اپلیکیشن شبکه جام جم
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

تلاش چشمگیر و برنامه ریزی شده ی بنیاد سعدی برای آموزش زبان فارسی در خارج کشور

مشاور رئیس بنیاد سعدی و مدیر ارزیابی عملکرد این بنیاد به استودیوی مشاور آمد.

دنیا زبان فارسی را با نام "سعدی" می ­شناسد؛ شاعر بزرگی که به اعتبار خلق آثاری چون "گلستان" و "بوستان"،  نام بلندش در دیدگاه شرق­ شناسان، معیار زبان فارسی و دروازه­ ی ورود به فرهنگ ایران شناخته می ­شود. بر این پایه، "بنیاد سعدی" بهترین عنوان برای بنیادی­ است که مأموریت "آموزش زبان فارسی در خارچ کشور" به آن محول شده­ است.

"سیدعلی موسوی­ زاده"، (مشاور رئیس بنیاد سعدی و مدیر ارزیابی عملکرد این بنیاد) که به ­عنوان کارشناس در برنامه­ ی "مشاور" شبکه جام جم حضور داشت؛ در پاسخ به اولین پرسش مجری برنامه، علاوه بر بیان این مطلب، پیدایش بنیاد سعدی را راه­کار ثمربخشی برای یک­پارچه­ سازی آموزش زبان فارسی در خارج از مرزهای میهن دانست و در ادامه چنین گفت:

"پیش از این سه نهاد متولی گسترش و آموزش زبان فارسی در خارج از کشور بودند و هر کدام بخشی از مسئولیت این مبحث مهم را برابر امکانات و دیدگاه­های خود انجام می­ دادند. آموزش، استاندارد خاصی نداشت و با تغییر مدیریت­ها، نظام آموزشی هم تغییر می­ کرد. بر پایه ­ی آسیب­ شناسی­ هایی که انجام شد؛ در سال 1390 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد سعدی به ­عنوان متولی آموزش زبان فارسی در خارج کشور تأسیس شد و به ریاست رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی آغاز به کار کرد."

مشاور ئیس بنیاد سعدی برنامه ­ریزی برای تولید 70 جلد کتاب استاندارد آموزشی، ارائه­ ی  نرم­ افزارهای لازم، طراحی مجموعه­ ی"مینا" برای تقویت مکالمه­، تشکیل دوره­ های مجازی تربیت مدرس و آزمون سنجش مهارت زبان فارسی (آمفا) را به ­عنوان بخشی از تلاش­های این بنیاد در دوره­ ی 10 ساله­ ی فعالیتش برشمرد و چنین ادامه داد که 38 جلد از کتاب­های مذکور چاپ و منتشر شده و بقیه نیز با توجه به مسیر طراحی ­شده برای آموزش زبان فارسی و گسترش فرهنگ ایران در مقاطع بالاتر در دست تهیه است.

در طول برنامه، دو نفر از آموزشیاران زبان فارسی در خارج کشور، از طریق تماس تلفنی درباره ­ی روند اجرایی آموزش و کارایی مواد آموزشی در محل اقامت خود توضیح دادند و تعدادی از اعضای بنیاد سعدی نیز طی یک گزارش تصویری در خصوص گروه­های هدف مطالبی بیان داشتند. بر اساس این گزارش، "خانواده­ و همسران ایرانیان مقیم خارج کشور" به دلیل نیاز به برقراری ارتباط، اولین گروه و "دانشجویان خارجی در حال تحصیل در شرق ­شناسی و ایران­شناسی" گروه دیگری از علاقمندان به آموزش زبان فارسی هستند. در سومین گروه (گروه مخاطب عام) هم کسانی به دلایل تجاری و عده ­ای، زیرمجموعه­ ی مواردی چون توریسم فرهنگی، اقتصادی و پزشکی در زمره­ ی گروه­های هدف بنیاد سعدی طبقه ­بندی می­ شوند.         

