سید ابوالقاسم موسوی، مسئول مشارکتهای مردمی محیط زیست، روز پانزدهم اسفند به استودیوی شبکه جام جم آمد. و طرحها و پویشهای متعدد در سازمان حفاظت محیط زیست گفت.
موسوی در مورد پویش ایران سرسبز و طرح درختکاری در سطح کشور گفت: اصل این پویش را همکاران ما در سازمان منابع طبیعی راهاندازی کردند و ما به عنوان سازمان حفاظت از محیط زیست، عضو حقوقی این پویش هستیم. اهمیت درختکاری همواره بر همگان آشکار بوده است و مقام معظم رهبری هم بارها به این موضوع اشاره کردند.
وی افزود: یک میلیارد درخت برای کاشت عدد بزرگی است و ممکن است با مشکلاتی مانند نبود ظرفیت برای کاشت نهال و یا کمبود آب مواجه شود. لذا این عدد تنها جنبهای نمادین داشته و قرار بر این است که در این پویش از گونههایی که بومی هر محله هستند و به آب کمی برای رشد نیاز دارند، استفاده شود.
وی در ادامه گفت: بحث تناسب اقلیمی و تنوع در نوع گونههایی که برای کاشت انتخاب میشوند بسیار حائز اهمیت است. لذا ما قصد داریم که در مکانهای مختلف، گونههای متفاوت را پرورش دهیم به نوعی که با آب و هوا و اقلیم آن منطقه سازگار باشند. همه این برنامهها میتوانند با دقت نظر، جزئی از طرح پویش ایران سرسبز باشند.
موسوی اظهار داشت: نکته دیگر حفظ وضع موجود است. درست است که کاشت درختان جدید و پرورش آنها میتواند بسیار سودمند باشد، اما باید همواره به این توجه کنیم که منابعی که در دست داریم، مانند جنگلها را نیز به خوبی حفظ کرده و به آنها رسیدگی کنیم.
وی در مورد طرح خانههای محیط زیست افزود: اکثر دولتها با شعار حمایت و خدمترسانی به مردم پای کار میآیند. اما دولت سیزدهم به صورت جدیتر بر روی این موضوع تمرکز کرد. از طرفی سازمان حفاظت محیط زیست، خود سازمانی وابسته به مردم است. لذا ما برای آگاهسازی مردم نسبت به مسائل و چالشهای محیط زیست و ارائه آموزشهای متفاوت در این زمینه و به طور کلی علاقهمند کردن مردم به مسائل محیط زیست، طرحی را به عنوان خانههای محیط زیست راه اندازی کردیم.
موسوی اظهار کرد: این طرح به کمک مسئولین محلی و شهرداریها در دستور کار قرار گرفته و ما در آن بستری را برای پیادهسازی برنامه آگاهسازی مردم نسبت به محیط زیست فراهم کردیم. این بستر و فضا، با عنوان خانههای محیط زیست میتوانند در مکانهای مختلفی مانند جنب یک کتابخانه، موزه یا پارک قرار داشته باشند. خوشبختانه این طرح با اسقبال خوبی از جانب مردم رو به رو شده و اکنون هزار و ۱۹۷ خانه محیط زیست در سطح کشور ایجاد شده است.
وی در آخر گفت: هدفگذاری ما برای سال ۱۴۰۱، ایجاد هزار و ۴۰۱ خانه محیط زیست است که تا ۲۵ اسفند محقق خواهد شد. هدف ما برای سال بعدی ارتقای کیفیت این خانهها و ایجاد بستر پویاتری برای تربیت نسل محیط زیست و آموزش به کودکان و نوجوانان است.