پیمان نامدار، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر روز بیستوچهارم بهمن در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد و درباره حوادث و زلزلههای اخیر در خوی و ترکیه صحبت کرد.
نامدار گفت: اولین اقدام هلال احمر در هر شرایطی بسته به نوع حادثه، متفاوت است. چیزی که واضح است، هدف ما در جمعیت هلال احمر با توجه به اهداف هفتگانه صلیب سرخ، کمک به کاهش آلام بشریت و ایجاد و برقراری تفاهم بین انسانها و ملتهاست.
وی افزود: در راستای همین اهداف مهمترین چیزی که باید به آن توجه شود بخش آموزش است. ما از ۵ سالگی در جمعیت هلال احمر داوطلب میپذیریم تا ضمن آشنا کردن نونهالان با مفهوم کار خیر و داوطلبانه، آموزشهایی را در حوزه امداد و نجات به آنها ارائه دهیم. هدف این است که همه اقشار جامعه ، صرف نظر از سطح علمی و حوزه شغلی، از این آموزشها برخوردار شوند.
نامدار اظهار داشت: طبق تفاهمنامههایی که اخیرا میان آموزش و پرورش و جمعیت هلال احمر تدوین شده، قرار بر این است که در کتب درسی، به ویژه در مقطع ابتدایی، آموزشهای لازم لحاظ شود. علاوه بر اینکه جوانان و نونهالان زیادی هستند که به صورت داوطلبانه به جمعیت هلال احمر میپیوندند و طی اردوهای ویژهای که برایشان در نظر گرفته میشود، با فرایند امدادرسانی آشنا میشوند.
وی در ادامه گفت: اگر ما پیشگیریها و تدابیرلازم را داشته باشیم، هیچکدام از این حوادث طبیعی، به بلا تبدیل نمیشوند. بسیاری از خانههایی که ساخته میشوند از مبنا و پایه درستی برخوردار نیستند. لذا این همیشه یکی از نگرانیهایی است که مردم شهرهایی که به سبب عدم امکانات کافی، ساختمانهایشان استحکام کافی را ندارند، با آن درگیر هستند.
او افزود: یکی از گامهای اولیه در زمان وقوع چنین حادثههایی، فراهم کردن مایحتاج و امکانات لازم برای گذراندن امور زندگی برای آسیبدیدگان است. ما در فاز اول و اضطراریترین حالت، بستههای ۷۲ ساعته را داریم که شامل تغذیه خشک و بدون پخت و پز خواهد بود. در ادامه وارد فاز دوم میشویم که بستههای ده روزه را با امکانات بیشتری فراهم میکنیم.
نامدار اظهار داشت: خوشبختانه در زلزله خوی عملیات امداد و نجات اولیه، در کمتر از ده ساعت پایان یافت. یعنی در بیش از ۶۰ روستا و دو شهر اصلی، عملیات پیدا کردن مصدومیتی که زیر آوار مانده بودند به صورت کامل انجام شد و در کمتر از ده ساعت شروع اسکان اضطراری و تغذیه را داشتیم. حدود ۱۵۰۰ امدادگر از جمعیت هلال احمر در این عملیات حضور داشتند
وی در ادامه گفت: در راستای حادثه تلخ فوت دو تن از هموطنان عزیزمان که در چادر اسکان، به دلیل استفاده از ذغال دچار گازگرفتگی شدند، تمرکز ما بر روی استقرار اردوگاههای مطمئنتر، امنتر و با امکانات بیشتر است. در حال حاضر در خوی به بیش از ۱۳۰ هزار نفر از مردم امکانات لازم داده است. ۱۷۰۰ مسکن کاملا تخریب شده و باید بازسازی شوند و حدود ۳ تا ۴ هزار از خانهها نیازمند احیا هستند.
او افزود: ما باید در شیوههای مدیریت بحران خود تجدید نظری داشته باشیم و دقت کنیم که اقلام و مایحتاج به دست کسانی برسد که واقعا به آن نیاز داشته باشند. این باعث میشود که بتوانیم منابع خود را به درستی مورد استفاده قرار دهیم.
ما امروز عضو جمعیتی هستیم که از واحد امدادرسانی بینالمللی برخوردار است. یکی از سامانههای ما شامل ۱۵ نفر تیم پزشک و پرستار به شهر اصلاحیه در ترکیه اعزام شد که خوشبختانه تا کنون توانستند با داروهایی که از ایران تامین شده بود، به ۱۵۰۰ نفر خدمات پزشکی ارائه کنند.
وی در آخر گفت: تاکنون ۱۷۰ نفر در قالب بیش از ۳۰ تیم، برای امداد رسانی وارد کشورهای ترکیه و سوریه شدند. خوشبختانه تیمهای ما با استفاده از امکاناتی مانند سگهای زندهیاب و دستگاههایی که در اختیار داشتند، توانستند ۷ نفر را از زیر آوار بیرون بکشند. همین امروز نیز رئیس محترم جمعیت هلال احمر با هزار چادر به ترکیه رفتند تا فرایند نجات را شخصا پیگیری کرده و فعالانه در آن حضور داشته باشند.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در شبکههای اجتماعی فضای مجازی به آدرس @shabneshini. irani بارگذاری میشود.