مهدی اخوان، دکترای روانشناسی و عضو هیت علمی دانشگاه تهران روز دهم بهمن در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد و درباره سبک زندگی سخن گفت.
دکتر اخوان گفت: اضطراب و استرس مفاهیم متفاوتی دارند. اضطراب زمانی اتفاق میافتد که نگران اتفاقی در آینده هستیم و از روی ندانستن و عدم قطیتی که نسبت به آینده داریم، دچار اضطراب میشویم. اما استرس عموما مربوط به شرایط حال است.
وی افزود: برای مدیریت استرس لازم است که ابتدا دلیل آن را پیدا کنیم. برای این کار لازم است که رفتارها و نحوه بازخورد خود به عوامل گوناگون را به دقت مورد بررسی قرار دهیم. یعنی ببینیم که در چه شرایطی و چگونه استرس میگیریم. کافی است که در کل روز اتفاقاتی که در حال جریان هستند را به دقت رصد کنیم. ممکن است یک نفر همیشه بعد از بیدار شدن از خواب دچار استرس شود.
اخوان اظهار کرد: برای کاهش استرس لازم است که به انجامهای کارهای مورد علاقهمان بپردازیم. مثلا اگر به شغل خود علاقهمند نیستیم و به واسطه آن مدام در معرض استرس قرار میگیریم، باید آن را عوض کنیم یا اگر امکان این کار را نداریم، باید یاد بگیریم که چگونه آن را مدیریت کنیم. چراکه تاثیر استرس بر بدن ما بسیار مخربتر از چیزی است که تصورش را میکنیم.
وی در مورد استرس در مواقع امتحان گفت: در بحث استرس مربوط به امتحان متاسفانه میدانیم که نحوه آزمون و سنجش دانشآموزان از پایه به صورت اشتباهی انجام میشود و این از ضعفهای سیستم آموزشی است. اما با این حال روشهایی وجود دارد که افراد میزان استرس کمتری را تجربه کنند. یکی از این روشها هیپنوتیزم است که فرد را به صورت فرضی در شرایط امتحان قرار میدهد. راه حل دیگر کمک گرفتن از مشاور است.
وی در آخر گفت: به تعویق انداختن کارها به صورت مداوم به ما استرس وارد میکند. اگر ما نظم و انضباط را در کارهایمان رعایت کرده و برای انجام وظایفمان برنامهریزی کنیم، استرس بسیار کمتری را تجربه خواهیم کرد. ما باید با تواناییهای خود را بشناسیم و از خود توقع به جا داشته باشیم. بهتر است ابتدا با ظرفیتهای خود به خوبی آشنا شویم و بعد آنها را به کار ببندیم.
برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۹ صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت از شبکه جام جم پخش می شود، امروز، با موضوع به بررسی پیشرفت هوشمصنوعی در شرکتهای دانشبنیان بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتمها و نماهنگ صبح پارسی؛ آلاء خامهیار با مهدی اخوان ، دکترای روانشناسی و عضو هیت علمی دانشگاه تهران ، به گفت و گو نشستند.