علی صدرا، دکترای تربیت و تعلم در برنامه صبح پارسی گفت: من در طول زندگی خود سفرهای بسیاری در سراسر ایران رفتهام و معتقد هستم زندگی هر انسان یک داستان است و افراد میخواهند بعد از مدتی این داستان را بخوانند. باید کاری کنیم که پس از خواندن داستانهای زندگی خود احساس خوشنودی کنیم. من از سفرهای خود درسهایی آموختم؛ برای مثال در یکی از سفرها فردی به من گفت من و همسرم به جای اعتراض و مخالفت با یکدیگر تنها از پیشنهادات استفاده میکنیم.
وی افزود: افراد باید بجای اعتراض کردن به همسر خود پیشنهاداتی دهند تا ارتباط عمیق و صمیمیتری را برقرار کنند. تجربه نشان میدهد که افرادی که بجای انتقاد از پیشنهاد استفاده میکنند بیشتر به نتیجه میرسند.
او ادامه داد: من همچنین در بوشهر از خانوادهای آموختم که به جای دستور دادن از اشاره به دستور استفاده کنم. برای مثال افراد نباید به طور مستقیم به یکدیگر درخواستی را به صورت دستوری بدهند چرا که انسان در طبیعت خود دستور را دوست ندارد.
دکترصدرا گفت: درس دیگری که آموختم نوشتن قبل از گفتن و شکایت کردن بود. اگر ما بیاموزیم که قبل از مطرح کردن شکایات آنها را بنویسیم میتوانیم کنترل بیشتری بر خشم خود داشته باشیم و از کلمات بهتری استفاده کنیم. در یکی از سفرهایی که رفتم یکی از زوجها به من گفتند که آنها با یکدیگر توافق کردهاند که هر دو هفته یک بار به یکدیگر نامه دهند و از یکدیگر تشکر کنند.
وی افزود: قانون عملگرایی میگوید که کارهایی وجود دارند که زیر دو دقیقه میتوان انجام داد؛ ابراز احساسات به همسر و عزیزان نیز کاری است که میتوان زیر دو دقیقه انجام داد و نباید از آن گذشت کرد.