاج قاسم نرسید

بارز‌ترین ویژگی حاج قاسم سلیمانی چه بود؟

مجید سانکُهن، نویسنده دوشنبه دوازدهم دی ماه در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد تا با مجری برنامه شب‌نشینی به گفت‌وگو بنشیند؛ وی در این برنامه درباره کتاب‌های «حاج قاسم سلام» و «یک قاسم دو کربلا» سخن گفت. 

مجید سانکُهن، نویسنده درباره کتاب‌ «حاج قاسم سلام» گفت: من به مدت بیست سال به این فکر بودم که چگونه اسناد حوزه دفاع مقدس را به شکلی درآورم که باب میل عموم مردم باشد؛ چگونگی این فرآیند همیشه برای من سوال بود چرا که به دلیل سخت بودن جنس اسناد دفاع مقدس معمولا عامه مردم به آن‌ها مراجعه نمی‌کنند.  تا مدتی راهکاری پیدا نکردم و نمی‌توانستم قالب درستی پیدا کنم تا آن که حمیدرضا فراهانی، یکی از راویان حاج قاسم سلیمانی طی درگیری‌های سوریه خاطرات والفجر هشت را به چهل نامه تبدیل کردند و می‌خواستند برای شهید سردار سلیمانی بفرستند اما این اتفاق صورت نگرفت. 

 این ایده به ذهن من رسید که نوشتار را در قالب نامه‌ها انجام دهم؛ در طی مسیر ما به یک مثلث طلایی اسناد از راوی، دفترچه راوی و نوار ضبط رسیدیم. روند نوشتن کتاب یک سال و نیم به طول انجامید و در این مدت سه مرتبه بازنویسی شد. ما سعی داشتیم کتاب را ابتدا به حاج قاسم سلیمانی بدهیم تا این اثر را مطالعه کند؛ در دوازدهم دی ماه ۹۸ تمامی نامه‌نگاری‌های لازم برای ارسال کتاب به دفتر شهید سلیمانی در چهاردهم دی ماه صورت گرفت اما متاسفانه ایشان در ۱۳ دی ماه به شهادت رسیدند. 

وی افزود: یکی از تلاش‌های اصلی ما آن بود که ماجرا را غیرواقعی نکنیم و چهره اصلی یک فرمانده را به نمایش بگذاریم که می‌تواند در جایی ناراحت باشد یا در قسمتی دیگر امیدوارانه پیش برود. این اتفاق در هر دو اتفاق صورت گرفت.  

او درباره کتاب «یک قاسم دو کربلا»  اظهار کرد: کتاب دوم روایت آقای نوروزشاد از فعالیت حاج قاسم در کربلای چهار و پنج بود؛ آقای نوروزشاد از آنجایی که خبرنگار بودند صحبت‌های آن زمان را هم می‌نوشتند و هم ضبط می‌کردند. این صحبت‌ها در قرارگاه‌های تاکتیکی و کانال ماهی نوشته شده است. یکی از ماجراهای نوشته شده در روایات آقای نوروزشاد به وسیعت‌نامه نوشتن مرتضی قربانی می‌پردازد. در آن زمان شهید سلیمانی و مرتضی قربانی هر دو وسیعت‌نامه نوشتند چرا که به دلیل شدت حملات دشمن در کانال ماهی تصور می‌کردند تا لحظاتی دیگر شهید می‌شوند. 

سانکُهن ادامه داد: در آن زمان شهید زنگی‌آبادی جانشین فرماندهی سردار سلیمانی بود. او لحظه‌ای به پیش حاج قاسم آمد و رفت و سپس شهید شد؛ حاج قاسم سلیمانی از شهادت وی خبری نداشت تا آنکه پس از ده روز به ایشان اطلاع دادند. زمانی که شهید سلیمانی از شهادت زنگی‌آبادی باخبر شد اعلام کرد که جنگ نیز به زودی تمام می‌شود چرا که شهدای بسیاری داده‌ بودیم و خدا در نظر داشت تا جنگ تمام شود.

وی درباره نحوه آشنایی خود با حاج قاسم سلیمانی گفت: اولین آشنایی من با اسناد راویان سردار سلیمانی بود؛ من در ابتدا به عنوان یکی از فرماندهان جنگ با ایشان آشنا شدم تا آن که حاج قاسم را تحریم کردند و به دنبال آن مسئله شناخت بیشتری از ایشان پیدا کردم. 

