عبدالله امیرخانی، نخبه و عضو بنیاد نخبگان ایران روز پنجشنبه یازدهم اسفند ماه در استودیوی شبکه جام جم حضور پیدا کرد.
وی گفت: من هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت هستم و دکترای برق و الکترونیک دارم؛ تخصص من در هوش مصنوعی هست. یکی از فعالیتهایی که انجام دادهام مقالهها بودند؛ مقاله نوشتن یکی از معیارهای تشخیص نخبهها به حساب میآید و امتیاز دارد. استعداد درخشان در وزارت علوم و آموزش عالی معانی مختلف دارد. در آموزش عالی اگر یک دانشجو جزو برترینهای معدل باشد جزو استعداد درخشان قرار میگیرد. این مسئله با پژوهش نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
استاد امیرخانی ادامه داد: خانواده در رشد و پیشرفت من بسیار تاثیرگذار بودند؛ به طور کلی هر انسانی برای پیشرفت نیاز دارد که در محیط مناسبی باشد. پدر من به طور کلی حساسیت بسیاری برای تحصیل من به خرج نمیداد اما من را همراهی میکرد تا بتوانم قویتر بشوم. من از دبیرستان علاقه شدید به چالشهای علمی پیدا کردم و دوست داشتم بتوانم این چالشها را برطرف کنم. درسهای حفظی را دوست داشتم اما رضایت درونیام با مسائل ریاضی و رشتههای تحلیلی برقرار میشد.
او ادامه داد: من خود را نخبه نمیدانم و باور شخصی من آن است که انسانهای دیگری وجود دارند که با کارهایشان به یک نخبه تبدیل شدهاند. به نظر من نخبه میتواند در هر رشتهای وجود داشته باشد و تنها محدود به مسائل علمی نیست؛ یک انسان میتواند در اجرا و مجریگری نخبه باشد.
وی افزود: وجود بنیاد نخبگان باعث شد تا از نخبگان حمایت صورت بگیرد و انگیزهای برای ماندن در کشور داشته باشند؛ این مسئله حتی باعث شده برخی نخبهها بخواهند از خارج برگردند و به ایران بیایند. به طور مختصر، نخبه کسی است که بتواند یک کار خوب برای کشور خود انجام دهد.
نخبه و عضو بنیاد نخبگان ایران گفت: اکنون دو قطب وجود دارد؛ یک سری از افراد فقط مقاله میدهند که فایدهای برای کشور ندارد و یک سری دیگر فقط در صنعت وجود دارد. این دو فقط دو قطب هستند و هر دو طرف باید بتوانند ترکیبی از این مسائل را ارائه دهند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند. مقالهها تنها زمانی ارزش دارند که اقدام عملی داشته باشند.
امیرخانی در آخر گفت: فناوریهایی مانند ChatGPT ویژگیهای خوبی دارند و انسان نباید از وجود آنها بترسد. ابتدای دوران هر فناوری شرایط ناشناخته هستند برای همین ترس و هیجان در کنار یکدیگر قرار دارند اما با گذر زمان شرایط عادی میشوند.