حسین زحمتکش، نویسنده حوزه تاریخ شفاهی روز چهارشنبه دوازدهم بهمن ماه در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد تا با مجریان برنامه شبنشینی به گفتوگو بنشیند؛ وی در این برنامه به صحبت درباره روز پدر، دهه مبارک فجر و آثار خود صحبت کرد.
حسین زحمتکش، نویسنده حوزه تاریخ شفاهی گفت: علاقه من به نویسندگی از از نه سالگی شکل گرفت و در ۱۷ یا ۱۸ سالگی داستان بلندی درباره جنگ تحمیلی نوشتم. این اولین داستان من بود و به دلیل آنکه احساس کردم میتوانم با قلم بازی کنم به سمت نویسندگی حرکت کردم. یک نویسنده با ذهن و قلم بازی میکند و تراوشات ذهنی خود را به یک اثر فوقالعاده تبدیل میکند.
زحمتکش اظهار کرد: یکی از دلایل علاقه من به نویسندگی شناخت جامعه و روابط اجتماعی است چرا که میتوانم در داستانهایم از آن روابط استفاده کنم. چنین اقدامی میتواند داستان را واقعیتر کند و باعث طولانیتر شدن ماجرا شود. من در داستانهای خود از شخصیتهای دیده شده استفاده کردم و نقش یک خانم کنجکاو را در داستان قرار دادم.
وی اظهار داشت: وقتی کودک بودم بازیهای مختلفی انجام میدادم که یکی از آنها جنگ سربازهای کاغذی بود؛ من باور دارم که شروع خلاقیت من از همان زمان آغاز شد.
او در ادامه گفت: در پایان جنگ ۷ سال داشتم و به همین دلیل صحنههای کمی از جنگ و بمباران شهر در ذهن من هست؛ پدر من به جنگ میرفت و به همین دلیل در آن سالها من تنش و اضطراب جنگ را احساس کردم و به خاطر دارم.
زحمتکش گفت: متاسفانه ما از لحاظ فرهنگی در ایران کمی عقب هستیم و به همین دلیل پیشرفت فرهنگی ما جای کار بسیاری دارد. من در فضایی کار میکنم که فعالیت آنجا رصد کتابهای تازه منتشر شده است؛ متاسفانه کتابهای جدید گاهی رنگ و بوی ارزشهای ملی ما را ندارند. این کتابها در زمینههای مختلف با ارزشهای ما در تضاد هستند به همین دلیل مسئولان باید فرهنگ کشور را دغدغه خود بدانند. از نظر من قهرمان کسی است که برای مردم و عزیزان خود ارزش والایی قائل باشد و به آنها وفادار باشد.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود . اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.