کاظم طلایی، دبیر بخش تصویر سازی جشنواره هنرهای تجسمی فجر روز دوم اسفند در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد تا با مجری برنامه شبنشینی به گفتوگو بنشیند؛ وی در این برنامه از حال و هوای برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی سخن گفت.
طلایی گفت: تصویرسازی هنری است که در همه خانهها آثار آن به چشم میخورد. نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر، فرصتی برای هنرمندان و به خصوص جوانانی است که با پیش زمینه آکادمیک در رشته تصویر سازی، کار مربوط به کودک انجام میدهند و میخواهند که هنر خود را به نمایش بگذارند.
وی افزود: یک تصویرساز خوب، علاوه بر شناخت دنیای کودک، باید در حرفههای مختلفی از جمله گرافیک و نقاشی ماهر باشد. خوشبختانه در ایران ما تصویرسازهای بسیار خوبی داریم که پیش زمینه آکادمیک نداشتهاند اما مشق نظر کردهاند و به صورت خودآموز این هنر را به بهترین شکل یاد گرفتهاند.
طلایی اظهار داشت: در واقع مهارت تصویرسازی به هیچ وجه با مدارک دانشگاهی ارتباطی ندارد. اکنون زمانه فرق کرده است و لازم نیست که کسی دارای مدرک دانشگاهی باشد تا بتواند به موفقیت دست یابد. فضای مجازی به عنوان یکی از منابع غنی برای یادگیری است و علاقهمندان میتوانند در هر زمینهای، به راحتی به آموزشهای خوب و باکیفیت دسترسی داشته باشند.
وی در ادامه گفت: در بخش تصویرسازی جشنواره، ما در دو حوزه داوری داشتیم که هرکدام شامل ۴۰۰ تا ۵۰۰ اثر هنری بودند . کارهای برگزیده دراختتامیه روز جمعه به نمایش گذاشته خواهند شد. آثار تصویرسازی همواره پایدار بوده و زنده خواهند ماند و به صورت همزمان فضای مجازی در انتشار آنها نقش پررنگی دارد.
وی اظهار کرد: قدیمها کتابهای انگشتشماری در زمینه کودک و نوجوان به انتشار میرسید، اما اکنون ما سالانه حدود هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان داریم. من خود به عنوان یک ناشر، همواره شاهد این هستم که تصویرگران خوب سرشان بسیار شلوغ است! این نشاندهنده افزایش اهمیت این حوزه در طی سالهای اخیر و رونق پیدا کردن آن است.
طلایی در نهایت گفت: دلیل اینکه آثار قدیمی حوزه کودک ماندگار میشدند این است که تصویرگران همواره به هویت ایرانی میپرداختند و در همه آثار قدیمی، حالوهوا و فضای ایرانی دیده میشد. اما اکنون ایرادی که در کار تصویرگران ما دیده میشود، این است که با الهام از آثار هنرمندان جهانی، کار خود را انجام میدهند و بعضا فرهنگ ایران اسلامی به آن شکل قدیمیاش در آثارشان دیده نمیشود. به همین خاطر است که در جشنواره فجر، یکی از مهمترین نکاتی که ما در نظر میگیریم پرداختن به هویت ایرانی است.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود . اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در فضای مجازی به نشانی @jjtvnir بارگذاری میشود.