حسن مظفری دکترای معارف اسلامی، دادیار دیوان عالی و بازرس دادستان کل کشور روز شنبه بیستونهم بهمن ماه به استودیوی شبکه جام جم دعوت شد.
وی گفت: مبعث بزرگترین عید تمامی بشریت است چرا که حضرت محمد مصطفی (ص) به پیامبری مبعوث شدند. تا قبل از سال چهلم عام الفیل پیامبر همیشه به سمت کوه نور میرفتند و در آنجا به عبادت و راز و نیاز میپرداختند. آن زمان ظلم و بیعدالتی دنیا را فرا گرفته بود و زمان بعثت یک پیامبر فرا رسیده بود. پیامبر اکرم (ص) در چنین روزی توسط پروردگار به پیامبری مبعوث شدند.
دادیار دیوان عالی کشور و بازرس دادستان کل کشور درباره مبعث پیامبر ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) سواد خواندن و نوشتن نداشتند و ندا نازل شد تا بخوان؛ ایشان پس از سه بار شنیدن ندای جبرئیل شروع به خواندن کردند. به طور کلی دین اسلام کاملا فرهنگی است چرا که اولین پیام الهی خواندن است.
وی افزود: در ابتدای اسلام توصیه شده تا انسان درباره خداوندی بخواند که آدم را خلق کرده است. در ادامه بار دیگر به اهمیت قلم و علم اشاره شده تا جایی که به قلم قسم خورده شده است. تمامی این مسائل نشان میدهد پیامبر (ص) یک انسان فرهنگی است و در نظر دارد با این دین علم و فرهنگ را در جوامع جای بیاندازد.
او در ادامه اظهار داشت: در سال چهلم عامالفیل پیامبر اکرم (ص) به پیامبری مبعوث شدند و پیام این مبعث نیز رواج خصوصیات نیک در جامعه بود. در آیات آمده که پیامبر (ص) برای شما انسانها الگو هستند. جامعه قریش بسیار در پذیرش اسلام سختگیر بودند به همین دلیل پیامبر اسلام (ص) به مدت سه سال تبلیغ اسلام را به صورت غیر علنی انجام داد.
مظفری ادامه داد: زمانی که پیامبر اکرم (ص) پس از سه سال تبلیغ دین را علنی کرد مردم قریش اعتراض کردند اما حضرت رسول اکرم (ص) به دلیل آنکه هدف هدایت مردم را داشتند از تبلیغ اسلام دست نکشیدند.
: اگر اخلاق نیکوی پیامبر اسلام (ص) وجود نداشت ایشان نمیتوانستند در مسیر خود موفق شوند. ایشان پیش از پیامبری نیز در نزد مردم به عنوان امین و امانتدار شناخته میشدند. اگر ایشان دریای اخلاق نبودند نمیتوانستند اسلام را به این اندازه ترویج دهند.
او درایان گفت: هدف اصلی در اسلام اجرای عدل و اخلاق است. اگر جامعهای عدالت را ببیند میفهمد همه انسانها در یک سطح هستند. انسان پس از اجرای عدالت در جامعه و یکتاپرستی به تکامل میرسد. پیامبر اکرم (ص) مردم را ابتدا با حکمت به اسلام دعوت میکرد، پس از آن ایشان موعظه حسنه میکردند، اگر فرد دعوت شونده پذیرا نبود ایشان مناظره با آن شخص میکردند. در آیات قرانی آمده که با کفاری که با شما کاری ندارند کاری نداشته باشید؛ این نشان میدهد که دین اسلام به هیچ وجه خشونتآمیز نیست.