فاطمه باقر بیگی، آشپز غذا و چاشنیهای سنتی روز جمعه بیست و سوم دی ماه به همراه خانوادهاش در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد تا با مجریان برنامه شبنشینی به گفتوگو بنشیند؛ وی در این برنامه درباره موفقیتهایش و نحوه آغاز به کار خود صحبت کرد.
او گفت: حدود ۱۲ سال است که مدیریت محصولات یگانه محلات را دارم و علاوه بر آن، سازنده محصولات نیز هستم. ما محصولاتی مانند معجون عسل و روغن محلی داریم که خاصیت درمانی دارند. فرزندانم نیز در کار من را همراهی میکنند و مسئولیت خرید محتویات و مواد اولیه محصولات را بر عهده دارند.
باقر بیگی درباره همکاری فرزندانش در کار اظهار داشت: فرزندانم برای کاهش قیمت نهایی محصول خریدها را از شهرهای بزرگتر انجام میدهند. فرزندانم از کودکی همراهم بودند و در کارها کمک دستم بودند. آنها از کودکی کار میکردند و باعث شدند بتوانیم زندگی را از صفر شروع کنیم.
وی درباره ابتدای کار خود اظهار کرد: من کارم را از موسسه خیریه کارگشا آغاز کردم؛ در آنجا افراد بسیاری مشوق من بودند و باعث شدند مشکلات و موانع از جلوی راه من برداشته شوند. پس از حدود یک سال توانستم شغلی خانگی ایجاد کنم و با کمک آن موسسه خیریه محصولاتم را بفروشم. اولین محصول من یک مربا بود که برای تهیه مواد اولیه آن به ۱۸ هزار تومان نیاز بود اما من همان مقدار پول را نیز نداشتم.
او در ادامه افزود: پس از مدتی به سختی ۱۸ هزار تومان را تهیه کردم و مربا را پس از آمادهسازی به موسسه بردم اما مشوقم من را دعوا کرد چرا که کیفیت مربا خوب نبود و ایرادات بسیاری داشت. در آنجا تصمیم گرفتم محصولات متنوعتری آماده کنم و اکنون سمنوی محلات یکی از بهترین محصولاتمان است. در کنار آنها با کمک یکی دیگر از مشوقها که سر رشته در محصولات سنتی و درمانی داشت توانستم به سمت تولید محصولاتی بروم که خاصیت درمانی دارند.
وی درباره چالشهای فعالیت خود اظهار داشت: من فرزندان خود را بسیار دوست دارم و برای آنها همه کاری انجام دادم؛ این احساس باعث شده تا در هر شرایطی پیش بروم. برای مثال یک بار دو دیگ سمنو درست کردم که حدود ۱۷۰ میلیون تومان قیمت داشتند اما متاسفانه از بین رفتند و ضرر کردیم. با این حال ناامید نشدم و ادامه دادم تا بتوانم زندگی خوبی برای فرزندانم رقم بزنم.
باقر بیگی درباره محصولاتشان گفت: تنوع محصولات به قدری بالا است که توانایی پاسخگویی و تولید تمام آنها را نداریم؛ همچنین سفارشات به اندازهای هستند که طی یک ساعت بیش از ۴۰۰ محصول در کمتر از یک ساعت به فروش میرود.
او درباره آداب خانوادگیشان اظهار کرد: یکی از قوانین اصلی زندگی خانوادگی ما صداقت است؛ ما در هر شرایطی با صداقت با یکدیگر صحبت میکنیم و هر مسئلهای که وجود داشته باشد را با یکدیگر مطرح میکنیم.
وی درباره کارآفرینی اظهار داشت: ما از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کردیم و اکنون ۳ نفر دیگر نیز در کنار من فعالیت میکنند؛ ما تمایل داریم کار خود را توسعه دهیم اما چالشهای بسیاری برای آن وجود دارد که سعی در برطرف کردن آنها داریم. فعالیت من پس از ۶ سال تازه شناخته شد و اکنون پس از ۱۱ سال به رونق رسیده است. به دنبال این مسئله هر فردی که میخواهد کارآفرینی کند باید با پشتکار پیش برود و در کار خود استقامت داشته باشد.
یگانه، فرزند فاطمه باقر بیگی درباره ویژگیهای مادرش گفت: مادرم بسیار فداکار و پرتلاش است؛ او توانست زندگی همه ما را از صفر بسازد و به شرایط کنونی برساند و این بسیار ارزش دارد. ویژگی اصلی او آن است که عاشق ما است.
امیرحسین، فرزند فاطمه باقر بیگی درباره سختیهای فعالتهای مادرش گفت: در ابتدا تصور نمیکردم که به این نقطه برسیم و اکنون این مسئله بسیار با ارزش است؛ راههای بسیاری روبهروی ما قرار دارد تا آنها را طی کنیم و به موفقیت بیشتری برسیم.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود . اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.