دکتر محمد خادم حسینی، رئیس قرارگاه بینالمللی راهیان نور ، روز بیستوچهارم اسفند میهمان صبح پارسی شد و از ابعاد بینالمللی انقلاب و جنگ تحمیلی در راهیان نور گفت.
خادم حسینی گفت: نزدیک به ۳۰ سال پیش تعداد کمی قریب بر ۲ تا ۳ هزار نفر از سراسر کشور به سمت مناطق جنگی حرکت کرده و نهضت راهیان نور را آغاز کردند. اکنون این تهداد به حدود ۲۰ میلیون جوانی رسیده که سالانه با این اردوها همراه میشوند.
وی افزود: این تجربه موفق جمهوری اسلامی، تبدیل به یک فناوری نرم در خدمت اهداف فرهنگی و نظامی کشور شده است و فرصت گفتوگوی بین نسلی را فراهم کرده است. در پی این موفقیتها دستاندرکارانی که در زمینه پشتیبانی راهیان نور مشغول بودند، با انبوهی از سوالات مبنی بر اینکه چرا این فستیوال ملی مخاطبی خارجی ندارد، مواجه شدند.
خادم حسینی اظهار داشت: نوگرایی، یکی از مهمترین ویژگیهای ملتهای پیشرو است و به همین دلیل همه مردمان دنیا به دنبال نوگرایی هستند. به دنبال همین موضوع، امسال ما توانستیم ظرفیتی را برای حضور داوطلبان بینالمللی فراهم کنیم. لذا از همینجا این فراخوان را به ایرانیان خارج از کشور میدهیم که میتوانند در این اردوها شرکت کنند.
وی در ادامه گفت: مفهوم راهیان نور جلوهای از گردشگری تعالیبخش است. یک ادبیات حاشیهای نیز تحت عنوان گردشگری جنگ وجود دارد که من استفاده از آن را صحیح نمیدانم. هدف ما به هیچ وجه ترویج جنگ نیست و اتفاقا راهیان نور ضد ستیز و جنگ است. یعنی وقتی ما از جوانان دعوت میکنیم که صحنههای نبرد را ببینند، میخواهیم به آنها یادآوری کنیم که باید در مقابل اندیشههای ستیزهجو ایستاد، همانطوری که جوانان نسل قبل از شما ایستادند.
خادم حسینی اظهار کرد: با این دیدگاه و انتشار همین ایده است که کسانی که به دنبال فساد و تجزیه این کشور هستند، با مقاومت مواجه خواهند شد. بدین شکل ما از یک پدیدهای که تاریخی و به نظر گذشتهگرا بوده است، به پدیدههای جدیدی متصل شدیم که راه پیشرفت ایرانیان را در پیش رویشان قرار داده است.
وی در ادامه افزود: امسال بر اساس برنامهریزی صورت گرفته افق ما برای تعداد زائرین حدود ۵ میلیون بوده ولی همین ظرفیت در زمینه بینالمللی کمتر است. لذا در حوزه بینالملل ما با موضوعاتی از جمله نهضت ترجمه رو به رو هستیم. نهضتی که در آن به کسانی نیازی داریم که با مخاطبان بومی زبان کشورهای دیگر ارتباط بگیرند و در زمینه دفاع مقدس اطلاع رسانی کنند. لذا این یکی از فعالیتهای داوطلبانهای است که ایرانیان خارج از کشور میتوانند به آن بپردازند.
وی در آخر گفت: یکی از انواع حوزههای راهیان نور، مکان رویداد بوده که حدود ۵۰ نقطه در سرتاسر کشور است و نزدیک به هفتاد نقطه مرزی از منطقه شلمچه و خلیج فارس را در بر میگیرد. این نقاط یادمانی در این ایام که پیک مراجعان هم هست، برای بازدید زائرین فعال هستند.