آیت درویشی، کارشناس هنرهای تجسمی و مجسمهساز روز پنجشنبه هجدهم اسفند ماه میهمان شب نشینی شد.
او درباره علاقهمند شدن به هنر گفت: من اطلاعاتی از هنرهای دانشگاهی نداشتم و تنها در محلمان با گچ طراحی میکردیم؛ به صورت اتفاقی در سال ۷۳ در شهرک سینمایی غزالی کارگری صحنه کردم و متوجه شدم رشتههای هنری در دانشگاه وجود دارند. با گذر زمان کتابهای هنری خواندم و دانشگاه قبول شدم؛ در ابتدا در رشته تئاتر تحصیل کردم اما انصراف دادم و گرافیک خواندم و به سمت هنرهای تجسمی رفتم.
درویشی ادامه داد: من خارج از حوزه دانشگاه عکاسی و خوشنویسی کردم. با گذر زمان متوجه شدم مجسمهسازی را بیش از همه دوست دارم و آن را ادامه دادم. در گذشته ساعتها صرف خطاطی میکردم و گاهی این زمان به ۱۱ ساعت میرسید اما اکنون کمتر خطاطی میکنم.
وی افزود: من در جوانی کارهای متفاوتی انجام دادم؛ برای مثال در یک دوره کارگر کارگاه مبل بودم و مبلها را سمباده میزدم. من همچنین گچکاری انجام دادم و جوشکاری کردم. در مجسمهسازی نیز این هنرها وجود دارند. مجسمه با مواد مختلفی ساخته میشود و هنرمند بر اساس مواد ساخت مجسمه روش متفاوتی برای ساخت پیش میگیرد.
کارشناس هنرهای تجسمی و مجسمهسازی از جذابیتهای حرفه خود گفت: تمامی بخشهای مجسمهسازی فرد را به سمت خود جذب میکند؛ مجسمهسازی ویژگیهای مختلفی مانند رنگ، فرم و حجم دارد. من معمولا در کار خود خسته نمیشوم و کار کردن را بسیار دوست دارم و از آنجایی که بسیار کار میکنم خانوادهام کمی ناراضی هستند.
درویشی اظهار کرد: من بیست و سه سال سابقه تدریس دارم و در هنرستانهای مختلف تدریس کردم. خانوادهام در مسیر موفقیت من بسیارموثر بودند. خانوادهام را به محیط کار نمیبرم چون مواد شیمیایی در کارگاه وجود دارد و میتوانند آسیب زننده باشند. پیشرفت فناوری تاثیری بر ماهیت هنر مجسمهسازی نگذاشته است و خلاقیت در این رشته همچنان وجود دارد. اکنون از نرمافزارهای مختلف تا هوشمصنوعی در حوزه مجسمهسازی وجود دارد اما در نهایت آن کسی که خلاقیت را به خرج میدهد یک هنرمند است.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران عباس درویش است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمانهای برنامه هر روز در فضای مجازی به نشانی @jjtvnir بارگذاری میشود.