در تقویم کشور ما روزهای بسیاری به نام شخصیت های نامدار و رویدادهای مهم نام گذاری شده است. یکی از روزهای خجسته در سالنامه ی امسال، سی ام خرداد ماه، مصادف با روز اول ذی الحجه است که به منظور گرامیداشت سالروز ازدواج مبارک امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) به نام «روز ازدواج» ثبت شده است. به همین مناسبت برنامه ی «مشاور» یکشنبه 28 خرداد با موضوع «سنت ازدواج و خانواده ایرانی در خارج از کشور» میزبان یک زوج قاضی و مشاور دادگاه خانواده بود.
دکتر سجاد صفری(رئیس شعبه و قاضی دادگاه خانواده) و دکتر فاطمه محمدزاده ( قاضی اجرای احکام و مشاور دادگاه خانواده) که همزمان با هفدهمین سالگرد ازدواجشان در این برنامه حضور داشتند؛ ضمن تأکید بر وجوب جاری شدن عقد نکاح شرعی، مواردی از قانون مدنی در خصوص ثبت قانونی ازدواج را برشمردند. در آغاز دکتر صفری در پاسخ به پرسش مجری برنامه در خصوص شروط ضمن عقد، به پیچیدگی مفاهیم قانونی بندهای مختلف آن و تجربیات دادگاهی خود در مورد استناد به آنها اشاره کرد و چنین ادامه داد: « مباحثی که در شروط ضمن عقد مطرح شده؛ حتی اگر اتفاق بیفتد؛ ضامن ادامه ی زندگی نیست. بسیاری از خانم هایی که با تقاضای مهریه در دادگاه تقاضای صدور حکم دارند؛ در واقع به دنبال دریافت آن نیستند؛ مانند آقایانی که با تقاضای تمکین دادخواست می دهند. در هر دو مورد خواست واقعی آنها تحت فشار گذاشتن طرف مقابل است. پاسخ من به هر دوی آنها این است که رأی من برای شما زندگی تأمین نمی کند. ادامه ی زندگی وابسته ی عشق، عاطفه، از خودگذشتگی و صبوری است.»
در بخش دیگری از برنامه، دکتر فاطمه محمدزاده در پاسخ به پرسش یکی از مخاطبان مقیم خارج از کشور، در خصوص عقد ازدواج و طلاق و لزوم ثبت قانونی آن مطابق قوانین مدنی جمهوری اسلامی ایران توضیح مفصلی ارائه داد.
دکتر محمدزاده گفت: «در مواردی که به هر دلیل عقد ازدواج یا طلاق ثبت قانونی نشده باشد؛ زوجیت قابل اثبات نیست. بنا براین چه زمانی که عقد شرعی توسط عاقد یا خود زوجین جاری شده، چه در موارد دیگری که مثلأ مطابق قوانین کشور محل اقامت ثبت شده باشد؛ توصیه ی من این است که درخارج کشور توسط کنسولگری و در داخل توسط سردفتر ازدواج تأیید و ثبت شود. در غیر این صورت اگر کار به دادگاه بکشد؛ برای استفاده از قوانین ایران ابتدا باید با ارائه ی دلیل محکمه پسند اثبات زوجیت بشود و در مرحله ی بعد با این حکم برای مطالبه ی حقوق و تکالیف قانونی دادخواست دیگری تنظیم شود.»
«نحوه ی ثبت طلاق توافقی در خارج و داخل کشور»، «شیوه ی تعیین وکیل برای عقد ازدواج و طلاق» و «دادخواست الزام زوج به ثبت نکاح»، از جمله مواردی بود که هر دو کارشناس به ترتیب درباره ی آنها اظهار نظر کردند و برنامه را با توصیه به «تصمیم عاقلانه و زندگی عاشقانه» به پایان بردند.