گسترش تعاملات حقوقی و قضایی قوه قضائیه با ساختار حقوقی سایر کشورها، شناسایی نیازمندی ها و انعقاد موافقت نامه حقوقی با کشورهای دیگر، مباحث حقوقی ایرانیان خارج از کشور، نیابت های قضایی، استرداد مجرمان، پیگیری تضییع حقوق ایران و ایرانیان، تنها بخشی از وظایف و مسئولیت های معاونت اموربین الملل قوه قضائیه است؛ اموری که با همکاری وزارت امورخارجه و نهادهای مرتبط به انجام می رسد.
«دکترکاظم غریب آبادی» معاون امور بین االملل قوه قضائیه و رئیس ستاد حقوق بشر کشور، پاسخ به اولین پرسش مجری برنامه «مشاور» شبکه جام جم را با این عبارات آغاز کرد و در ادامه در خصوص بخش دوم مسئولیت خود ادامه داد: «حوزه ی حقوق بشر البته ساختار متفاوتی دارد. ستاد حقوق بشر از ارکان قوه قضائیه نیست؛ بلکه حوزه ای فراقوه ای است که اعضای عالی رتبه ی قوای مقننه، مجریه و قضائیه در آن حضور دارند. موضوع حقوق بشر در دو بخش مطرح است. یکی در داخل کشور که در زمره ی الزامات قانون اساسی، تعهدات بین المللی و حقوق قانونی و شرعی شهروندان است و در این رابطه هر چه تلاش کنیم باز هم کم است. دوم در حوزه ی بین الملل و در زمینه ی اموری مانند مدیریت پروژه ی حقوق بشر، رویکردهای سیاسی در مجامع بین المللی، سیاست گذاری، تصمیم گیری و تعامل با کشورها و ساز و کارهای بین المللی که بخش دیگری از وظایف ستاد حقوق بشر است؛ وظایفی که با همکاری و هماهنگی سازمان های ذیربط به انجام می رسد.»
غریب آبادی همچنین در بخشهای بعدی برنامه، به پرسش های پر تعداد مخاطبان در ارتباط با تداخل مسئولیت ها، نحوه ارتباط ایرانیان خارج کشور با نمایندگان قوه قضائیه، قاضی مأذون و امر طلاق و سامانه پرسمان تردد چنین پاسخ داد: «سازمان ها و دستگاههای اجرایی، بخشی از اختیارات خود را به منظور حل مشکلات ایرانیان به نمایندگی های ایران در خارج کشور تفویض کرده اند. بخش مهمی از خدمات قوه قضائیه هم از طریق کنسولگری ها قابل عرضه است و البته سامانه های پرسمان و ثنا هم فعال است که بخشی از خدمات را به صورت الکترونیکی ارائه می دهند. در مورد ثبت قانونی طلاق در خارج کشور، پرونده ها توسط وزارت امورخارجه جمع آوری میشود و یک قاضی مأذون برای رسیدگی به این پرونده ها اعزام می شود. برای رسیدگی به این مورد، البته علاوه بر اسناد طلاق خارجی، جاری شدن صیغه ی طلاق شرعی هم یکی از شرایط صدور حکم قاضی و ثبت طلاق است.»
پایان بخش برنامه، اشاره به «هفته ی افشای حقوق بشر امریکایی» (6 تا 12 تیرماه) بود که رئیس ستاد حقوق بشر کشور دلایل برگزاری آن را چنین توضیح داد: ترورهایی که توسط منافقین با پشتیبانی امریکا انجام شده ( 6 تیرماه، ترور رهبر معظم انقلاب، 7 تیر انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت شهید بهشتی و یارانش، ترور شهید کچویی، ترور شهید آیت الله صدوقی امام جمعه یزد و 12 تیرماه حادثه سرنگونی هواپیمای ایرباس) بخشی از رویدادهای تلخی است که فقط در تیر ماه در راستای تضییع حقوق بشر اتفاق افتاده و هفته افشای حقوق بشر امریکایی در واقع فرصتی برای تبیین ادعای دروغین امریکایی ها و افشای اسناد محکومیت امریکا در رابطه با حقوق بشر است.