مهمان این هفته ی برنامه ی مشاور شبکه جام جم، "مجید رضاپناه"، (رئیس اداره ی حمایت های قضایی و کنسولی وزارت امورخارجه) بود.
وی که یکشنبه 17 اردیبهشت به عنوان کارشناس و مقام مسئول در این برنامه حضور داشت؛ سخنان خود را با یک عبارت کلی در مورد صیانت از حقوق اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور آغاز کرد و به دنبال آن مهم ترین وظایف اداره ی متبوع خود را به تفکیک بر شمرد.
آقای رضا پناه گفت: ایرانیان در هر جای جهان که باشند به عنوان تبعه ی ایران، مورد حمایت دولت و نهادهای قانونی کشورند و مسئولیت مستقیم این امور با وزارت امور خارجه و به طور مشخص اداره ی حمایت های قضایی و کنسولی است که بار سنگین رسیدگی به امور اتباع را بر عهده دارد. مجموعه ی "حمایت های قضایی و کنسولی"، "کسب خبر از وضعیت ایرانیان خارج از کشور"، "پیگیری موضوع توقیف اموال آن ها"، "پیگیری امور اتباع ایرانی زندانی در کشورهای دیگر"، "تبادل و انتقال زندانی "، همچنین "تأیید گواهینامه ی رانندگی"، "اعزام بیماران صعب العلاج به خارج" و هدایت کمک ها"، بخش عمده ای از مجموعه وظایف تعریف شده برای این اداره است.
میهمان برنامه، پس از پخش گزارشی در زمینه ی "انتقال 240 نفر از زندانیان ایرانی، در چارچوب قراردادهای انتقال محکومان" و "فعالیت های انجام شده برای برگرداندن ایرانیان گرفتار در بحران کشورهای اوکراین و سودان"، در خصوص جزئیات این عملیات توضیح داد و از نقش "قوه قضائیه" و "پلیس اینترپل" در روند پرونده های مربوط به استرداد مجرمان به عنوان دو ضلع از سه ضلع این سرفصل یاد کرد که وزارت امور خارجه ضلع دیگر آن است.
وی گفت: "تبادل زندانی" سبقه ی سیاسی دارد؛ اما "انتقال زندانی" بحث حقوقی است و عمومیت بیشتری دارد. ما با 22 کشور موافقت نامه ی انتقال داریم که برابر مفاد آن ها اقدام می کنیم. کار با رضایت فرد زندانی و ارجاع پرونده به وزارت دادگستری انجام می شود و پس از آن ما با انتقال اسناد به خارج و مذاکره با طرف خارجی کار را پی می گیریم. انتقال زندانی در بعضی موارد بعد از طی شدن دو سوم مدت زندانی و در بعضی دیگر بعد از یک سوم مدت، صورت می-گیرد و پس از انتقال هم هر دو کشور با تهیه و بررسی گزارش، ادامه¬ی تحمل مدت زندان در داخل را پیگیری می کنند.
رئیس اداره ی حمایت های قضایی و کنسولی وزارت امورخارجه در مورد انتقال اتباع ایرانی در زمان بحران گفت، در این موارد، حساسیت مهم ما خارج کردن اتباع ایرانی از دل بحران ها و انتقال آن ها به داخل کشور است. به طور مشخص در مورد سودان، مشکل اول این بود که ما با سودان رابطه ی سیاسی نداریم و باید بدون این امکان برای نجات 65 نفر کارمند و کارگزار ایرانی تحت مدیریت شرکت های صادرکننده ی خدمات فنی و مهندسی مستقر در سودان اقدام می کردیم. با کمک بخش سیاسی با مقامات سودان ارتباط گرفتیم و قرار شد؛ تا زمان انتقال در ساختمان امنی در خارطوم اسکان داده شوند. بعد به بندر سودان(پورت سودان) منتقل شدند و برای تعدادی که پاسپورت همراه نداشتند؛ توسط کنسولگری جده و امارات برگه ی عبور صادر شد و توسط یک کشتی عربستانی به جده منتقل شدند. سپس با اعزام هواپیمای ایرانی و با مساعدت عربستان سعودی آنها با نهایت احترام به کشور برگردانده شدند.