به گزارش روابط عمومی شبکه جهانی جام جم :
یکی از دغدغه های ایرانیان مقیم خارج کشور برای سفر به میهن، نگرانی در خصوص مشکلات احتمالی قضایی و حقوقی گوناگونی است که موجب پیگردهای قضایی و پیش آمدن بحث ممنوع الخروجی برای آن ها می شود. آنچه با تصویب شورای عالی ایرانیان، تحت عنوان "پرسمان تردد" در بستر سامانه ی "میخک" شکل گرفته؛ به تعبیر "علیرضا رضوانی" (رئیس اداره ی تابعیت، امور پناهندگان و مهاجرین وزارت امور خارجه)، خدمت ارزنده ای است که به نیاز ایرانیان مقیم خارج کشور برای رهایی از این نگرانی به خوبی پاسخ می دهد. وی که به عنوان کارشناس، پاسخگوی پرسش مخاطبان برنامه ی "مشاور" شبکه جام جم بود؛ اعلام کرد که ایرانیان مقیم خارج کشور، تنها دو هفته ی کاری پس از بارگذاری درخواست در پرسمان تردد، جواب استعلام خود را دریافت خواهند کرد.
رضوانی با اعلام آمار مراجعه کنندگان، استقبال از این سامانه را در مدت یک سالی که از راه اندازی آن گذشته؛ چشمگیر خواند و اعلام نتیجه ی بررسی بیش از 7200 درخواست ثبت شده طی این مدت را دلیل کارآمدی این خدمت جدید دانست. وی گفت: به محض آماده شدن پرسمان تردد، ظرف مدت سه روز، بیش از 900 درخواست در سامانه ثبت شد و در ادامه، طی یک سال به 7200 درخواست رسید. در این مدت، بیش از 200 نفر از درخواست کنندگان که مشکل قضایی و شاکی خصوصی داشتند؛ توانستند با گرفتن وکیل مشکل تردد و ممنوع الخروجی خود را حل کنند. برخی از درخواست ها حتی دغدغه ی تردد هم نبود. مشکل کسانی که امکان مراجعه به کنسولگری ندارند؛ مشکلات مشمولان، دانشجویان، گرفتاری طلاق خانم های ایرانی در خارج کشور و مواردی از این دست هم وجود داشت که مانند مشکلات قضایی و وجود شاکی خصوصی، توسط کارشناسان پرسمان تردد پیگیری شد. دو هفته ای هم که برای پاسخگویی تعیین شده، زمان مورد نیاز برای استعلام از نهادهای مربوطه و اعلام جواب به درخواست کنندگان است.
در بخش دیگری از برنامه ی مشاور، طی دو گزارش تصویری، ابتدا "علیرضا محمودی" (مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه) یکی از مزیت های این سامانه را عدم نیاز به مراجعه به سفارت و دریافت جواب از طریق "کد رهگیری" پس از بارگذاری تصویر شناسنامه و گذرنامه اعلام کرد و در گزارش دوم نیز "سرهنگ ذوالقدری" (رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا) روش های دیگر استعلام وضعیت ممنوع الخروجی را به ترتیب برشمرد.
ذوالقدری گفت: 4 روش برای آگاهی از این موضوع وجود دارد. اول این که هر کس گذرنامه برایش صادر می شود؛ نشانه ی این است که در آن زمان ممنوع الخروج نیست. علاوه بر پرسمان تردد که روش دوم است؛ سامانه ی "پلیس من" از طریق گوشی تلفن همراه، با ارسال کد ملی اعلام وضعیت می کند و در نهایت با مراجعه به ادارات گذرنامه در سراسر کشور می توان در این خصوص استعلام کرد.