مسعود پورزارعی، صاحب اثر و هنرمند در جشنواره جان فدا روز سهشنبه سیزدهم دی ماه در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد تا با مجریان برنامه صبحپارسی به گفتوگو بنشیند؛ وی در این برنامه به صحبت درباره هنر گرافیک و حرف نگاری پرداخت .
او گفت: ضمن پیشرفت و به روز شدن هنر گرافیک در دنیای امروزی، کار با حروف یا تایپوگرافی نیز بسیار باب شده است. ما معادل فارسی آن را حروف نگاری مینامیم که البته هنوز هم بر سر نامگذاری آن تفاوت نظرهایی وجود دارد.
وی افزود: تایپوگرافی در معنای لغوی خود به معنای کار با حروف است که به فرم خوب و منسجمی در کنار هم قرار بگیرند. من این کار را در زمینه تولید محتواهای مربوط به کودکان انجام دادهام.
پورزارعی گفت: در این کار اینکه از چه ابزاری استفاده میکنید و دقیقا از چه اصولی پیروی میکنید اهمیتی ندارد که اصطلاحا به آن "دست آزاد" میگویند. یعنی شما به عنوان یک طراح گرافیک یا یک خوشنویس، با اصول کلی خط آشنایی دارید و تنها لازم است که با کمک گرفتن از خلاقیت خود، فرمی جذاب و جدید را خلق کنید. به علاوه خوانایی نیز مساله مهمی است که همواره باید به آن توجه کرد.
وی اظهار داشت: در اروپا از همان موقع که چاپ به وجود آمد، تایپوگرافی نیز با آن زاده شد. در ایران نیز در طی ۴۰، ۵۰ سال اخیر، به واسطه استادان توانایی که در این زمینه فعالیت داشتند، از جمله استاد نجابتی و استاد عابدینی، انقلابی در زمینه تایپوگرافی یا به اصطلاح خوشنویسی توام با گرافیک به وجود آمد.
او افزود: با توجه به روز شدن نرمافزارهای گرافیکی، نیاز به خلق تایپوگرافی در کنار تصاویری که از فرم حقیقی خود فاصله دارند نیز حس میشود. این شد که من تصمیم به خلق اثری گرفتم که تصویر گرافیکی از سردار قاسم سلیمانی را در کنار اسم ایشان نشان میدهد. هدف من از خلق این اثر این بود که بتوان آن را روی انواع محصولات کاربردی چاپ کرد و از آنها استفاده کرد. به هر حال ایران مدیون خدماتی است که سردار قاسم سلیمانی به عنوان یک ایرانی با غیرت تمامعیار برای این جامعه انجام داده است.