داوود صبوری، تهیهکننده و محمد عسگری، کارگردان فیلم "اتاقک گلی" بیستویکم بهمن ماه به استودیوی شبکه جام جم آمدند تا با مجریان برنامه شبنشینی به گفتوگو بنشینند؛ آنها در این برنامه از ساخت و تولید فیلم سینمایی اتاقک گلی صحبت کردند.
داوود صبوری، گفت: ما کار خود را در شهریور ۱۴۰۰ آغاز کردیم؛ در آن زمان با مشورت یکی از دوستان به این نتیجه رسیدم که درباره چنین فیلمی تحقیق و پژوهش کنم. من با بیش از ۱۵۰ نفر به صورت حضوری مصاحبه کردم که ۲۶۲ ساعت ویدئو از آنها تهیه شد. من یک دور تمامی راشها را نگاه کردم و از صحبتهای افراد یک درام ساختیم. پدرام کریمی نیز نویسندگی کار را انجام داد و توانستیم فیلم را بسازیم و در جشنواره فیلم فجر شرکت کنیم.
صبوری ادامه داد: از آنجا که من در جوانی در منطقه اتاقک گلی حضور داشتم احساس کردم که میتوانم در کار اثرگذار باشم. خانوادههای شهدا نیز حضور داشتند و از پروژه استقبال کردند. همین مسئله برای ما یک سیمرغ بلورین بود و دیگر نیازی به کسب جایزه نداشتیم.
وی افزود: قهرمانان اصلی این فیلم شهدا هستند؛ ما در این فیلم به دنبال شخصیت اصلی نبودیم و تیمی از شهدا را به نمایش میگذاشتیم. این تیم برای حفاظت از مردم تا پای جان جنگیدند و کنار خانه گلی کشته شدند.
او ادامه داد: خانوادههای شهدا در اکران اولیه حاضر شدند و تمامی آنها که از فرزندان، همسران و بستگان شهدا بودند از اکران فیلم بسیار راضی بودند. یکی از فرزندان شهدا از ما بابت دیدن نقش پدرش در فیلم تشکر کرد.
محمد عسگری، کارگردان فیلم اتاقک گلی گفت: در اسفند سال پیش اولین نسخه از فیلمنامه توسط پدرام کریمی نوشته شد. فیلمنامه مانند یک نقشه راه است و این نقشه مسیر سختی را به ما نشان میداد. پس از آن ما در اواسط فروردین به صورت جدی مشغول به ساخت فیلم شدیم.
عسگری اظهار داشت: ابتدا به دنبال مناطق بسیاری گشتیم تا بتوانیم بهترین محل فیلمبرداری را پیدا کنیم. در نهایت ما توانستیم شهرستان جوانرود را انتخاب کنیم چرا که مطابق فیلمنامه نیز بود. ما توانستیم در اواخر دی ماه فیلمبرداری را به پایان برسانیم.
۱۵۰ روز را برای ساخت فیلم در نظر گرفته بودیم که با مشکلاتی که به وجود آمد در ۸۲ جلسه توانستیم فیلمبرداری را نهایی کنیم.
وی افزود: مشکلات پیدرپی باعث خستگی ما شد اما به دلیل پشتکار آقای صبوری و دیگران و همچنین هدف پشت فیلم توانستیم سرسختانه در جهت اتمام پروسه ساخت تلاش کنیم.
او اظهار کرد: ماجرای فیلم یک روایت عاشقانه است که در خلال عملیات مرصاد اتفاق می افتد. به طور کلی این یک فیلم عاشقانه و جنگی است. خوشبختانه من با کارگردانان بزرگی در فیلمهای خوبی کار کردم و به همین دلیل ترسی از انجام این کار نداشتم. من دوست داشتم کارهای سختی را انجام دهم و به محض مطلع شدن از وجود این کار با جان و دل به ساخت این قصه درباره شهدا پرداختم.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری میشود.