 در بخش پایانی برنامه، موسوی ­زاده با تأکید بر این نکته که همه­ ی ایرانیان خارج کشور مروج زبان فارسی هستند؛ در خصوص گستره­ ی عملکرد بنیاد سعدی گفت: راهبرد ما بر اساس سند راهبردی روشن است. برای بنیاد سعدی بر پایه ­ی اساسنامه 25 ردیف تصویب شده و مواد آموزشی و کتاب­ها با نظر کارشناسان آگاه و با توجه به زبان منطقه­ ای که زبان­ آموز در آن زندگی می­ کند؛ تعریف و طراحی ­شده ­است؛ با این دیدگاه که برای گروه­های سنی مختلف، طرح و برنامه­ های مشخصی وجود دارد. به­ عنوان مثال "کتاب ما" برای نسل سوم و چهارم ایرانیان که با زبان و رسم ­الخط فارسی آشنا نیستند؛ تهیه شده، کتاب "گام اول" زبان واسط دارد و کتاب "ایران­شناسی" برای مقاطع بالاتر، با روایت نمونه ­هایی از آثار بزرگان، مثلأ "داستان­های شاهنامه" تکمیل شده ­است. علاوه بر نسخه­ های چاپی، نسخه­ های الکترونیک کتاب­ها نیز در سامانه­ ای که برای همین منظور راه ­اندازی شده؛ برای فروش عرضه می ­شود.               

آخرین اخبار

همزمان با حلول ماه ربیع، برنامه های شاد روانه آنتن جام جم شد. حلول ماه ربیع الاول مبارک ویژه برنامه‌های شبکه جام جم در روزهای پایانی ماه صفر برنامه های شبکه جام جم به مناسبت اربعین حسینی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه در رثای مبارز مقاوم و ثابت قدم جام جم در سوگ شهید مقاومت قدردانی رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت خارجه از شبکه جام جم برنامه های شبکه جام جم به مناسبت ایام محرم «پزشکیان» رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران شد نشاط در صفهای رای گیری در آلمان جایگاه ویژه مشارکت در جمهوری اسلامی انتخابات در پاکستان رصد جدی فضای مجازی در هفته منتهی به انتخابات گفتگوی تلفنی استودیوی انتخاب ایرانی با سخنگوی ستاد انتخابات کشور مشارکت حداکثری ایرانیان مقیم کنیا در انتخابات ایرانیان مقیم مالزی و حضور پرشورشان در انتخابات حضور دکتر امین صبحی در استودیوی انتخاب ایرانی شور و حال ایرانیان مقیم کویت در انتخابات حضوری ایرانی های مقیم چین در انتخابات ریاست جمهوری سعید صادق لو کارشناس مسائل سیاسی در استودیوی شبکه جام جم علی محمد اسماعیلی کارشناس مسائل رسانه در برنامه انتخاب ایرانی افزایش 90 صندوق اخذ رأی در انتخابات دور دوم برای ایرانیان خارج از کشور "حماسه جمهور" انتخاب هر ایرانی مناظره دوم پزشکیان و جلیلی، امشب ساعت21:30 به وقت تهران اعلام زمان پخش مناظره های دور دوم انتخابات زیاست جمهوری 1403 فعالیت شعب اخذ رای در استرالیا برگزاری انتخابات در آتن انتخابات در کویت مجیدرضا پناه درباره صیانت از آرا، تاکید کرد. هموطنان ایرانی مقیم ترکیه، پای صندوق رای رفتند. تمام اقوام در داخل و خارج از كشور در انتخابات سهيم هستند. مشارکت ایرانیان مقیم تایلند در انتخابات ریاست جمهوری روند کار رای گیری در خارج از کشور انتخابات نقطه اصلي كانون قدرت مردم است. حماسه جمهور انتخاب هر ایرانی اعلام آخرین برنامه های تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در شبکه جام جم پنجمین و آخرین مناظره ظهر امروز به روی آنتن جام جم می رود. رقابت کاندیداها در مناظره چهارم برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها، شنبه 2 تیرماه شامگاه جمعه، زمان پخش سومین مناظره نامزدهای انتخابات در راه مناظره دوم برنامه تبلیغات نامزدها در شبکه جام جم، چهارشنبه 30 خرداد "چرا رای می دهیم" برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ سه شنبه 29خرداد، از شبکه جهانی جام جم برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ دوشنبه28خرداد، از شبکه جهانی جام جم برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ یکشنبه27خرداد، از شبکه جهانی جام جم طنین جان بخش عرفات برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها؛ شنبه۲۶خرداد، از شبکه جهانی جام جم فراخوان مسابقه فرهنگی هنری دهه ولایت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها