بررسی هدف فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد
محمد جواد نایب کبیر، مدیر مسئول کانون فرهنگی مهدوین مسجد دانشگاه صنعتی شریف روز پنجشنبه هجدهم اسفند ماه به استودیوی شبکه جام جم آمد درباره سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد صحبت کرد.
وی گفت: هدف اصلی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد آن است که فرهنگ و هنر را آنگونه که شایسته مسجد هست ترویج دهد؛ این فرهنگ و هنر دارای انواع مختلف هستند که در شبستان فرهنگ و هنر در رواقهای مختلف تقسیم میشوند. کانونها در تمامی این رواقها فعالیت دارند و به دنبال این مسئله هنرمندان و افراد فرهنگی میتوانند در مساجد فعالیت کنند و این باعث میشود کودکان و نوجوانان نیز به این مسائل علاقهمند شوند.
نایب کبیر درباره مهمترین برنامههای کانونهای فرهنگی مساجد گفت: در حال حاضر سرود بسیار در جشنوارهها رونق دارد و سرودهای بسیاری ساخته میشوند؛ در بخش رواق نور که برای تلاوت قرآن است نیز بسیار از جوانان شرکت میکنند و اعضای بسیاری دارد. در بخش دانش نیز مبحث تربیت دانشآموزان نخبه وجود دارد که دانشآموزان نخبه پس از آزمون جذب میشوند و در دانشگاه کلاسهای مختلف علمی و فرهنگی را میگذرانند.
وی درباره فعالیت کانونها در کشورهای خارجی گفت: برخی از کانونهای فرهنگی و هنری در تعدادی از کشورهای خارجی فعالیت دارند که در مسابقات فرهنگی و هنری مساجد ایران شرکت میکنند. ما در گذشته هنرمندانی موفقی داشتیم که خطاطی خود را به مساجد کشورهایی مانند کانادا ارسال کردند. به طور کلی تجارب کانونهای فرهنگی و هنری در ایران بسیار بیشتر است در نتیجه هم افزایی با مساجد خارجی میتواند به رشد مساجد کشورهای دیگر کمک کند.
او ادامه داد: مساجد مختلف برنامههای متفاوتی برای جذب افراد دارند؛ ما همچنین سایتی با عنوان بچههای مسجد داریم که ۲۷ هزار کانون فرهنگی هنری در آن ثبت شده است. به طور کلی در کانونها بالغ بر ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر عضو هستند و افراد پس از عضو شدن میتوانند بخش فعالیتهای خود را انتخاب کنند.
مدیر مسئول کانون فرهنگی مهدوین مسجد دانشگاه صنعتی شریف درباره فعالیت مساجد گفت: ما در کانون فرهنگی و هنری مساجد دنبال ترویج استعداد و فعالیتهای جوانان هستیم و میخواهیم افراد توانمندی بسازیم. هر یک از مساجد نیز در فعالیتهای خود به طور متفاوتی رفتار میکند و برای مثال یک مسجد تنها برای پرورش سرودخوانی میپردازند.
نایب کبیر اظهار داشت: مساجد برای تمامی ردههای سنی برنامههای مختلفی دارند؛ پیشدبستانیها معمولا به کلاسهای قرآن میروند و مربیانی بسیار خوبی دارند. مهدها قرآنی مساجد همچنین برای گروه سرود اقداماتی صورت میدهند تا کودکان در دبستان پیشرفت بیشتری داشته باشند. دبستانیها در مباحثی مانند نمایش، مسائل دانش و ریاضی و کار گروهی فعالیت میکنند. ما سعی میکنیم بچهها کارهای گروهی بهتری انجام دهند و سعی میکنیم در ایران گروهسازی و شبکهسازی را توسعه دهیم.
وی افزود: در راهنمایی نوجوانان به اردوهای مختلف میروند و همچنین در رشتههای ورزشی به مسابقات میروند و سال گذشته شرکتکنندگان این مسابقات به ۴۰۰ نفر رسیدند. کار رسانه نیز در راهنمایی آموزش داده میشود چرا که امروزه رسانه نقش مهمی در شکلگیری تفکر افراد دارد.