او درباره آثار حماسی در سینما و تلویزیون اظهار داشت: یکی از مسائلی که اکنون وجود دارد تنبلی در حوزه فرهنگ است؛ بسیاری از فعالان از وقت گذاشتن بر روی آثار جنگ خودداری می‌کنند و تنها می‌خواهند بزرگ‌ترین اتفاقات را از بین آن‌ها بردارند و خود را به اولین نفری تبدیل کنند که درباره چنین موضوعی فیلم ساخته است. گوش دادن به نوارهای ضبط آثار جنگی بسیار سخت است و به همین دلیل هر کسی نمی‌تواند این پیچ حرفه‌ای را رد کند. اکنون بیش از ۶۰ هزار نوار ضبط از دوران جنگ وجود دارد که افراد می‌توانند درباره آن‌ها تحقیق کنند.

سانکُهن از ویژگی‌های شخصیتی حاج قاسم سلیمانی گفت: واقعی بودن انسانیت حاج قاسم بیشتر از هر چیزی برای من جذابیت داشت؛ ایشان بسیار زیبا با دیگران ارتباط برقرار می‌کردند و هیچ زمان راویان را از خود دور نمی‌کردند. حاج قاسم با وجود آن که فرمانده بودند همیشه کار دیگران را پیگیری می‌کردند و به همه افراد اهمیت می‌دادند.
 برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می‌رود.

 اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان‌های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری می‌شود.

آخرین اخبار

همزمان با حلول ماه ربیع، برنامه های شاد روانه آنتن جام جم شد. حلول ماه ربیع الاول مبارک ویژه برنامه‌های شبکه جام جم در روزهای پایانی ماه صفر برنامه های شبکه جام جم به مناسبت اربعین حسینی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه در رثای مبارز مقاوم و ثابت قدم جام جم در سوگ شهید مقاومت قدردانی رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت خارجه از شبکه جام جم برنامه های شبکه جام جم به مناسبت ایام محرم «پزشکیان» رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران شد نشاط در صفهای رای گیری در آلمان جایگاه ویژه مشارکت در جمهوری اسلامی انتخابات در پاکستان رصد جدی فضای مجازی در هفته منتهی به انتخابات گفتگوی تلفنی استودیوی انتخاب ایرانی با سخنگوی ستاد انتخابات کشور مشارکت حداکثری ایرانیان مقیم کنیا در انتخابات ایرانیان مقیم مالزی و حضور پرشورشان در انتخابات حضور دکتر امین صبحی در استودیوی انتخاب ایرانی شور و حال ایرانیان مقیم کویت در انتخابات حضوری ایرانی های مقیم چین در انتخابات ریاست جمهوری سعید صادق لو کارشناس مسائل سیاسی در استودیوی شبکه جام جم علی محمد اسماعیلی کارشناس مسائل رسانه در برنامه انتخاب ایرانی افزایش 90 صندوق اخذ رأی در انتخابات دور دوم برای ایرانیان خارج از کشور "حماسه جمهور" انتخاب هر ایرانی مناظره دوم پزشکیان و جلیلی، امشب ساعت21:30 به وقت تهران اعلام زمان پخش مناظره های دور دوم انتخابات زیاست جمهوری 1403 فعالیت شعب اخذ رای در استرالیا برگزاری انتخابات در آتن انتخابات در کویت مجیدرضا پناه درباره صیانت از آرا، تاکید کرد. هموطنان ایرانی مقیم ترکیه، پای صندوق رای رفتند. تمام اقوام در داخل و خارج از كشور در انتخابات سهيم هستند. مشارکت ایرانیان مقیم تایلند در انتخابات ریاست جمهوری روند کار رای گیری در خارج از کشور انتخابات نقطه اصلي كانون قدرت مردم است. حماسه جمهور انتخاب هر ایرانی اعلام آخرین برنامه های تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در شبکه جام جم پنجمین و آخرین مناظره ظهر امروز به روی آنتن جام جم می رود. رقابت کاندیداها در مناظره چهارم برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها، شنبه 2 تیرماه شامگاه جمعه، زمان پخش سومین مناظره نامزدهای انتخابات در راه مناظره دوم برنامه تبلیغات نامزدها در شبکه جام جم، چهارشنبه 30 خرداد "چرا رای می دهیم" برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ سه شنبه 29خرداد، از شبکه جهانی جام جم برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ دوشنبه28خرداد، از شبکه جهانی جام جم برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ یکشنبه27خرداد، از شبکه جهانی جام جم طنین جان بخش عرفات برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ شنبه۲۶خرداد، از شبکه جهانی جام جم فراخوان مسابقه فرهنگی هنری دهه ولایت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها