عماد ارغند، کارشناس بازیهای فکری پنجشنبه پانزدهم دی ماه در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد و با مجریان برنامه صبح پارسی به گفتوگونشست؛ وی در این برنامه درباره اهمیت بازیهای فکری و تاثیر آنها بر بزرگسالان سخن گفت.
او گفت: بازیهای رومیزی همان بازیهای فکری هستند؛ کارکرد مغزی فکر کردن است و این کارها با کارکردهای روزانه و عادی مغز متفاوت هستند. به مجموعه کارکردهای مغز "فکر کردن" میگویند که شامل تواناییهای شناختی میشوند. این تواناییها به تقویت شدن نیاز دارد که برای آن نیاز به ابزار وجود دارد. به طور کلی ۳۰ مورد توانایی شناختی معرفی شده که شامل مواردی مانند حل مسئله میشود.
وی افزود: بهترین ابزار برای تقویت تواناییهای شناختی بازیها هستند چرا که بازیها هیجانانگیز هستند و فضای پویایی دارند که به تقویت کارکردهای مغز کمک میکنند؛ از آنجایی که انسان ذات اجتماعی دارد تمایل عموم افراد به انجام بازیهای اجتماعیتر بیشتر است.
او ادامه داد: بازی فضایی برای کسب تجربیاتی است که منجر به نشات و شادی میشوند؛ فضای بازیها با حداکثر شبیهسازی با شرایط واقعی ساخته میشوند اما برای ما هزینهای ندارند و این امر باعث رشد و پیشرفت فکری ما میشود. فضای بازیها به صورت موکولی هستند و به همین دلیل بازیها ابزار فوقالعادهای برای کسب تجربه به حساب میآیند.
این کارشناس بازی های فکری اظهار داشت: در بازیها مفهومی با عنوان به تعویق انداختن کامروایی وجود دارد که باعث افزایش تابآوری و صبوری بازیکنان میشود. تخمین زدن یا برآورد کردن نیز از ویژگیهای بازیها است؛ بازیکنان در هر بازی نیاز دارند با تخمینزدن مناسب و برآوردکردن شرایط آینده بهتری را برای خود رقم بزنند و به موفقیت نزدیکتر شوند. افراد با تخمین زدن صحیح میتوانند در زندگی واقعی تصمیمگیریهای بهتری داشته باشند.