«تشکیل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور» و وظایف این شورا و «تصویب قانون جامع ایرانیان خارج از کشور» دو موضوع اصلی برنامه ی این هفته ی «مشاور» بود که یکشنبه 19 شهریور با حضور «عبدالله سهرابی» (دستیار وزیر و مدیر کل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور) به صورت زنده از شبکه جام جم پخش شد.
مهمان برنامه ضمن توضیح در خصوص پیشینه ی تشکیل این شورا، از هم میهنان خارج از کشور به عنوان بخش قابل توجهی از ایرانیان یاد کرد که به قصد تحصیل، اشتغال، سرمایه گذاری و فرصتهای علمی از کشور خارج شده اند و حفظ ارتباط با آنها یکی از وظایف مهم این شورا به حساب می آید.
سهرابی در بخش دیگری از توضیحات خود، حمایت از حقوق ایرانیان، تسهیل ارتباط گیری، تسهیل رفت و آمد به داخل کشور، تقویت هویت ایرانی نسلهای بعدی و بهره گیری از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور را بخش عمده ای از اهداف و وظایف شورا دانست و اظهار امیدواری کرد که با تدابیر اندیشیده شده در سالهای اخیر، این شورا بتواند در گشایش فصل جدیدی از ارائه ی خدمات به این هم میهنان به توفیق برسد.
وی در ادامه چنین توضیح داد: «در دولت سیزدهم، رئیس جمهور در جایگاه رئیس شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، با انتخاب وزیر امور خارجه به عنوان جانشین رئیس و ایجاد هماهنگی میان سه قوه، این امکان را فراهم کرد که فعالیت تازه ی این شورا بعد از 9 سال وقفه، با تشکیل کارگروههای هشت گانه، امکان نظارت بر خدمت رسانی بیشتر و بهتر به ایرانیان خارج از کشور را فراهم کند.»
مهمان برنامه ضمن پاسخ به پرسشهای پرشمار تعدادی از مخاطبان برنامه مشاور، از شبکه جام جم به عنوان یکی از مهمترین و اثرگذارترین راههای ارتباطی با هم میهنان مقیم فرامرز یاد کرد و از مدیران ارشد صدا و سیما خواست که با توجه به اولویتها، نسبت به تقویت این شبکه و گسترش آن برای ارتباط مؤثرتر با این عزیزان اقدام کنند. وی جام جم را در کنار رسانه های مجازی و سایتهای ویژه ی نهادهای مرتبط، امکان بی نظیری برای ارتباط دانست که به تحقق یکی از مهمترین اهداف این شورا یاری می رساند. وی گفت: یکی از 8 کارگروه شورا، کارگروه فرهنگ و رسانه است که علاوه بر شخص «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» و «رئیس سازمان صدا و سیما» سه عضو اصلی آن هستند. باید در نظر داشته باشیم که تنها حلقه ی وصل ما با هم میهنان خارج از کشور به زبان فارسی همین شبکه جام جم است. این کارگروه وظیفه ی خطیری دارد و در راه انجام این وظیفه ی مهم این شبکه رابط میان ما و ایرانیان مقیم اروپا و امریکاست و حفظ و تقویت این شبکه یکی از اولویتهای اصلی به حساب میآید.
عبدالله سهرابی افزود : «اگر جمعیت ایرانیان خارج از کشور را به صورت واحد در نظر بگیریم، این مجموعه به اندازه ی چند استان کشور جمعیت دارد؛ جمعیتی که اعضای آن پیوند آشکار با همه ی استانها دارند. به همین سبب ما سعی کردیم؛ دفاتر امور ایرانیان خارج از کشور را در 29 دفتر، در 25 استان و 5 منطقه ی آزاد فعال کنیم. ظرفیت استانهای ما در حوزه های مختلف از جمله، اقتصاد، فرهنگ، منابع انرژی، معادن، نفت، گاز، علم و فناوری، نانوتکنولوژی و موارد دیگر خیلی زیاد است؛ ولی متأسفانه ما هنوز این ظرفیت ها را به طور کامل نشناخته ایم؛ در حالی که می توانیم با بهره برداری از آنها در عرصه های مختلف حماسه آفرینی کنیم.