میرعون موسوی، دکترای روان شناسی سلامت و عضو هیت علمی دانشگاه، روز بیستوششم بهمن به استودیوی شبکه جام جم آمد و درباره اهمیت "پذیرش" در فضای خانواده سخن گفت.
دکترموسوی گفت: همانطور که برای بررسی سلامت جسمانی به انجام آزمایشاتی میپردازیم تا بتوانیم فشار خون، میزان کلسترول و مواردی از این دست را کنترل کنیم. در حوزه روانشناختی و معنوی نیز باید کنترلهایی برای حفظ سلامت خانواده انجام شود.
وی افزود: اولین ویژگی یک خانواده سالم، پذیرش یکدیگر و محبت است. مثالی ساده: اگر نسبت به انتخاب داراییهای خود، مانند لباسی که میپوشیم پذیرا نباشیم، قطعا احساس خوبی نخواهیم داشت. در قدمهای بعدی و موارد بزرگتر نیز لازم است که ما همسر خود را با تمام ویژگیهایش بپذیریم که محبت در ادامه آن ایجاد خواهد شد.
موسوی اظهار داشت: لازم است که در فضای خانواده، ما وقت زیادی را برای صحبت و گفتوگو صرف کنیم تا به شناخت عمیقتری از یکدیگر برسیم و صفات واقعی یکدیگر را به خوبی متوجه شویم. همیشه امکان بروز اختلاف نظرها وجود دارد. اما اگر ما احترام متقابل را بلد باشیم و زمینه شناخت و نزدیکی هم از قبل فراهم شده باشد، قطعا میتوان چارهای برای اختلافات جست.
وی در ادامه گفت: اولویت همیشه خانواده است. وقتی ما خانواده تشکیل میدهیم، انتخاب کردهایم که از حالت فردی خود خارج شویم. دیده میشود که زوجها در صحبت درمورد اختلافاتشان بیشتر از "ما"، کلمه "من" را به کار میبرند. لذا مهم است که ما همیشه این موضوع را در نظر بگیریم و در تصمیمات خود، خانواده را در اولویت قرار دهیم.
موسوی در آخر گفت: یکی از نکاتی که موجب تقویت پذیرش میشود، این است که امور زندگی خود را به صورت یک پروژه ببینیم. در انجام یک پروژه، برنامه مشخصی وجود دارد و لازم است که ضمن رعایت نظم، مدیریت به گونهای انجام شد تا پروژه بتواند به بهترین شکل خود به سرانجام برسد. در امور خانواده نیز باید این نظم و نظام در نظر گرفته شود. برای دستیابی به این نظم باید شناخت خوبی از یکدیگر داشته باشیم و دقیقا مانند یک پروژه به تعیین اهداف کوتاه و بلندمدت بپردازیم.