به گزارش روابط عمومی شبکه جهانی جام جم، گروه سیاسی، به بهانه حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین، ماهیت تروریستی این سازمان را در برنامه «کنکاش» با اجرای «امیرعلی عسگری» بررسی کرد.
در ابتدای برنامه،مجری با اشاره به سالگرد 30 خرداد که مصادف است با تظاهرات این گروه در کشور،از دکتر مرندی خواست تا در خصوص پیشینه و نحوه شکل گیری سازمان مجاهدین توضیحاتی ارائه دهد.
دکتر مرندی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ اظهار داشت:گروه نهضت آزادی که در سال 1340 به رهبری مهندس «مهدی بازرگان» شکل گرفت، یک حزب سیاسی با گرایش راست و لیبرال بود که به صورت قانونی فعالیت های خود را آغاز کرد. عمده کسانی که به عضویت این گروه درآمدند از دانشگاههای فنی کشور بودند ودر اوایل فعالیتشان حسن نیت داشتند؛ اما از آنجایی که از مطالعات اسلامی بی بهره بوده و صرفا بر اساس تعصبات مذهبی گروه تشکیل داده بودند،در ادامه با انحراف گرایشات به سمت چپ، سوسیالیستی و جریان روشنفکری، به صورت مخفیانه، چریکی و غیر قانونی به مبارزه با نظام حاکم مشغول شدند. لازم است در اینجا یادآور شویم که حتی عنوان «سازمان مجاهدین خلق» یک ترکیب التقاطی بود چرا که اصطلاح«مجاهد» یک واژه اسلامی بوده در حالیکه کلمه«خلق» یک اصطلاح کمونیستی است!
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: از اوایل دهه پنجاه، رهبری این سازمان به «مسعود رجوی» و «موسی خیابانی» واگذار شد که ادعای اسلامگرایی داشتند، در حالیکه گرایشات مارکسیستی آنها به وضوح مشخص بود و در واقع آنها اسلام را ابزاری برای رسیدن به اهداف شوم خود قرار داده بودند. نخستین کسی که پرده از ماهیت نفاق آنها برداشت، مرحوم شهید مطهری بود که از تعبیر منافق برای ایشان استفاده کرد.
در ادامه، دیگر مهمان برنامه دکتر محمد قادری، کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به سوال مجری در خصوص حمله پلیس آلبانی به مقر این گروهک تروریستی و نحوه فعالیتشان گفت: یکی از نقاط سیاه کارنامه مجاهدین، همکاری این سازمان با رژیم بعث عراق در هشت سال دفاع مقدس بود؛ اما پس از اتفاقاتی که در عراق و بعد از سقوط صدام حسین در اردوگاه اشرف افتاد، طی مذاکراتی مقرر شداین گروهک تحت عنوان پناهنده سیاسی در کمپی در حاشیه شهر «تیرانا» مستقر شوند؛ اما شرایط این استقرار منوط به اجرای توافق نامه ای فی مابین این سازمان و دولت آلبانی بود که در آن به صراحت پناهندگان از اقدامات ضد امنیتی و جاسوسی سایبری منع شده بودند. علت حمله نیز در بیانه ای که از جانب دولت آلبانی منتشر شد، نقض توافقات ذکر شده است؛ اما به دلیل اینکه این حمله با مخالفت دولت فرانسه برای برگزاری نشست سالانه سازمان مجاهدین در پاریس با حضور شخص «مریم رجوی» مصادف شده است و همچنین همزمانی این حوادث با 30 خرداد،فضای خاصی را ایجاد کرد.
دکتر قادری در ادامه از عنوان فرقه برای این گروهک تروریستی استفاده کرده و افزود: توجه به چند نکته در اینجا ضروریست! اول اینکه در دوران پرالتهاب چند ماه گذشته که، جریان ضد انقلاب با راهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در بستر اجتماعی تصمیم داشت کشور را به سمت فروپاشی و تجزیه طلبی ببرد، این فرقه در تلاش بود که با حمایت کشورهای بیگانه نقش رهبری و لیدری اپوزیسیون را از آن خود کرده و از آن بهره مند شود چرا که رکن اصلی خشونت و ترور در این ایام بر عهده جریان منافقین بود؛ اما به دلیل عدم حمایت مردم از این فرقه تروریستی که جزو منفورترین جریان های سیاسی هستند، نه تنها در داخل کشور بلکه در بین اپوزیسیون خارج از کشور هم جایگاهی نداشته و متحمل شکست سنگینی شدند؛ علاوه بر این کشورها و میزبانانی بودند که متوجه اشتباه خود درحمایت از این فرقه تروریستی شدند! نکته دیگری که اشاره به آن ضروریست این است که طی چند ساعت گذشته از این حمله، در فضای مجازی و شبکه اجتماعی با کاهش شدید و معنادار حساب ها،اکانت های فیک، حملات، جریان سازی و عملیات های روانی علیه جمهوری اسلامی ایران مواجه هستیم. وی افزود: علاوه بر موارد ذکر شده، اتفاقات اخیر نشان دهنده اقتدار جمهوری اسلامی و توان این نظام در گذر از بحران های این چنینی است که به زعم بسیاری از کارشناسان بین المللی یکی از پرحجم ترین و هوشمندانه ترین جنگ های رسانه ای به شکل جهانی علیه کشور ما بوده است. گواه این امر نیز در روزهای گذشته اظهارات کسانی مثل «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه است که هفته گذشته طی تماس تلفنی با آیت اله رئیسی اظهار داشت که با گزاره های غلط و دروغین از انقلاب خودخوانده «زن، زندگی، آزادی» حمایت کرده است؛ گرچه رسانه های معاندی همچون «ایران اینترنشنال»، «بی بی سی» و «منو تو» به دروغ عنوان کرده اند که جمهوری اسلامی وارد معامله با غرب و آمریکا شده است و هدف آنها زیر سوال بردن اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه اظهار داشت: اگر حتی از این بعد به قضیه نگاه کنیم که کشورهایی همچون فرانسه و آلبانی به خاطر منافع خودشان هم که شده، حمایت از این فرقه تروریستی را کنار گذاشته اند میتوان گفت که این دستاورد بزرگی برای کشور محسوب میشود. میدانیم که در فرانسه اقداماتی نظیر پولشویی و رفتارهای تروریستی بابت تسویه حسابهای درون گروهی از این گروه سر زد که منجر به متهم شدن و حبس «مریم رجوی» شد؛ اما متاسفانه در دولت وقت فرانسه که «ژاک شیراک» رئیس آن بود دستگاه امنیتی فرانسه وارد معامله با گروهی شد که اساسا هیچگونه باوری به اخلاقیات و حقوق بشر حتی در مورد انسان هایی که در خدمت فرقه آنها بودند، نداشت!
در ادامه و در پاسخ به صحبت مجری برنامه در خصوص انزجار مردم عراق از سازمان مجاهدین به دلیل قتل عام کردهای این کشور، دکتر قادری گفت: به طور خلاصه در هر ماجرای شیعه کشی که صدام حسین در عراق انجام می داد، مثل انتفاضه شعبانیه در جنوب و بعد هم در بخش مرکزی، منافقین محوریت اصلی داشتند.
در ادامه برنامه دکتر مرندی با اشاره به توافق ساواک و رجوی در زمان حکومت پهلوی گفت: به نظر میرسد توافقی بین ساواک و رجوی در زمان حبس او اتفاق افتاد که منجر به رهبری مسعود رجوی شد! ماجرا از این قرار بود که ساواک طی عملیاتی هفت نفر را دستگیر کرد اما از این تعداد، شش نفر حاضر به همکاری نشده و اعدام شدند در حالیکه نفر هفتم «رجوی» بود که تمام اطلاعات را در اختیار ساواک گذاشت و با دریافت تخفیف مجازات به حبس ابد محکوم شد. در اوایل انقلاب اما «رجوی» راه خود را از جمهوری اسلامی جدا کرده و از پذیرفتن قانون اساسی سرباز زد. بعد از به قدرت رسیدن «بنی صدر» به عنوان رئیس جمهور و فرمانده کل قوا و از آنجایی که وی تشکلی نداشت، توافقاتی بین آنها اتفاق افتاد و تسلیحات نظامی در اختیار این سازمان قرار گرفت. اما در نهایت در اوایل خرداد 1360 بود که مشخص شد کودتایی درراه است که با عزل «بنی صدر» از جانب امام خمینی (ره)و رای مجلس به عدم کفایت رئیس جمهور، کودتا خنثی شد. در همین زمان بود که سازمان مجاهدین به صراحت با جمهوری اسلامی اعلام جنگ کرده و بمب گذاری ها و کشتارهای دسته جمعی نظیر 7 تیر را انجام داد. در 7 مرداد 1360 بنی صدر و رجوی از ایران خارج شده و برای مدتی ساکن فرانسه شدند؛ اما از آنجایی که در این کشور قادر به انجام اقدامات جدی علیه ایران نبودند، برای ادامه مبارزات علنی تر به عراق رفتند و در زمان هشت سال جنگ تحمیلی با صدام حسین و رژیم بعث همکاری کردند و بیش از پیش در نظر مردم ایران منفور شدند.
در پایان برنامه، مجری برای بحث در خصوص حمایت آمریکا و کشورهای غربی از حمله دولت آلبانی به سازمان منافقین با دیگر مهمان برنامه، «حسین شریعتمداری»به صورت تلفنی گفتگو کرد. این کارشناس مسائل سیاسی نیز بیان کرد: شواهد حاکی از آن است که آمریکا و سایر کشورها اقتدار جمهوری اسلامی را پذیرفته و معتقدند دوران فعالیت این گروهک تروریستی به پایان رسیده است چرا که باید این واقعیت را پذیرفت که سازمان منافقین یک سازمان تروریستی و اجاره ای بوده و هرگز ماهیت مستقلی نداشته و ندارد.